Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / Έως και τις 15 Ιουλίου η τραπεζική αργία
Έως και τις 15 Ιουλίου η τραπεζική αργία

Έως και τις 15 Ιουλίου η τραπεζική αργία

Μέχρι και τις 15 Ιουλίου παρατείνεται με υπουργική η που κηρύχθηκε με την από 28 Ιουνίου 2015 Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών.

Η συμφωνία πάντως Ελλάδας – εταίρων με την οποία απομακρύνεται ο κίνδυνος ενός και εξασφαλίζεται η της χώρας φέρνει τη σταδιακή αποκατάσταση της ρευστότητας, την επαναλειτουργία των τραπεζών, τη σταδιακή χαλάρωση των κεφαλαιακών περιορισμών και τη κεφαλαιακή ενίσχυση του τραπεζικού συστήματος, χωρίς γενικευμένο .

Λίγο πριν τις 3 το απόγευμα της Δευτέρας συνεδρίασε το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΚΤ και αποφάσισε να διατηρήσει σταθερό το όριο του ELA.

Σύμφωνα με στελέχη τραπεζών η ψήφιση των μέτρων από τη θα επιτρέψει την ΕΚΤ να κινηθεί με μεγαλύτερη άνεση στο ζήτημα της ρευστότητας που αποτελεί προϋπόθεση για την επαναλειτουργία των τραπεζών. Δεν αποκλείουν μικρή αύξηση του ορίου του ELA τις επόμενες ημέρες, ωστόσο εκτιμούν ότι οι καθοριστικές αποφάσεις, που θα σηματοδοτήσουν τη στάση της ΕΚΤ στο θέμα της ρευστότητας, θα ληφθούν προς το τέλος της εβδομάδας δηλαδή μετά τη ψήφιση των μέτρων από τη και τη σχηματοποίηση της επόμενης ημέρας, μετά τη συμφωνία, για το κυβερνητικό στρατόπεδο.

Στο πλαίσιο αυτό δε θεωρούν πιθανό το άνοιγμα των καταστημάτων πριν το τέλος της εβδομάδας και πιθανότατα την ερχόμενη εβδομάδα.

Η ΕΚΤ όπως εκτιμούν θα αυξήσει τις επόμενες μέρες το όριο του ELA (εφόσον ψηφιστούν κανονικά τα ) ώστε να διασφαλιστεί ότι τα ΑΤΜ θα λειτουργούν κανονικά, στο πλαίσιο των περιορισμών, το επόμενο διάστημα.

Εντός της εβδομάδας η θα πρέπει να νομοθετήσει για την ενσωμάτωση της κοινοτικής οδηγίας για την εξυγίανση πιστωτικών ιδρυμάτων η οποία προβλέπει και καταθέσεων ωστόσο προστατεύει ρητά καταθέσεις μέχρι του ποσού των 100.000 ευρώ.

 

 

πηγή:kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Αύξηση των ΚΑΠ για τους ορεινούς Δήμου ζητά ο δήμαρχος Νοτίου Πηλίου #δήμαρχοςΝοτίουΠηλίου… - https://t.co/NKepmXt7NM -

  • Υποψήφιοι για την Ένωση Ξενοδόχων Μαγνησίας #ΕνωσηΞενοδόχωνΜαγνησίας - https://t.co/y1RBneCA55 -

  • Αποκατάσταση οδικού δικτύου Μαυρόλοφος- Φυλάκη-Πέρδικα #Αποκατάστασηοδικούδικτύου - https://t.co/rMDcE6nTe1 -

"Αλιεύοντας" την είδηση