Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ / Εορτασμός ημέρας μνήμης στο Ριζόμυλο
Εορτασμός ημέρας μνήμης στο Ριζόμυλο

Εορτασμός ημέρας μνήμης στο Ριζόμυλο

Την Πέμπτη 23 Μαρτίου , ημέρα τιμής και μνήμης για όλους όσους θυσιάστηκαν στις καταστροφές που προκλήθηκαν κατά την Ιταλογερμανική κατοχή του 1941-1943, πραγματοποιήθηκαν στο Ριζόμυλο του Δήμου Ρήγα Φεραίου Ν. Μαγνησίας.

Το πρωί τελέστηκε για τους νεκρούς, που χάθηκαν την ημέρα εκείνη κατά την κατοχή, από τον ιερέα του Ριζομύλου, π. Απόστολο Ρήγα. Ακολούθησε ομιλία για το χρονικό των καταστροφών που υπέστη ο Ριζόμυλος κατά την ανωτέρω περίοδο στον Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου Ριζομύλου από τον δημοτικό υπάλληλο και κάτοικο της τοπικής κοινότητας, Λάμπρο Αθ. Μπόκα.

Ακολούθησε τρισάγιο και κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο για τους νεκρούς και βασανισθέντες του Ριζομύλου στην κεντρική του χωριού.

Στον εορτασμό παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος Ρήγα Φεραίου, κ. Δημήτριος Νασίκας, οι Αντιδήμαρχοι, κ.κ. Ιωάννης Κορώνας και Σταύρος Χατζής, ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας και Βορ. Σποράδων, κ. Γεώργιος Κίτσιος, ο περιφερειακός σύμβουλος, κ. Δημήτριος Λουφόπουλος, οι και πρώην Αντιδήμαρχοι, κ.κ. Γκογκινούδης Τριαντάφυλλος και Δημήτριος Παλληκάρης, ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Ριζομύλου, κ. Γεώργιος Ιβανούδης, ο Αντιπρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Ριζομύλου, κ. Γεώργιος Θεοχάρης, ο επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας Ρήγα Φεραίου, κ. Απόστολος Παπαϊωάννου, ο Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Βελεστίνου, κ. Στέφανος Καρκάλης, η πρώην δημοτική σύμβουλος Κάρλας, κα Αθηνά Καβαλιεράτου, ο πρώην Πρόεδρος της Κοινότητας Ριζομύλου, κ. Γεώργιος Εγγλέζος, , και μαθητές του Δημοτικού και Νηπιαγωγείου Ριζομύλου, οι Πρόεδροι και μέλη όλων των Δ.Σ. των Συλλόγων της Τοπικής Κοινότητας Ριζομύλου και πολλοί κάτοικοι του χωριού.

Ο Δήμαρχος, κ. Δημήτριος Νασίκας αναφέρθηκε στην ημέρα μνήμης: «Απονέμουμε όλοι σήμερα εδώ έναν ελάχιστο φόρο τιμής σε όλα τα θύματα των καταστροφών της κατοχής, σε όλους αυτούς τους ανθρώπους, τους προγόνους σας που αγωνίστηκαν και έδωσαν τη τους για να διατηρήσουν ζωντανή και ελεύθερη την ταυτότητα σας και τις ρίζες σας. Οι νέες γενιές του Ριζομύλου να μην ξεχνάτε την ιστορία σας και να πορεύεστε με γνώμονα τα υψηλά ιδανικά που σας δίδαξε η αυτοθυσία όλων όσων τιμούμε σήμερα».

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Δωρεάν rapid test στην Αργαλαστή #RapidTests - https://t.co/cIEGmczsvi -

  • Με άρωμα Ολυμπιακών Αγώνων ο ΣΔΥ Βόλου στο Zagori Mountain Running #ΣΔΥΒόλου - https://t.co/OWjXY434LO -

  • Πανελλήνια Ομοσπονδία: “Εξοστρακισμός” και απομόνωση των λαϊκών αγορών βιομηχανικών ειδών στην πόλη του Βόλου… - https://t.co/BoyX9XY3Eo -

"Αλιεύοντας" την είδηση