Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΠΟΛΙΤΙΚΗ » Εντονο παρασκήνιο πίσω από την επιλογή των συνομιλητών Τσίπρα στη συνάντηση με αγρότες
Εντονο παρασκήνιο πίσω από την επιλογή των συνομιλητών Τσίπρα στη συνάντηση με αγρότες

Εντονο παρασκήνιο πίσω από την επιλογή των συνομιλητών Τσίπρα στη συνάντηση με αγρότες

Οι διφωνίες των αγροτών με την εκδηλώθηκαν προτού καν ξεκινήσει ο πολυαναμενόμενος διάλογος. Εκπρόσωποι της Πανελλήνιας Συντονιστικής Επιτροπής Αγροτών, Κτηνοτρόφων και Αλιέων αποχώρησαν δυσαρεστημένοι από τον προαύλιο χώρο του Μεγάρου Μαξίμου, καθώς τα πέντε μέλη τους που είχαν ψηφιστεί για να τους εκπροσωπήσουν στον διάλογο, απερρίφθησαν από τον πρωθυπουργό, κ. Αλεξη Τσίπρα. «Καταγγέλλουμε τη σημερινή που γίνεται με τον Πρωθυπουργό γιατί παράφορα παραβιάζονται τα δημοκρατικά μας δικαιώματα. Είναι πρωτοφανές για εμάς μια πενταμελή επιτροπή εκλεγμένη από τα μπλόκα μας και εκλεγμένη με πάρα πολύ κόπο και δυσκολία να μην μπορέσει να παραστεί σήμερα αντιπροσωπευτικά, γεωγραφικά αλλά και κλαδικά σήμερα στον Πρωθυπουργό. Αυτό το περιμέναμε από άλλα καθεστώτα, όχι από αυτά» δήλωσε με πικρία ο κ. Χρήστος Γκόντιας μέλος της Πανελλήνιας Συντονιστικής Επιτροπής Αγροτών, Κτηνοτρόφων και Αλιέων δήλωσε.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», το Μαξίμου ισχυρίστηκε ότι δεν προτίθεται να συνομιλήσει με και επέλεξε πέντε άτομα, που είχαν υπογράψει ως εκπρόσωποι μπλόκων το ψήφισμα που του είχε επιδοθεί την 15η Φεβρουαρίου. Τα μέλη, όμως, του Πανελλήνιου Συντονιστικού, μεταξύ των οποίων και όσοι επελέγησαν ως συνομιλητές από το πρωθυπουργικό περιβάλλον, αρνήθηκαν να συμμετάσχουν. Εν συνεχεία, θα συναντηθούν με τους προέδρους άλλων κομμάτων, αρχής γενομένης με τον κ. Κυριάκο Μητσοτάκη. Αντίστοιχα, για «αποκλεισμό από τον διάλογο» κάνουν λόγο και οι έοι Αγρότες. «Δυστυχώς για μια άλλη φορά η δεν θέλει τον διάλογο», δήλωσε ο κ. Βασιλόπουλος, προσθέτοντας ότι το Μαξίμου «έριξε πόρτα» στους νέους αγρότες. Φημολογείται, επίσης, ότι «λογοκρισία» έγινε και στη λίστα των αντιπροσώπων από τα Τέμπη και τις , ήδη ένα 24ωρο νωρίτερα. Δύο εκ των εκπροσώπων κρίθηκαν ακατάλληλοι, με τον έναν να ισχυρίζεται ότι αποπέμφθηκε, επειδή κατήγγειλε τη στάση ενός βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ.

Επισήμως, το Μαξίμου αρνείται ότι επεδίωξε να ορίσει εκείνο τους εκπροσώπους της Πανελλήνιας Συντονιστικής Επιτροπής Αγροτών, Κτηνοτρόφων και Αλιέων. Κυβερνητικές πηγές ανέφεραν ότι η κυβέρνηση ήταν αρνητική για τη συμμετοχή στη σημερινή διαδικασία διαλόγου μόνο για έναν άνθρωπο, ο οποίος μέχρι πρότινος ήταν τοποθετημένος στην Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης και τ προσέρχεται ως συνδικαλιστής. Οι ίδιες πηγές είπαν ότι αίτημα από την Ένωση έων Αγροτών για διάλογο δεν είχε κατατεθεί, αλλά ευχαρίστως θα οριστεί μέσω και του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης. Σημειώνεται ότι τα 68 μπλόκα της Νίκαιας δεν συμμετέχουν στη σημερινή συζήτηση. Ωστόσο, στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων έχει «πέσει» η πρόταση για συνάντηση των εκπροσώπων της Νίκαιας την Τρίτη με τον πρωθυπουργό.

Τσίπρας: Kαλή βάση για διάλογο τα αιτήματα των αγροτών

Ο πρωθυπουργός αναφερόμενος στα αιτήματα και τις προτάσεις των αγροτών έκανε λόγο για μια καλή βάση για έναν διάλογο που θα έπρεπε να έχει ξεκινήσει εδώ και πολύ καιρό.

Υποδεχόμενος στο Μέγαρο Μαξίμου τους εκπροσώπους των αγροτών, ο πρωθυπουργός δήλωσε ότι «το αγροτικό κίνημα έχει πια ωριμάσει και μπορεί να βρει δρόμους έκφρασης με αυτονομία και αυτοτέλεια, ούτως ώστε να μπορέσει ο αγώνας και η κινητοποίηση να έχει και αποτέλεσμα. Όχι μόνο μια εκπροσώπηση για μια συγκεκριμένη χρονική περίοδο και όταν υπάρχουν τα μπλόκα, προβολή στα ΜΜΕ, αλλά να έχει μια αυθεντική εκπροσώπηση στη χάραξη πολιτικής», είπε ο κ. Τσίπρας και πρόσθεσε:

«Εγώ θεωρώ ότι δεν μπορούμε να χαράξουμε πολιτική για την παραγωγική ανασυγκρότηση του τόπου χωρίς να λάβουμε σοβαρά υπόψη μας τις δικές σας θέσεις και τις δικές σας προτάσεις. Και την ίδια στιγμή οι δικές σας θέσεις και οι δικές σας προτάσεις δεν μπορεί να μην λαμβάνουν υπόψη και το συνολικότερο πρόβλημα του τόπου, τις δημοσιονομικές συνθήκες το πλαίσιο μέσα στο οποίο αναγκαζόμαστε να λειτουργούμε και να δουλεύουμε».

Πηγή: kathimerini.gr

"Αλιεύοντας" την είδηση