Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » ΕΟΔΥ για Κίνα: Δεν υπάρχει ιδιαίτερη ανησυχία
ΕΟΔΥ για Κίνα: Δεν υπάρχει ιδιαίτερη ανησυχία

ΕΟΔΥ για Κίνα: Δεν υπάρχει ιδιαίτερη ανησυχία

Σε εγρήγορση οι αρχές

«Προς το παρόν, παρότι τα αξιόπιστα επιδημιολογικά για την Κίνα σπανίζουν, οι ειδικοί τονίζουν ότι δεν υπάρχει ιδιαίτερη ανησυχία δεδομένου ότι προς το παρόν δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι έχει αναδυθεί μια νέα παραλλαγή με διαφορετικές ιδιότητες και δυνατότητα να προκαλέσει εκτεταμένη διασπορά», επισημαίνει σε ανακοίνωσή του ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας, αναφορικά με την έξαρση των κρουσμάτων κορωνοϊού στην ασιατική χώρα.

Όπως επισημαίνει ο ΕΟΔΥ, η χώρα μας έχει εναρμονιστεί με την μη επιβολή περιοριστικών μέτρων για τις διεθνείς μετακινήσεις, σύμφωνα με τις συστάσεις των διεθνών οργανισμών και της και τελεί σε εγρήγορση για την εξέλιξη της πανδημίας και την προάσπιση της δημόσιας υγείας.

Ο ΕΟΔΥ τονίζει ότι η πρόσφατη έξαρση κρουσμάτων κορωνοϊού στην Κίνα το τελευταίο διάστημα έχει προκαλέσει εγρήγορση στους οργανισμούς δημόσιας υγείας για τις πιθανές εξελίξεις στην πανδημία παγκοσμίως. Επισημαίνει ότι η έξαρση αυτή παρατηρήθηκε λόγω της χαλάρωσης των μέτρων της στρατηγικής μηδενικής εξάπλωσης (zero-COVID) στην Κίνα και προκάλεσε ανησυχία λόγω της ταυτόχρονης ς των ταξιδιωτικών περιορισμών που μπαίνουν σε ισχύ στην Κίνα από τις αρχές του προσεχούς έτους.

Όπως σημειώνει ο ΕΟΔΥ, στην , η Ευρωπαϊκή Επιτροπή παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις αναφορικά με την COVID-19 στην Κίνα και τις πιθανές επιπτώσεις για την , λόγω των μετακινήσεων ταξιδιωτών από την Κίνα προς τα -μέλη της Ε.Ε., όταν τεθούν σε ισχύ οι νέες ταξιδιωτικές στις αρχές Ιανουαρίου.

Ο Οργανισμός αναφέρει ότι στη χώρα μας, η κατάσταση τελεί υπό επιτήρηση και ο ΕΟΔΥ μαζί με τις αρμόδιες στη χώρα μας παρακολουθούν με ενδιαφέρον και επιφυλακτικότητα τις μεμονωμένες συστάσεις κρατών-μελών της Ε.Ε., με δεδομένο ότι δεν υπάρχει επιστημονική τεκμηρίωση για διαφαινόμενη απειλή και η κινητικότητα από την Κίνα προς τη χώρα μας είναι μικρή και δεν υπάρχει απευθείας .

«Προς το παρόν, παρότι τα αξιόπιστα επιδημιολογικά για την Κίνα σπανίζουν, οι ειδικοί τονίζουν ότι δεν υπάρχει ιδιαίτερη ανησυχία δεδομένου ότι προς το παρόν δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι έχει αναδυθεί μια νέα παραλλαγή με διαφορετικές ιδιότητες και δυνατότητα να προκαλέσει εκτεταμένη διασπορά. Ο ΕΟΔΥ επισημαίνει ότι η χώρα μας έχει εναρμονιστεί με την μη επιβολή περιοριστικών μέτρων για τις διεθνείς μετακινήσεις, σύμφωνα με τις συστάσεις των διεθνών οργανισμών και της Ε.Ε. και τελεί σε εγρήγορση για την εξέλιξη της πανδημίας και την προάσπιση της δημόσιας υγείας» καταλήγει στην ανακοίνωσή του.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Dark Mode

"Αλιεύοντας" την είδηση