Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / ΒΟΛΟΣ / Ένταση στο ΔΣ Βόλου για μη συζήτηση ψηφισμάτων της ΛΑΣ και της ΔΥΝΑΜΗΣ ΒΟΛΟΥ
Ένταση στο ΔΣ Βόλου για μη συζήτηση ψηφισμάτων της ΛΑΣ και της ΔΥΝΑΜΗΣ ΒΟΛΟΥ

Ένταση στο ΔΣ Βόλου για μη συζήτηση ψηφισμάτων της ΛΑΣ και της ΔΥΝΑΜΗΣ ΒΟΛΟΥ

προκλήθηκε στη μεσημεριανή του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου, όταν ο πρόεδρος του Σώματος , αρνήθηκε να αναγνωστεί η πρόταση ψηφίσματος της δημοτικής παράταξης «ΔΥΝΑΜΗ ΒΟΛΟΥ» για την ανάρτηση δασικών χαρτών και να μην επιτρέψει στον επικεφαλής Μιχ. Μιτζικό να τοποθετηθεί σχετικά.

Ο κ. Μιτζικός επέκρινε τον πρόεδρο του σώματος για την στάση του, τονίζοντας ότι πρέπει να συζητηθεί το θέμα κι όπως είπε: «αυτά είναι σημαντικά θέματα. Δήμευση περιουσίας» και κάλεσε τους συμβούλους της πλειοψηφίας να τοποθετηθούν, λέγοντας:  «Πρέπει να πάρει θέση το Δημοτικό Συμβούλιο Δε φοβόμαστε».

Τα πνεύματα στη συνέχεια οξύνθηκαν με αφορμή πρόταση της να συζητηθεί το ψήφισμα της ΚΕΔΕ κατά της Χρυσής Αυγής,  με τον Απ. Νάνο να επικρίνει τον Γ. Μουλά.

Για το ίδιο θέμα  κ. Μιτζικός ζήτησε να τοποθετηθεί σχετικά και δήλωσε ότι η παράταξή του τάσσεται κατά του συγκεκριμένου κόμματος.

Την ίδια στα έδρανα επικράτησε μεταξύ του ανεξάρτητου συμβούλου Νικ. Κανελλή και μελών της ομάδας πλειοψηφίας , με αποτέλεσαν να μετατραπεί η αίθουσα σε χάβρα.

Η ένταση συνεχίστηκε επειδή ο κ. Μουλάς δεν επέτρεψε να συζητηθεί κανένα ψήφισμα και αυτό προκάλεσε την έντονη αντίδραση των μειοψηφιών.

Ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου,   με διαδικασίες εξπρές ρώτησε το σώμα για τα δύο θέματα, η πλειοψηφία μειοψήφισε με , τα ψηφίσματα να μην τεθούν καν στη διαδικασία συζήτησης και να προκληθεί ένταση και διαμαρτυρίες.

Κατά την έναρξη συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου, ο κ. Μουλάς ζήτησε από τους συμβούλους να σταθούν  στο ύψος των περιστάσεων άλλη φορά αν συμβούν ανάλογα γεγονότα, όπως της προηγούμενης Δευτέρας, ενώ λαμβάνοντας το λόγο ο ανεξάρτητος σύμβουλος Νικ. Καννελής είπε απευθυνόμενος προς τον κ. Μουλά: «Μια που είπατε για την προηγούμενη το αίτημα των μελών ήταν να γίνει μια ειδική κι όχι να συζητηθεί εκείνη τη στιγμή. Το σκεπτικό είναι ότι πρέπει να γίνει ένας ανοικτός και δημοκρατικός διάλογος για τον βιολογικό και για τη συνολικά» και διερωτήθηκε γιατί ορίζεται η συνεδρίαση για τη 1 το μεσημέρι της Δευτέρα, ημέρα κι εργάσιμη.
Επίσης ρώτησε αν έχουν προσκληθεί φορείς της πόλης στη συνεδρίαση ή αν θα κάνει η δημοτική αρχή  προσχηματικό διάλογο,  με τον κ. Μουλά να του απαντά ότι όλα αυτά θα απαντηθούν τη Δευτέρα.
Ακόμη,  θέμα προέκυψε σε  ερώτηση που κατέθεσε η νέα δημοτική κίνηση «Μαζί για τον Βόλο». Ο κ. Μουλάς απευθύνθηκε  προς τους συμβούλους που συμμετέχουν, επισημαίνοντάς τους ότι, τέτοια κίνηση μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο δεν μπορεί να συσταθεί.
PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Τραγωδία στο #Πουρί: 62χρονος καταπλακώθηκε από αγροτικό παρουσία του ανήλικου γιού του - https://t.co/icYkVitCwl… -

  • Η ΕΕ βοηθά Ιταλία, Ελλάδα, Αλβανία και Βόρεια Μακεδονία στη μάχη κατά των καταστροφικών πυρκαγιών  … - https://t.co/ruVYMyonqA -

  • Στον Ολυμπιακό Βόλου ο Οκάν Σουλεϊμάν #ΟλυμπιακόςΒόλου - https://t.co/6Ty1DpL4MY -

"Αλιεύοντας" την είδηση