Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / ΜΑΓΝΗΣΙΑ / Εντυπωσιακή η απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στο Βόλο
Εντυπωσιακή η απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στο Βόλο

Εντυπωσιακή η απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στο Βόλο

Εντυπωσιακή σε όγκο και μαζικότητα ήταν η σημερινή απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στο Βόλο. Με βάση τις εκτιμήσεις ήταν η μεγαλύτερη συγκέντρωση των τελευταίων 4 χρόνων, με εκατοντάδες εργάτες από τις , νέους, συνταξιούχους και γυναίκες. Κυριολεκτικά η πόλη βούλιαξε από την πορεία που ακολούθησε στους κεντρικούς δρόμους.

Τη συγκέντρωση άνοιξε ο Λάζαρος Τσελεπής, μέλος της Γραμματείας Μαγνησίας του ΠΑΜΕ και πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων στην Coca – Cola, ο οποίος αναφέρθηκε στην απαράδεκτη απόφαση της εταιρίας να κλείσει το εργοστάσιο στο Βόλο και να πετάξει στο δρόμο τους εργάτες. Δήλωσε ότι οι εργάτες του εργοστασίου δεν πρόκειται να επιτρέψουν αυτή την εξέλιξη, ότι από χθες έχουν προχωρήσει σε κατάληψη του εργοστασίου και κάλεσε σε στήριξη του αγώνα τους. Εξέφρασε την αποφασιστικότητα των συναδέλφων στο εργοστάσιο, τονίζοντας ότι αυτά είναι τα αποτελέσματα της λεγόμενης ανάπτυξης για την οποία μιλάνε η κυβέρνηση και το κεφάλαιο.

Στη συνέχεια έγιναν ομιλίες από τους Μαμούχα Μαρία επικεφαλής της προσωρινής διοίκησης Αγροτικού Συλλόγου Νοτίου Πηλίου και μέλος της Γραμματείας Μαγνησίας της ΠΑΣΥ, Δέσποινα Παληά μέλος της Γραμματείας Μαγνησίας της και του Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου και η κεντρική ομιλία έγινε από τον Κώστα Στεργίου, μέλος της Γραμματείας Μαγνησίας του ΠΑΜΕ και πρόεδρο του Συνδικάτου Εργατών Μετάλλου Μαγνησίας «Μήτσος Παπαρήγας».

Στην ομιλία του ο Κ. Στεργίου, κάλεσε εκ μέρους του ΠΑΜΕ σε νέα απεργιακή συγκέντρωση την ημέρα που η κυβέρνηση θα φέρει για ψήφιση τα και τόνισε ότι μέχρι τότε πρέπει να ενταθεί η δράση των σωματείων, των επιτροπών αγώνα, των λαϊκών επιτροπών ενάντια στους πλειστηριασμούς, τις διακοπές ρεύματος της ΔΕΗ σε λαϊκές οικογένειες, για τη στήριξη των ανέργων και να παρθούν πρωτοβουλίες ενημέρωσης και οργάνωσης ενάντια στην επίθεση κυβέρνησης – κεφαλαίου – Ε.Ε.

Κάλεσε σε στήριξη του αγώνα των εργαζομένων της Κόκα – κόλα, αλλά και της και των Καθαριστριών των σχολικών κτιρίων. Τέλος κάλεσε στον επόμενο αγωνιστικό σταθμό, τη συγκέντρωση για την επέτειο του Πολυτεχνείου, την Τρίτη 17 Νοέμβρη, στις 6:30 μ.μ. στην Πανεπιστημίου.

Τέλος στη συγκέντρωση διαβάστηκε ανακοίνωση της Γραμματείας Μαγνησίας του ΠΑΜΕ για τις διακοπές ρεύματος σε λαϊκές οικογένειες που προχωρά η ΔΕΗ:”Σε δεκάδες χιλιάδες διακοπές ρεύματος λόγω χρεών προχώρησε το τελευταίο διάστημα ο Διαχειριστής του Δικτύου Ηλεκτρικής Ενέργειας ύστερα από εντολές της ΔΕΗ, κλιμακώνοντας την επίθεση στα λαϊκά στρώματα, τα οποία κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα.

Καταγγέλλουμε την προπαγάνδα της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ότι εκείνοι που χρωστάνε τη ΔΕΗ είναι μπαταχτσήδες. Ξεδιάντροπα λένε ότι έχουν βίλες όσοι χρωστάνε πάνω από 1000 στο λογαριασμό τους, την ίδια στιγμή που μια οικογένεια που μένει 2 – 3 λογαριασμούς πίσω στην πληρωμή της ΔΕΗ, με τα πάμπολλα χαράτσια που περιέχουν τα τιμολόγιά της, το χρέος της θα ξεπεράσει τα 1.000 .

Μαζί με αυτήν την κυβερνητική προπαγάνδα και τις διακοπές ρεύματος στα λαϊκά νοικοκυριά η κυβέρνηση κρατάει σε ασυλία τις μεγάλες επιχειρήσεις που χρωστάνε εκατομμύρια και επιπλέον τους υπόσχεται φτηνό ρεύμα που θα το φορτωθεί στις πλάτες του ο λαός.

Απαιτούμε:
• Καμία διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος σε λαϊκά σπίτια.
• Δραστική των τιμολογίων της ΔΕΗ και κατάργηση όλων των φόρων στα τιμολόγια,
• Απαγόρευση της διακοπής της παροχής ηλεκτρικού ρεύματος και επανασύνδεσή της στις λαϊκές οικογένειες που δεν μπορούν να πληρώσουν

Καλούμε κάθε λαϊκή οικογένεια που αντιμετωπίζει πρόβλημα να έρθει σε επαφή με τα σωματεία, τις επιτροπές αγώνα του ΠΑΜΕ, τις Λαϊκές Επιτροπές στις γειτονιές, ώστε να υπάρχει άμεση κινητοποίηση και να μην διακοπεί το ρεύμα σε κανένα σπίτι που δεν μπορεί να πληρώσει.
Κάθε φορέας να βρεθεί δίπλα σε όποιον έχει ανάγκη, να ψάξει τους συναδέλφους εργαζόμενους και άνεργους που έχουν πρόβλημα και να σταθεί έμπρακτα δίπλα τους”.

pame

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Αποζημιώσεις στο 100% της ζημίας το Νοέμβριο του 2021 - https://t.co/hpShvtY3q1 -

  • Ξεκίνησαν οι εγγραφές στο 2ο ΕΠΑΛ Βόλου (Εσπερινό) #2οΕΠΑΛΒόλουΕσπερινό - https://t.co/7xakhftsfo -

  • Οι μετρήσεις του Σταθμού του Υπουργείου Περιβάλλοντος για την ποιότητα της ατμόσφαιρας στο Βόλο… - https://t.co/bJmmFvYWED -

"Αλιεύοντας" την είδηση