Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Έντονος χιονιάς σαρώνει Μαγνησία και Β. Σποράδες
Έντονος χιονιάς σαρώνει Μαγνησία και Β. Σποράδες

Έντονος χιονιάς σαρώνει Μαγνησία και Β. Σποράδες

 

Ασταμάτητα πέφτει το χιόνι  σε όλο το Νομό ς και τις Βόρειες Σποράδες .

Σύμφωνα με την Αντιπεριφερειάρχη  ς  Δωροθέα Κολυνδρίνη: « Χιονίζει σε όλο το Νομό , υδροφόρες, λεπίδες ,αλατιέρες , φορτωτές επιχειρούν όπου χρειάζεται, επιβλέποντες της επιχείρησης αποχιονισμού βρίσκονται σε όλο το Νομό , 1.650 τόνοι αλάτι σε 10 αποθήκες … Αποφεύγετε τις άσκοπες μετακινήσεις την ώρα της έξαρσης του φαινομένου , έχετε μαζί σας και μην παρκάρετε κατά μήκος των οδών γιατί τα μηχανήματα πρέπει να κρατάνε τους δρόμους ανοιχτούς. Σας ευχαριστούμε για τη συνεργασία».

Σημειώνεται πως από τη νύχτα, εξαιτίας της έντονης χιονόπτωσης στο Πήλιο δεκάδες μηχανήματα   ρίχνουν αλάτι στον δρόμο Βόλου – Χανίων – Ζαγοράς, αλλά και σε άλλα σημεία του οδικού δικτύου του Πηλίου όπου παρουσιάζεται πρόβλημα.

Στην Σκόπελο η χιονόπτωση είναι ιδιαίτερα έντονη και ήδη έχει βγει αποχιονιστικό στους δρόμους του νησιού, ενώ στην Σκιάθο στις 10.00 το πρωί έπεφτε χιονόνερο αλλά με τη θερμοκρασία στους 3 βαθμούς.

Το πυκνό χιόνι που πέφτει ακόμη και στην του Βόλου έχει περιορίσει την ορατότητα και η κίνηση είναι ελάχιστη. Η θερμοκρασία στο κέντρο του Βόλου είναι μόλις στους 2 βαθμούς και πνέουν έντονοι άνεμοι στην περιοχή.

Ο δήμος Βόλου έχει βγάλει στους δρόμους υδροφόρες που εφοδιάζονται με θαλασσινό νερό από το λιμάνι και το ρίχνουν σε κεντρικούς δρόμους και τον Περιφερειακό για να μη παγώσει το οδόστρωμα.

Η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας Δωροθέα Κολυνδρίνη δήλωσε στο ΑΠΕ- ότι «η χιονόπτωση είναι εξαιρετικά σφοδρή σε όλη τη Μαγνησία και από τις 10 το πρωί άρχισε να πέφτει πυκνό χιόνι και στον , τις Μικροθήβες και στην Ανάβρα στην Όθρυ. Έχουμε ήδη στους δρόμους της Μαγνησίας 72 αποχιονιστικά μηχανήματα και 1.650 τόνους αλατιού σε διάφορα σημεία για να λιώνουμε τον πάγο. Από τον περιφερειακό του Βόλου και πάνω έχουν ασπρίσει τα πάντα».
Στο Πήλιο η  έντονη χιονόπτωση  διαρκεί από τις 7.00 το πρωί, όπου πνέουν και σφοδροί άνεμοι και στα το χιόνι έχει φθάσει τα 10 εκατοστά με το θερμόμετρο να δείχνει -9 βαθμούς.

Η Αστυνομία απαγορεύει την κίνηση των οχημάτων χωρίς από τα προάστια του Βόλου και προς την Πορταριά και τα .

Τέλος απαγορεύθηκε από το Κεντρικό Βόλου ο απόπλους των πλοίων από το λιμάνι του Βόλου προς τις Β. Σποράδες, εξαιτίας των  ανέμων  έντασης  8 μποφόρ.

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση