Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Ένταση στο ΔΣ Βόλου για μη συζήτηση ψηφισμάτων της ΛΑΣ και της ΔΥΝΑΜΗΣ ΒΟΛΟΥ
Ένταση στο ΔΣ Βόλου για μη συζήτηση ψηφισμάτων της ΛΑΣ και της ΔΥΝΑΜΗΣ ΒΟΛΟΥ

Ένταση στο ΔΣ Βόλου για μη συζήτηση ψηφισμάτων της ΛΑΣ και της ΔΥΝΑΜΗΣ ΒΟΛΟΥ

Ένταση προκλήθηκε στη μεσημεριανή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου, όταν ο πρόεδρος του Σώματος . Μουλάς, αρνήθηκε να αναγνωστεί η πρόταση ψηφίσματος της δημοτικής παράταξης «ΔΥΝΑΜΗ ΒΟΛΟΥ» για την ανάρτηση δασικών χαρτών και να μην επιτρέψει στον επικεφαλής Μιχ. Μιτζικό να τοποθετηθεί σχετικά.

Ο κ. επέκρινε τον πρόεδρο του σώματος για την στάση του, τονίζοντας ότι πρέπει να συζητηθεί το θέμα κι όπως είπε: «αυτά είναι σημαντικά θέματα. Δήμευση περιουσίας» και κάλεσε τους συμβούλους της πλειοψηφίας να τοποθετηθούν, λέγοντας:  «Πρέπει να πάρει θέση το Δε φοβόμαστε».

Τα πνεύματα στη συνέχεια οξύνθηκαν με αφορμή πρόταση της ΛΑΣ να συζητηθεί το ψήφισμα της ΚΕΔΕ κατά της Χρυσής Αυγής,  με τον Απ. Νάνο να επικρίνει τον . Μουλά.

Για το ίδιο θέμα  κ. ζήτησε να τοποθετηθεί σχετικά και δήλωσε ότι η παράταξή του τάσσεται κατά του συγκεκριμένου κόμματος.

Την ίδια ώρα στα έδρανα επικράτησε ένταση μεταξύ του ανεξάρτητου συμβούλου Νικ. Κανελλή και μελών της ομάδας πλειοψηφίας , με αποτέλεσαν να μετατραπεί η αίθουσα σε χάβρα.

Η ένταση συνεχίστηκε επειδή ο κ. Μουλάς δεν επέτρεψε να συζητηθεί κανένα ψήφισμα και αυτό προκάλεσε την έντονη αντίδραση των μειοψηφιών.

Ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου,   με διαδικασίες εξπρές ρώτησε το σώμα για τα δύο θέματα, η πλειοψηφία μειοψήφισε με , τα ψηφίσματα να μην τεθούν καν στη διαδικασία συζήτησης και να προκληθεί ένταση και διαμαρτυρίες.

Κατά την έναρξη συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου, ο κ. Μουλάς ζήτησε από τους συμβούλους να σταθούν  στο ύψος των περιστάσεων άλλη φορά αν συμβούν ανάλογα γεγονότα, όπως της προηγούμενης Δευτέρας, ενώ λαμβάνοντας το λόγο ο ανεξάρτητος σύμβουλος Νικ. Καννελής είπε απευθυνόμενος προς τον κ. Μουλά: «Μια που είπατε για την προηγούμενη συνεδρίαση το αίτημα των μελών ήταν να γίνει μια ειδική συνεδρίαση κι όχι να συζητηθεί εκείνη τη στιγμή. Το σκεπτικό είναι ότι πρέπει να γίνει ένας ανοικτός και δημοκρατικός δις για τον βιολογικό και για τη ΔΕΥΑΜΒ συνολικά» και διερωτήθηκε γιατί ορίζεται η συνεδρίαση για τη 1 το μεσημέρι της Δευτέρα, ημέρα κι ώρα εργάσιμη.
Επίσης ρώτησε αν έχουν προσκληθεί φορείς της πόλης στη συνεδρίαση ή αν θα κάνει η δημοτική αρχή  προσχηματικό δι,  με τον κ. Μουλά να του απαντά ότι όλα αυτά θα απαντηθούν τη Δευτέρα.
Ακόμη,  θέμα προέκυψε σε  ερώτηση που κατέθεσε η νέα «Μαζί για τον Βόλο». Ο κ. Μουλάς απευθύνθηκε  προς τους συμβούλους που συμμετέχουν, επισημαίνοντάς τους ότι, τέτοια κίνηση μέσα στο δεν μπορεί να συσταθεί.
[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
"Αλιεύοντας" την είδηση