Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΠΟΛΙΤΙΚΗ » Εντονο παρασκήνιο και στήριξη Βορίδη στον Τζιτζικώστα
Εντονο παρασκήνιο και στήριξη Βορίδη στον Τζιτζικώστα

Εντονο παρασκήνιο και στήριξη Βορίδη στον Τζιτζικώστα

έ δυνμική στην κούρσα διαδοχής αλλά και ένταση μεταξύ πρώην συνοδοιπόρων προκαλεί η χθεσινή συστράτευση του κ. Μάκη Βορίδη στην υποψηφιότητα του κ. Απόστολου Τζιτζικώστα για την ηγεσία του κόμματος.

Ο βουλευτής Αττικής, και εξ αυτών που αρχικώς εξέταζαν το ενδεχόμενο να είναι και , με ανακοίνωσή του τάχθηκε υπέρ του 37χρονου περιφερειάρχη και προκάλεσε αφενός έκπληξη, αφετέρου την έ οργής του κ. Αδ. Γεωργιάδη, ο οποίος κατήγγειλε πολιτική συναλλαγή. Η έκπληξη συνίσταται στο γεγονός ότι μέχρι πρότινος όλες οι πληροφορίες κατέτειναν στην εκδοχή ότι ο κ. Βορίδης θα παρείχε στήριξη στην πλευρά Μεϊμαράκη, με τον οποίο μάλιστα είχαν προ εβδομάδων εμφανιστεί να δειπνούν μαζί. Αντί αυτού, ο κ. Βορίδης ανακοίνωσε χθες πως «η χώρα έχει ανάγκη να αντιμετωπιστεί η ηγεμονία της Αριστεράς, χρειάζεται ισχυρή και δυναμική αντιπολίτευση, απέναντι σε μια καθημερινά καταστροφική κυβέρνηση, για να δοθεί ασυμβίβαστη μάχη απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ και στις πολιτικές του. Χρειάζεται ένα κόμμα το οποίο θα έχει ανοιχτές πόρτες, θα είναι κόμμα ιδεών, θα αναπτύξει τη μάχη αυτών των ιδεών και θα σταματήσει να είναι κόμμα φατριών και μηχανισμών… σε αυτή την εσωκομματική διαδικασία για την ανάδειξη του προέδρου της .Δ., ο υποψήφιος που έχει θέσει αυτά τα ζητήματα, που έχει αναλάβει την υπεράσπιση αυτών των αρχών, είναι ο Απόστολος Τζιτζικώστας και στρατεύομαι στον αγώνα δίπλα του».

Της ανακοίνωσης προηγήθηκε έντονο παρασκήνιο, το οποίο –προφανώς– διαψεύδεται επισήμως από όλες τις πλευρές. Κι αυτό αφορά στο, πιθανόν πλέον, σενάριο η συστράτευση του κ. Βορίδη να αποκαλύπτει και τον έναν εκ των δύο αντιπροέδρων που έχει προαναγγείλει ότι θα ορίσει ο κ. Τζιτζικώστας, με τον βουλευτή Αττικής να είναι ο επικρατέστερος για τον ρόλο του επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, δηλαδή του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη , αντί του μη κοινοβουλευτικού κ. Τζιτζικώστα. Στον απόηχο της ανακοίνωσης του κ. Βορίδη αναπτύχθηκαν, εξάλλου, και πολλά σενάρια προς αυτή την κατεύθυνση, κάποια εκ των οποίων επιχειρήθηκε να εξηγήσουν και την ανατροπή της αρχικής εκτίμησης περί στήριξης προς τον κ. Μεϊμαράκη. Σύμφωνα με αυτά, σε συζήτηση που υπήρξε με την πλευρά Μεϊμαράκη κατέστη σαφές ότι σε περίπτωση νίκης του νυν προέδρου δεν θα αποδοθεί χρίσμα αντιπροέδρων όχι μόνον προς τον κ. Βορίδη αλλά και προς ένα ακόμη κορυφαίο στέλεχος που φέρεται να έκανε σχετική συζήτηση. Εμπειροι κομματικοί «δείχνουν» προς μία του κ. Μεϊμαράκη, σε ανύποπτο θεωρητικώς χρόνο, όπου ο νυν πρόεδρος εκτιμούσε πως δεν απέδωσε ο θεσμός των αντιπροέδρων και ως εκ τούτου δεν θα κάνει χρήση του.

Η κίνηση Βορίδη προκάλεσε την οργίλη αντίδραση Γεωργιάδη, ο οποίος επίσης φέρεται ότι εκτιμούσε πως ο κ. Βορίδης θα κινείτο προς την πλευρά Μεϊμαράκη. Μιλώντας στην «Κ», ο κ. Γεωργιάδης σημείωσε ότι η ιδεολογική μάχη βρίσκεται στον πυρήνα της δικής του υποψηφιότητας, απέδωσε την ανακοίνωσε σε πανικό που έχει καταβάλλει την πλευρά Τζιτζικώστα και δήλωσε βέβαιος ότι οι ψηφοφόροι στις 22/11 θα καταδικάσουν τέτοιου «πολιτικές συναλλαγές». «Δεν σχολιάζουμε παρασκηνιακές συναλλαγές που μέχρι πρότινος κατήγγειλε ο κ. Τζιτζικώστας», ήταν και το σχόλιο συνεργατών του κ. Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ο κ. Γεωργιάδης, που επιχειρούσε να εκφράσει τη δεξιά πτέρυγα της Ν.Δ., βλέπει πλέον την υποψηφιότητα του κ. Τζιτζικώστα να αποκτά ισχυρά ιδεολογικά χαρακτηριστικά, καθώς πλην του κ. Βορίδη τη στήριξη στο πρόσωπο του περιφερειάρχη ανακοίνωσε και ο, με σκληρό πολιτικό λόγο, πρώην της κυβέρνησης, επί Σαμαρά, κ. Π. Μπαλτάκος. Το δεξιό πρόσημο που προσλαμβάνει η υποψηφιότητα Τζιτζικώστα θα επιδιώξουν να εκμεταλλευτούν οι κ. και Κυρ. Μητσοτάκης, ενώ από το επιτελείο του περιφερειάρχη διαμηνύεται ότι υπέρ της υποψηφιότητάς του θα ταχθούν και στελέχη με κεντρώο, «καραμανλικό» στίγμα, μεταξύ άλλων και ο κ. Κων. Αρβανιτόπουλος.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση