Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Ένταση στην απογευματινή συνεδρίαση του Δ.Σ. Βόλου
Ένταση στην απογευματινή συνεδρίαση του Δ.Σ. Βόλου

Ένταση στην απογευματινή συνεδρίαση του Δ.Σ. Βόλου

Με αφορμή  ψήφισμα της παράταξης “Δύναμη Βόλου” για τους δασικούς χάρτες

Ένταση προκλήθηκε στην αποψινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου με αφορμή  ψήφισμα της παράταξης “Δύναμη Βόλου”, ενώ όταν καταλάγιασε ο θόρυβος ο πρόεδρος του Συμβουλίου   είπε πως τα προβλήματα που τυχόν προκύψουν με την εφαρμογή των δασικών χαρτών στο ίσως αποτελέσει θέμα ειδική συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου.

Το θέμα προκάλεσε έντονη αντιπαράθεση μεταξύ του κ. Μουλά και του επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Απ. Νάνου  και αντηλλάγησαν σκληρές εκφράσεις,  με τον κ. Μουλά να αναρωτιέται αν “οι σύντροφοι στον Περισσό γνωρίζουν τα καμώματα της παράταξης στο δημοτικό συμβούλιο”, ενοχλημένος από την παρατήρηση του κ. Νάνου, ότι “η δημοτική αρχή έρχεται ουραγός στα θέματα που θέτουν οι αντιπολιτεύσεις, γιατί λόγω αλαζονείας  δεν θέλει να ακούσει κανένα”.

Ο σύμβουλος της “Δύναμης Βόλου” Αρ. Δουλόπουλος  επισήμανε ότι το θέμα είναι σοβαρό και ότι το δημοτικό συμβούλιο θα έπρεπε να κάνει μία ειδική συνεδρίαση όπως και έχουν κάνει και άλλα ανά την Ελλάδα και ζήτησε να καταργηθεί το παράβολο που είναι “οικονομικό βαρίδι” για όσους θέλουν να υποβάλλουν αντιρρήσεις (έτσι λέγεται όχι ένσταση) στους δασικούς χάρτες και ότι θα πρέπει να επανεξεταστεί το θέμα με τις αεροφωτογραφίες που έχουν ληφθεί δεκαετίες πριν.

Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Μαργ.  Πατσιαντάς επισήμανε ότι σχετικό ψήφισμα εξέδωσαν και η Θεσσαλίας και η ενώ ανέφερε ότι πολλοί δήμοι είναι ανέτοιμοι να ολοκληρώσουν τέτοιες διαδικασίες και απαιτείται να προσληφθεί και ειδικευμένο προσωπικό (τοπογράφοι).

Ο κ. Μουλάς τόνισε ότι εφόσον το θέμα χειρίζονται η και η Ε είναι σε καλό δρόμο και “δεν χρειάζεται να επαναλαμβάνουμε τα ίδια”.

Ο ασκών χρέη δημάρχου Θάνος Θεοδώρου ενημέρωσε το σώμα ότι η δημοτική αρχή είχε συνάντηση με το Δασαρχείο και για την ώρα οι δημοτικές ενότητες Βόλου και Ν. Αγχιάλου δεν συμπεριλαμβάνονται.

Επίσης ανέφερε ότι το θέμα έχει αναλάβει το τμήμα ακίνητης περιουσίας, ενώ ήδη η δημοτική αρχή ενημέρωσε εγγρά τα τοπικά συμβούλια για το θέμα και ήδη οι πρόεδροι έρχονται στο δημαρχείο, ενημερώνονται κοιτάζοντας και τους χάρτες και κάνουν τις τους σε περίπτωση που διαπιστώσαν ότι ο δήμος θα πρέπει να προχωρήσει σε αντίρρηση και πρόσθεσε:  “Αν χρειαστεί να συγκαλέσουμε ειδική συνεδρίαση θα το κάνουμε” .

Λαμβάνοντας το λόγο ο Απ. Νάνος καυτηρίασε τη στάση της δημοτικής αρχής που δεν αποδέχεται να ακούσει τις αντιπολιτεύσεις και στο τέλος “έρχεστε ως ουραγοί των προτάσεων που κάνουν οι αντιπολιτεύσεις που υποτιμάτε μόνιμα. Στην αρχή της σημερινής συνεδρίασης σας επισημάναμε και πάλι ότι υπάρχει θέμα με την καύση ….από την ΑΓΕΤ και τώρα αυτό με τους δασικούς χάρτες”.

Στο σημείο αυτόν τον διέκοψε ο κ. Μουλάς ζητώντας του “να μην κάνει δακρύβρεχτες τοποθετήσεις”.

Ο κ. Νάνος επέκρινε τη στάση της πλειοψηφίας που δεν δέχθηκε να γίνει συνεδρίαση του Δ.Σ. την προηγούμενη εβδομάδα επειδή είχαν απλώσει πανό τα μέλη της Συμμαχίας για το Νερό που ζητούσαν ειδική συνεδρίαση για το βιολογικό με τον κ. Μουλά να τον ειρωνεύεται, λέγοντάς του “Στη Σοβιετική Ένωση συνεδρίαζαν με πανό. Τι είναι εδώ, θύρα 7;”

Επιπλέον του είπε ότι “εσείς της ΛΑΣ είστε ουραγοί των κουκουλοφόρων. Λυπάμαι για την ιστορία της παρατάξής σας γιατί γίνατε τύποι του πεζοδρομίου. Αν θέλετε να ταυτίζεστε με τέτοιες συμπεριφορές τι να πω; Τα ξέρει ο Περισσός; Και μας κάνετε μαθήματα δημοκρατίας; Να μην συμπεριφέρεστε οχλοκρατικά. Δεν ξέρω αν οι συντροφοί σας ξέρουν τα καμώματά μας”. Ο κ. Νάνος τέλος του ανταπάντησε ότι η παράταξή του καταδικάζει φασιστικές συμπεριφορές όπως αυτές της Χρυσής ς και τιμά τη δημοκρατία και “εσείς είστε και η παράταξή σας στηρίζετε τη Χρυσή ”, υπενθυμίζοντας ότι η δημοτική αρχή δεν δέχθηκε καν σε προηγούμενη συνεδρίαση να θέσει σε ψηφοφορία, ψήφισμα στήριξης στον δήμαρχο Πατρέων απέναντι στην Χρυσή Αυγή”.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση