Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Εντυπωσιακή αρχή για το πόλο
Εντυπωσιακή αρχή για το πόλο

Εντυπωσιακή αρχή για το πόλο

«Θέλουμε την πρωτιά στους ομίλους μας», είχαν δηλώσει στην «Κ» οι ομοσπονδιακοί προπονητές μας του πόλο, τόσο των ανδρών όσο και των γυναικών, αναφερόμενοι στα αντίστοιχα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα που άρχισαν στη Βαρκελώνη.

Από την έναρξη της διοργάνωσης, οι και οι αθλήτριές μας απέδειξαν με τις εμφανίσεις τους ότι ο στόχος είναι κοινός. Και οι δύο ομάδες μας έχουν μόνο νίκες. Μάλιστα, τα κορίτσια του ιώργου Μορφέση υπερίσχυσαν και της μιας εκ των υπερδυνάμεων του παγκόσμιου πόλο, της Ιταλίας. Σήμερα, οι «γοργόνες» μας αντιμετωπίζουν την .

Με εντυπωσιακό τρόπο έκανε χθες… πρεμιέρα και η εθνική ομάδα των ανδρών. Στο πρώτο παιχνίδι για τη διοργάνωση αντιμετώπισαν την Τουρκία και δεν άφησαν στους αάλους τους κανένα… παράθυρο ελπίδας. Τα «» του Θοδωρή Βλάχου επικράτησαν των αάλων τους με 27-1 δείχνοντας από νωρίς τις διαθέσεις τους.

Το μοναδικό γκολ οι Τούρκοι το πέτυχαν στο πρώτο οκτάλεπτο και αμέσως μετά ο Κώστας Φλέγκας κατέβασε τα… ρολά στην εστία του. Οι διεθνείς μας μέχρι την ολοκλήρωση της αναμέτρησης «βομβάρδιζαν» συνεχώς τους ς. Μόνο κατά την τελευταία περίοδο πέτυχαν εννέα τέρματα. Πρώτος σκόρερ του αγώνα ήταν ο Γιάννης Φουντούλης με έξι γκολ. Από πέντε τέρματα πέτυχαν οι Γούνας και Βλαχόπουλος. Τα οκτάλεπτα: 1-5, 0-7, 0-6, 0-9. Αύριο, η ελληνική ομάδα θα αντιμετωπίσει την Ολλανδία.

Δύο νίκες έχει μέχρι τώρα στη συλλογή της από αυτό το ευρωπαϊκό η εθνική των γυναικών. Οι αθλήτριες του Γιώργου Μορφέση υπερίσχυσαν της Γαλλίας με 12-5 (2-1, 4-2, 3-1, 3-1) και της Ιταλίας με 7-6 (3-2, 2-2, 1-2, 1-0). Ιδιαίτερα η νίκη επί της Ιταλίας ενδέχεται να παίξει μεγάλο ρόλο για την πρωτιά των διεθνών μας στον όμιλό τους και την πρόκριση στις καλύτερες οκτώ ομάδες της ς.

Η ελληνική ομάδα σε σχεδόν όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης με την αργυρή ολυμπιονίκη του 2016 είχε τον έλεγχο και έδειξε ότι βρίσκεται σε άριστη αγωνιστική κατάσταση. Στην τρίτη περίοδο οι Ιταλίδες ισοφάρισαν (5-5) και πέρασαν μπροστά στο σκορ με 6-5. Σε αυτό το σημείο φάνηκε η συνοχή των Ελληνίδων αθλητριών, οι οποίες κατάφεραν να γυρίσουν τον αγώνα και να νικήσουν μια σπουδαία αντίπαλο.

Σήμερα το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα αντιμετωπίζει την , σε ένα παιχνίδι κατά τη διάρκεια του οποίου ο Γιώργος Μορφέσης θα έχει την ευκαιρία να δοκιμάσει νέα σχήματα, να ξεκουράσει κάποιες από τις βασικές αθλήτριες και να δώσει χρόνο συμμετοχής και στα υπόλοιπα κορίτσια.

Η Κροατία, όπως και η εθνική μας, έχει δώσει δύο στο ευρωπαϊκό της Βαρκελώνης. Μέχρι τώρα δεν έδειξε ότι αποτελεί επικίνδυνο αντίπαλο για τις πρωταθλήτριές μας. Ηττήθη από την Ολλανδία με 1-21 και από τη Γαλλία με 6-17.

Σε ό,τι αφορά τις, κατά το παρελθόν, αναμετρήσεις της εθνικής ομάδας με την Κροατία, τα δύο συγκροτήματα έχουν βρεθεί αντιμέτωπα τρεις φορές. Και τις τρεις υπερίσχυσαν οι Ελληνίδες.

Πηγή: kathimerini.gr
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση