Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Ένταση στο Δημοτικό Συμβούλιο για το πάρκο του Πανθεσσαλικού
Ένταση στο Δημοτικό Συμβούλιο για το πάρκο του Πανθεσσαλικού

Ένταση στο Δημοτικό Συμβούλιο για το πάρκο του Πανθεσσαλικού

Ένταση και διαξιφισμοί μεταξύ δημοτικής αρχής και αντιπολίτευσης ήταν το μενού της σημερινής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου σχετικά με το ζήτημα της διαμόρφωσης του οικοπέδου έξω από το Πανθεσσαλικό στάδιο, όπου σχεδιάζεται να γίνει το φετινό παζάρι. Η κυρίως αφορούσε στο πόσα δέντρα κόπηκαν και κατά πόσο αυτή η κίνηση, αν συνέβη, ήταν αυθαίρετη από την πλευρά του δήμου καταπατώντας οικολογικά και διαδικαστικά νομικά ζητήματα.

Ο δήμαρχος τόνισε ότι δεν κόπηκαν δέντρα, αλλά «χαμόδεντρα, θάμνοι και πικροδάφνες», επίσης 35 στύλοι που δεν λειτουργούσαν και βγήκαν για συντήρηση και επισκευή. Συμπλήρωσε επίσης χαρακτηριστικά ότι έξω από το στάδιο «μαζεύτηκαν 17 φορτηγά σκουπίδια».

«Τα δέντρα που έβγαλε ο κ. Βολιώτης από ένα ρέμα εκεί πέρα ήταν χασισόδεντρα», συμπλήρωσε σχολιάζοντας με προφανές υπονοούμενο ότι ο κ. Βολιώτης καλό θα ήταν να αλλάξει το όνομά του…

Σχετικά με την πρόσφατη αναφορά τοπικής εφημερίδας στο ότι ήταν Ρομά αυτοί που είχαν ξηλώσει τους στύλους, απάντησε στον κ. Καντόλα και κ. Δούρα ότι δεν αφορά δική του δήλωση χαρακτηρίζοντας «δημοσιογραφικά σκουπίδια» όσους τροφοδοτούν και αναπαράγουν τέτοιες δημοσιεύσεις.

«Τα δημόσια μέσα δεν παρέχουν αντικειμενική ενημέρωση, δεν λειτουργούν για το συμφέρον, αλλά για δικούς τους λόγους το καθένα. Ντροπή μια ιστορική εφημερίδα να έχει καταντήσει σε αυτό το χάλι».

Η αντιπολίτευση επέμενε ότι κόπηκαν δέντρα, -τα οποία από 30 έγιναν 3-4 στην διάρκεια της συζήτησης- και ότι εν πάση περιπτώσει έπρεπε να τηρηθούν κάποιες τυπικές διαδικασίες, που αφορούν έλεγχο από τις αρμόδιες υπηρεσίες πριν πραγματοποιηθεί ο καθαρισμός του χώρου.

Η συζήτηση για άλλη μια φορά «πήρε φωτιά» και οι χαρακτηρισμοί δεν έλειψαν και από τις δύο πλευρές με τον δήμαρχο να δηλώνει χαρακτηριστικά:

«Για να το ξεκαθαρίσουμε, δεν θα ρωτήσουμε κανέναν. Θα κριθούμε από τον κόσμο. Δεν σας ρωτάμε, δεν σας βλέπουμε, γιατί ο κόσμος δεν σας έστειλε απλά σπίτι, σας τελείωσε από την πολιτική ζωή του Βόλου. Είστε οι πλέον αποτυχημένοι, πολιτικοί απατεώνες. Έχετε ρίξει όλο το βάρος στην λασπολογία, την παραπληροφόρηση και νομίζετε έτσι θα έχετε έτσι κάποια τύχη. Εμείς βλέπουμε μόνο τον βολιώτη, την βολιώτισσα, τον κάθε βιοπαλεστή πολίτη.»

Κατήγγειλε επίσης το γεγονός ότι η αντιπολίτευση καταφεύγει συνεχώς στον εισαγγελέα για τα μικρά θέματα που προκύπτουν δημιουργώντας φασαρία και κολλήματα στις διαδικασίες. Απείλησε επίσης ότι από Δευτέρα θα αρχίσει πλέον και εκείνος να απευθύνεται στον εισαγγελέα «όχι για μικροθέματα, όπως εσείς, αλλά για την κατασπατάληση του δημοσίου χρήματος και όσα συμβαίνουν τα τελευταία 20 χρόνια στην πόλη», όπως ανέφερε ο ίδιος.

«Δεν πρόκειται να σας ρωτήσουμε, γιατί ξέρουμε τον σκοπό σας πλέον. Έχουμε μεγάλα οράματα , τα έχουμε δείξει, έρχονται πολλά ακόμη και θα κριθούμε από τον κόσμο. Εδώ εμείς αποφασίζουμε όχι ο ΣΥΡΙΖΑ. Αναφερόμενος επίσης σε πληροφορίες που έχει από τα κεντρικά πρόσθεσε ότι «Κανένας από τον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ δεν θα αξιοποιηθεί στο κόμμα, σας θεωρούν πολύ λίγους.»

Σε κόντρα βρέθηκαν επίσης άλλη μια φορά η πλευρά της δημοτικής αρχής με τον δημοτικό σύμβουλο Βόλου, Κώστα Γαργάλα, ο οποίος εξέφραζε επανειλλημμένα και με εριστική την αμφισβήτησή του στις παρουσιαζόμενες θέσεις, με τον δήμαρχο να σχολιάζει «Ξύρισε το μουστάκι σου. Ξέρεις, το μουστάκι είναι ο φερετζές του πούστη».

Ο δήμαρχος απευθυνόμενος στον κ. Πατσιαντά ζήτησε να τηρήσουν επίπεδο στην συζήτηση, όπως είχαν συμφωνήσει.

«Σε αυτό το γήπεδο δε μπορείτε να παίξετε μπάλα μαζί μου. Αν θέλετε να έχει επίπεδο η συζήτηση, δώστε εσείς τον τόνο. Διαρκώς προκαλείτε. Είπαμε με τον κ. Πατσιαντά να κρατάμε ένα επίπεδο αλλά όταν προκαλείτε θα παίρνετε απάντηση.»

Κλείνοντας το θέμα ο δήμαρχος ανέφερε επίσης ότι όταν ήταν στον χώρο έξω από το Πανθεσσαλικό στάδιο τα φορτηγά και τα μηχανήματα για τον καθαρισμό, όπως και ο ίδιος δίνοντας συνέντευξη στην , κανένας πολίτης και κάτοικος της περιοχής δεν ήρθε να παραπονεθεί.

 

Κατά πλειοψηφία η πρόσληψη ειδικού  συμβούλου για την αξιο  δημοτικής περιουσίας.

Κατά πλειοψηφία εγκρίθηκε στη συνεδρίαση του Δημοτικού συμβουλίου Βόλου η πρόσληψη εδικού  συμβούλου  για την αξιο  δημοτικής περιουσίας.

Ο σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας Ιάσονας Αποστολάκης  τόνισε ότι  θα πρέπει ο δήμος με στελέχη του να κάνει την καταγραφή  σε περιόδους κρίσης και όχι  με πρόσληψη ειδικού συμβούλου

Απαντώντας ο δήμαρχος Βόλου είπε ότι ενώ ο Νόμος του δίνει το δικαίωμα να έχει οκτώ συμβούλους, ο Δήμος  χρησιμοποιεί έξι.

Στη συνέχεια ο επικεφαλής της ΛΑΣ Απ. Νάνος  δήλωσε κάθετα αντίθετος στο ξεπούλημα της δημοτικής περιουσίας.

Ο κ. Μπέος απευθυνόμενος στις μειοψηφίες είπε: «κάντε μια πρόταση να το αποσύρουμε. Ο Δήμος δεν έχει Ε9 , δεν γνωρίζει τα ακίνητά του  ο Δήμος. Με αυτή την δεν προστατεύουμε την περιουσία των δημοτών. Δεν πουλάμε καμία περιουσία, αλλά αν κάποια κριθεί να αξιοποιηθούν για το συμφέρον των δημοτών θα το εξετάσουμε. Παρανομούμε χωρίς Ε9, αν έχετε πρόταση φέρτε την».

Η Νατάσσα Οικονόμου παρατήρησε πως στην  εισήγηση  δεν αναφέρεται μόνο η καταγραφή αλλά και η διαχείριση της ακίνητης περιουσίας του Δήμου.

Από την πλευρά του ο  σύμβουλος Νικ. Νομικός τόνισε πως όχι μόνο  είναι υποχρεωτικό να γίνει καταγραφή  της ακίνητης περιουσίας, αλλά και οριοθέτηση των οικοπέδων γιατί κυρίως στην περιφέρεια του Δήμου παρατηρούνται καταπατήσεις.

Ο αρμόδιος Θ. Θεοδώρου επισήμανε ότι δεν  παρέλαβε κάτι  από την προηγούμενη και υπογράμμισε  την αναγκαιότητα να γίνει σωστή καταγραφή.

Τέλος ο Γ.Γ. του Δήμου Στ. Διαμαντίδης επισήμανε ότι  δεν υπάρχει κανένα στοιχείο για τα ακίνητα και πρόσθεσε ότι πρέπει να εξευρεθούν τα τοπογραφικά και για όσα λείπουν θα βρεθεί τρόπος να συνταχθούν. Ο ίδιος είπε ακόμη ότι τέσσερα άτομα υπηρεσίας δεν μπορούν να εκτελέσουν το έργο και πως με την προσθήκη του ειδικού συμβούλου  θα γίνει αναζήτηση των ακινήτων στα υποθηκοφυλακεία και καταγραφή τους.

ΔΣ2

 

Συνάντηση Αχ. Μπέου  με τους  εμπλεκόμενους με τα περίπτερα

Συνάντηση με τους  εμπλεκόμενους με τα περίπτερα που είναι υπό μεταφορά από τους κεντρικούς δρόμους του Βόλου θα έχει την ερχόμενη Τρίτη ο δήμαρχος Βόλου Αχ. Μπέος, σύμφωνα με την ενημέρωση που έκανε στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.

Οι περιπτερούχοι από την πλευρά τους ζήτησαν να βρεθεί ένας τρόπος για να μην μεταφερθούν τα περίπτερα ή ακόμη να εξεταστεί να κατασκευαστούν πιο στενά στη βάση τους ώστε να  ελευθερωθούν τα πεζοδρόμια. Οι ίδιοι δεν έμειναν  ικανοποιημένοι με τη θέση του δημάρχου ότι θα μεταφερθούν όλα τα περίπτερα από τις οδούς Δημητριάδος, Ιάσονος, Κ. Καρτάλη και Ιωλκού.

Ο σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας Κ. Γαργάλας χαρακτήρισε προφανή την  πρόσβαση στα πεζοδρόμια , αλλά τόνισε ότι δεν μπορεί να μεταφερθούν συλλήβδην τα περίπτερα  και πρότεινε για άλλη μια φορά  να εξεταστεί η κάθε περίπτωση ξεχωριστά.

Η επικεφαλής της α' ελάσσονος μειοψηφίας Νατάσσα Οικονόμου πρότεινε να αναζητηθούν  λύσεις και να συνδυαστούν τα ζητήματα , με περισσότερη προσοχή και υπευθυνότητα,  ενώ χαρακτήρισε αναιτιολόγητη και αόριστη την σχετική  εισήγηση.

Ο επικεφαλής της β' ελάσσονος μειοψηφίας Μιχ. Μιτζικός τόνισε ότι η  μεταφορά των περιπτέρων  είναι στην ουσία απαλλοτρίωση  και θα διεκδικηθούν αποζημιώσεις, ενώ σημείωσε ότι οι νέες θέσεις να είναι ίσης εμπορικής αξίας και σε κοντινή απόσταση.

Κλείνοντας ο δήμαρχος Βόλου  εξήγησε ότι έγινε διάλογος  με τους ενοικιαστές ενώ πρέπει να μιλήσει και  με τους ιδιοκτήτες των περιπτέρων. «Τα ανενεργά  περίπτερα θα ξηλωθούν. Την  ερχόμενη Τρίτη  θα γίνει συνάντηση με τους ενδιαφερόμενους. Τα   περίπτερα έγιναν  80 τετραγωνικά. Δεν μπορούν να ισχύουν νόμοι του  1950.  Μέχρι  31/12 έχει δοθεί  παράταση στους περιπτερούχους.  Οι   θα γίνουν και οι ιδιοκτήτες θα υποδείξουν που θέλουν να μεταφερθούν. Είμαστε συγκαταβατικοί ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μπέος.

"Αλιεύοντας" την είδηση