Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Εορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας από τον ΟΗΕ “Καθαρός αέρας για γαλάζιους ουρανούς” από την Επιτροπή Αγώνα
Εορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας από τον ΟΗΕ “Καθαρός αέρας για γαλάζιους ουρανούς” από την Επιτροπή Αγώνα

Εορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας από τον ΟΗΕ “Καθαρός αέρας για γαλάζιους ουρανούς” από την Επιτροπή Αγώνα

Η Επιτροπή Αγώνα Πολιτών έχοντας υπόψη της το ψήφισμα της δεκάτης ενάτης Δεκεμβρίου της Γενικής Συνέλευσης του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών χαιρετίζει την έλευση της Πρώτης Παγκόσμιας Ημέρας Καθαρού Αέρα για γαλάζιο ουρανό. Η πρωτοβουλία καθιέρωσης της εν λόγω παγκόσμιας ημέρας ανήκει στο Πρόγραμμα για το Περιβάλλον του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών (UNEP).

Αναλαμβάνουν την ευθύνη τοποθέτησης φυτών στον χώρο μπροστά από το Ηρώο της ς του . Πρόκειται για μια συμβολική εκ μέρους των μελών της προς τον Δήμο Βόλου και την Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας.

Αποτελεί τη μοναδική ελληνική πρωτοβουλία στα πλαίσια της ευαισθητοποίησης της κοινής γνώμης για τη σημαντικότητα του ζητήματος και την καθιέρωση της ημέρας. (https://tockify.com/cleanairblueskies/detail/20/1599426000000 https://www.cleanairblueskies.org/latest/schedule).

Οι χώροι πρασίνου συμβάλλουν καθοριστικά στη διασφάλιση μιας καλής ποιότητας αέρα για τους πολίτες.

Είναι ο τρόπος να ευχαριστήσουν τον Δήμο Βόλου, την Θεσσαλίας, τις Δικαστικές Αρχές, την και τους πολιτευτές του νομού για την στάση τους που εσκεμμένα οδηγούν σε οικονομική, ηθική και επαγγελματική απαξίωση τα μέλη της Επιτροπής και όσους τολμήσουν να εκφράσουν ανησυχία για ένα τόσο σοβαρό ζήτημα.

Ευχαριστούν και όσους εκφράζουν και νομοθετούν πολιτικές σε Κυβερνητικό επίπεδο βάσει των οποίων οδηγούν σε υποβάθμιση το Περιβάλλον και τη . Υπενθυμίζουν ότι οι επιδράσεις της υποβάθμισης επηρεάζουν όλους τους πολίτες ανεξαρτήτως πολιτικών πεποιθήσεων και την Οικονομία στερώντας της βιώσιμο χαρακτήρα.

Καλούν  όλους τους πολίτες του Βόλου να συνδράμουν στη συμβολική της Επιτροπής, μεταφέροντας ένα δικό τους φυτό εξωτερικού χώρου αστικού σχεδιασμού στον χώρο έμπροσθεν του κτηρίου Παπαστράτος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Το απόγευμα στις 19.00 θα πραγματοποιηθεί μια διαφορετική που στόχο έχει να αναδείξει τον ρόλο του φυσικού περιβάλλοντος στην επόμενη μέρα της πανδημίας COVID-19.

Η δράση έχει σκοπό να κινητοποιήσει το ενδιαφέρον των πολιτών αναφορικά με την αξία διασφάλισης καθαρού αέρα για την ευεξία των κοινωνιών.

Στοχεύει στην παρακίνηση πολιτικών σε επίπεδο Δήμων, Περιφερειών και Κυβερνήσεων προκειμένου να μειωθεί η ατμοσφαιρική ρύπανση και οι επιδράσεις της στη , στο Φυσικό Περιβάλλον και στην Κλιματική Αλλαγή.

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση