Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Eορτασμός Εργατικής Πρωτομαγιάς από την ΑΔΕΔΥ
Eορτασμός Εργατικής Πρωτομαγιάς από την ΑΔΕΔΥ

Eορτασμός Εργατικής Πρωτομαγιάς από την ΑΔΕΔΥ

Eορτασμός της Εργατικής Πρωτομαγιάς πραγματοποιήθηκε από την ΑΔΕΔΥ και συγκέντρωση  στην Πλατεία Αγ. Νικολάου και στον χώρο των Ταχυδρομείων, όπου δολοφονήθηκε ο εργάτης Νίκος Μπούρματζης σε κινητοποίηση τον Ιούνιο του 1936.

Στη συγκέντρωση μίλησε ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Φίλιππος Κωνσταντινίδης, ενώ παραβρέθηκαν οι βουλευτές, ο συντονιστής του ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας, συλλογικότητες και εκπρόσωποι Πρωτοβάθμιων Σωματείων του δημοσίου τομέα.

Μετά τη συγκέντρωση οι συγκεντρωμένοι κατευθύνθηκαν στα Ταχυδρομεία, όπου έγινε και τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή.

Σε δήλωσή του ο πρόεδρος του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ Φίλιππος Κωνσταντινίδης τόνισε ότι ο  φετινός εορτασμός της Πρωτομαγιάς έχει ιδιαίτερα χαρακτηριστικά γιατί μπροστά μας, από διαρροές, έχουμε ένα για τα και με ό,τι έχει σχέση με τα συνδικαλιστικά δικαιώματα και ελευθερίες.

Όπως είπε, ανατρέπονται διατάξεις και αποκτά ιδιαίτερη σημασία γιατί από εδώ και πέρα, θα πρέπει ολόκληρο το εργατικό κίνημα, οι εργαζόμενοι, να σηκώσουν ένα τείχος, έτσι ώστε να διασφαλίσουν όλα αυτά που έχουν με κατακτηθεί.

Για το θέμα της συσπείρωσης και του μαζικού εορτασμού της Πρωτομαγιάς, ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ τόνισε ότι πρέπει να αντιληφθούν όλοι ότι γενικότερα ο κόσμος της εργασίας, της κοινωνίας, έχει αλλάξει. Έχουμε μισθωτούς, εργαζόμενους, εργαζόμενους με τηλεργασία, ημιαπασχολούμενους, ανέργους, μετανάστες, έναν κόσμο με διαφορετικά «συμφέροντα» και εάν δεν αντιληφθούν όλοι, , συνδικαλιστικοί , ότι όλο αυτόν τον κόσμο πρέπει να τον εκπροσωπήσουν και ενωμένοι να αντιμετωπίσουν αυτά που έρχονται, το παιχνίδι θα χαθεί.

Ο Ματθαίος Δραμητινός, συντονιστής της Ν.Ε. Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε ότι  εν μέσω πανδημίας, επιχειρείται να καταστρατηγηθούν δικαιώματα χρόνων. Από το Μάη του Σικάγου το 1886 έχει καθιερωθει το 8ωρο και προσπαθούν να περάσουν έναν νόμο που καταστρατηγεί τα , τόνισε. «Εμείς θεωρούμε ότι πρόκειται για έναν απόλυτα αντεργατικό νόμο, γιατί διαλύει τις εργασίας, το ΣΕΠΕ, έχει πολύ αυστηρά μέτρα και με πολύ υψηλά ποσοστά ασφαλείας ώστε πρακτικά να μη μπορεί να γίνει καμία απεργία και διεκδίκηση. Αυτό είναι το πλάνο που ο ΣΥΡΙΖΑ έχει αναδείξει ως μείζον πολιτικό θέμα», επισήμανε.

Η Μαρίνα Χρυσοβελώνη, πρώην υφυπουργός τόνισε ότι δίνουμε το δυναμικό «παρών» εναντιωνόμαστε στην αντεργατική πολιτική που προσπαθεί να περάσει η κυβέρνηση, επιδιώκοντας την θεμελιωδών εργασιακών κι εργατικών δικαιωμάτων, την καταστροφή της κοινωνικής ασφάλισης.

Σύμφωνα με την ίδια, κάθε βήμα που κάνει αυτή η κυβέρνηση φαίνεται ότι στρέφεται ξεκάθαρα ενάντια στους εργαζόμενους, ενάντια στη μητρότητα με τις τροποποιήσεις του οικογενειακού δικαίου για τη συνεπιμέλεια. Είμαστε εδώ, δίνουμε το δυναμικό «παρών» που θα δοθεί πιο δυνατά και ηχηρά στη βουλή από τους βουλευτές που θα παρασταθούν, θα αντιπαρατεθούν και θα καταψηφίσουν, επισήμανε.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Dark Mode

"Αλιεύοντας" την είδηση