Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Έντονη χαλαζόπτωση έπληξε τον Δήμο Ζαγοράς-Μουρεσίου
Έντονη χαλαζόπτωση έπληξε τον Δήμο Ζαγοράς-Μουρεσίου

Έντονη χαλαζόπτωση έπληξε τον Δήμο Ζαγοράς-Μουρεσίου

Έντονη χαλαζόπτωση  έπληξε για περίπου μιάμιση  ώρα την περιοχή  και ο δήμαρχος ς – Μουρεσίου Παν. Κουτσάφτης έκανε λόγο για πρωτόγνωρες καταστάσεις και ακραία φαινόμενα .

Μιλώντας στο Ράδιο Ακρόαμα, ο κ. Κουτσάφτης, έκανε λόγο για μεγάλες ζημιές, τονίζοντας:  “Η ποσότητα χαλαζιού που έπεσε στην πλατεία και στο Δημαρχείο ήταν σαν να χιόνιζε. Δεν έχει  ξαναγίνει κάτι τέτοιο. Οι είναι μεγάλες στις καλλιέργειες. Τα κεράσια  που ήταν έτοιμα να μαζευτούν καταστράφηκαν. Τα κάστανα,  τα μήλα το ίδιο”.

Ο ίδιος είπε  ότι αύριο θα ξεκινήσει η καταγραφή των ζημιών από τον ΕΛΓΑ.

Η Κατερίνα Παπανάτσιου

Η βουλευτής και αν. τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥ.ΡΙΖ.Α Κατερίνα Παπανάτσιου συνομίλησε σήμερα με τον δήμαρχο ς -Μουρεσίου  και τον πρόεδρο του Συνεταιρισμού Ζαγοράς κ. Κράββαρη, προκειμένου να ενημερωθεί εκτενώς για τις ζημιές που προκλήθηκαν στην περιοχή από την πρωινή χαλαζόπτωση.

Δυστυχώς, οι συνέπειες και αυτής της κακοκαιρίας είναι πολλαπλές και μεγάλες. Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, ο Δήμος Ζαγοράς Μουρεσίου υπέστη εκτεταμένες ζημιές, χτυπημένος από σφοδρές καιρικές συνθήκες, ενώ αντιμετωπίζει και τουριστικό πλήγμα εξαιτίας της πανδημίας.

Η Κ. Παπανάτσιου διαβεβαίωσε τους αρμόδιους ότι στηρίζει τα αιτήματά τους για έκτακτη χρηματοδότηση και στήριξη από την . Οι περιοχές αυτές έχουν πολλαπλά μέτωπα ανοιχτά στην παρούσα συγκυρία, με τις συνέπειες να είναι ιδιαίτερα δυσμενείς.

Η βουλευτής τόνισε επίσης ότι μόλις επιστρέψει από την Αθήνα, όπου μετέβη για κοινοβουλευτικές υποχρεώσεις και για την ανακοίνωση του επικαιροποιημένου προγράμματος του ΣΥ.ΡΙΖ.Α από τον Αλέξη Τσίπρα, θα μεταβεί άμεσα στη Ζαγορά, ώστε να βρεθεί στο πλευρό των συντοπιτών της.

H αντιπεριφερειάρχης ΠΕΜΣ

H αντιπεριφερειάρχης ΠΕΜΣ  βρέθηκε στην πληγείσα περιοχή και δήλωσε: “Μεγάλη ζημιά από τη χαλαζόπτωση σε μήλα, κεράσια ,αχλάδια και κηπευτικά σε Μακρυρράχη, Ζαγορά , …Είναι επιβεβλημένη η επιτάχυνση των διαδικασιών του ΕΛΓΑ και η εκταμίευση του υπόλοιπου της περσινής αποζημίωσης.”

Άμεση παρέμβαση του Κων. Μαραβέγια στον ΕΛΓΑ για την καταγραφή των ζημιών από το χαλάζι στη Ζαγορά

Αστραπιαία ήταν η αντίδραση του βουλευτή Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας Κωνσταντίνου Μαραβέγια στο αίτημα του δημάρχου Ζαγοράς-Μουρεσίου  Π. Κουτσάφτη για τη στήριξη των παραγωγών της περιοχής που επλήγησαν από τη σημερινή χαλαζόπτωση.

Ο κ. Κουτσάφτης επικοινώνησε με τον βουλευτή προκειμένου να τον ενημερώσει για τις ζημιές από το χαλάζι στα μήλα και τα κεράσια, που θα έχουν σοβαρές οικονομικές συνέπειες για τους καλλιεργητές. Σημειώνεται ότι, ειδικά στα κεράσια, η καταστροφή είναι ολοκληρωτική και μάλιστα λίγο πριν τη συγκομιδή τους.

Αμέσως μετά o κ. Μαραβέγιας επικοινώνησε με το υποκατάστημα του ΕΛΓΑ στη Λάρισα και ζήτησε να προωθηθούν το ταχύτερο δυνατό οι διαδικασίες για την καταγραφή των ζημιών και την αποζημίωση των παραγωγών.

Μάλιστα, έλαβε, τη διαβεβαίωση ότι μεθαύριο Πέμπτη ή το αργότερο την Παρασκευή, κλιμάκιο του ΕΛΓΑ θα μεταβεί στον Δήμο Ζαγοράς – Μουρεσίου για αυτοψία και καταγραφή.

Ερώτηση Αθ. πη για μέτρα ενίσχυσης των πληγέντων παραγωγών της Ζαγοράς

Εν τω μεταξύ κοινή ερώτηση κατέθεσαν ο βουλευτής Μαγνησίας της ΝΔ Αθ. πης κι  ένας συνάδελφός του  για τα μέτρα ενίσχυσης των πληγέντων παραγωγών της Ζαγοράς.

Συγκεκριμένα η ερώτηση κατατέθηκε  προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μ. Βορίδη, ζητώντας την άμεση ενίσχυση των πληγέντων παραγωγών του Δήμου Ζαγοράς – Μουρεσίου, αμέσως μετά τη που εκδηλώθηκε στο Ανατολικό Πήλιο και έπληξε το σύνολο των καλλιεργειών σε όλα τα δημοτικά διαμερίσματα και ιδιαίτερα το , τη Ζαγορά και τη Μακρυρράχη.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση