Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / ΜΑΓΝΗΣΙΑ / Ένταση στην ανάκληση απόφασης για παραχώρηση αίθουσας στη Χ. Α.
Ένταση στην ανάκληση απόφασης για παραχώρηση αίθουσας στη Χ. Α.

Ένταση στην ανάκληση απόφασης για παραχώρηση αίθουσας στη Χ. Α.

Εν μέσω έντασης κι αντιπαράθεσης ανακλήθηκε ομόφωνα σήμερα από το Βόλου η παραχώρηση χώρου στο πρώην δημοτικό κατάστημα Διμηνίου στη Χρυσή Αυγή για διενέργεια πανθεσσαλικής προσυνεδριακής συνδιάσκεψης στις 21 Νοεμβρίου.

Η απόφαση ελήφθη μετά από έγγραφο της Διεύθυνσης Αστυνομίας Μαγνησίας στο οποίο επισημαίνεται ότι ο χώρος δεν πληροί τις προϋποθέσεις ασφάλειας.

Στο έγγραφο αναφέρεται-μεταξύ άλλων-ότι ο συγκεκριμένος χώρος είχε παραχωρηθεί και τότε στο ίδιο πολιτικό κόμμα, για ανάλογη εκδήλωση και είχαν λάβει χώρα σοβαρά επεισόδια και φθορές στην εγκατάσταση, κατά τις συμπλοκές οπαδών του με αντιτιθέμενους σθεναρά στην εκδήλωση αυτή για ιδεολογικούς λόγους».

Επίσης γίνεται λόγος για τα συνθήματα εμπρηστικού περιεχομένου που έγραψαν στο δημαρχείο αντιεξουσιαστές αλλά και το κάλεσμα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για αντισυγκέντρωση αντιτιθέμενων ατόμων έξω από το συγκεκριμένο δημοτικό χώρο, «γεγονότα που προοιωνίζουν «εκρηκτικό κλίμα μεταξύ των μερών».

Κατά την συνεδρίαση προκλήθηκε ένταση όταν ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Κ. Γαργάλας τόνισε ότι δεν ήταν απαραίτητο να γίνει παρέμβαση από την Αστυνομία για να μην παραχωρηθεί η αίθουσα, καθώς ήδη υπήρχε η αντίθεση της αντιπολίτευσης από την προηγούμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Τα μέλη της πλειοψηφίας αποδοκίμασαν τον κ. Γαργάλα ενώ ο δήμαρχος είπε ότι «είμαστε υποχρεωμένοι να σεβαστούμε την αστυνομία και ανακαλούμε την απόφαση. Σεβόμαστε τους θεσμούς. Δεν αλλάζουμε άποψη ότι θα έπρεπε να παραχωρηθεί χώρος, όπως προβλέπει ο νόμος. Καταλάβατε κ. Γαργάλα; Αυτά και άμα σας αρέσει, το μουστάκι όπως ξέρετε είναι ο φερετζές του π… Εσύ ξέρεις, στην Ασφάλεια ρουφιάνος ήσουν.»

Με αιχμές κατά Πατσιαντά αποχώρησαν οι ανεξάρτητοι δημοτικοί σύμβουλοι

Στη συνέχεια αποχώρησαν οι ανεξάρτητοι δημοτικοί σύμβουλοι από τη συνεδρίαση όπου κατά πλειοψηφία αποφασίστηκε η αντικατάστασή τους από τα Νομικά Πρόσωπα και τις επιχειρήσεις του Δήμου.

Οι αποφάσεις για αντικαταστάσεις μελών στα Δ.Σ. Νομικών Προσώπων και Επιχειρήσεων, ελήφθησαν κατά πλειοψηφία, καθώς η ΛΑΣ έκανε τις δικές της προτάσεις, τις οποίες δεν ψήφισαν οι άλλες παρατάξεις.

Οι ανεξάρτητοι σύμβουλοι κατήγγειλαν τη ότι θέλει να φιμώσει τις πραγματικές φωνές της αντιπολίτευσης και τον Μαργαρίτη Πατσιαντά ότι «προσφέρει εξυπηρέτηση στη », ενώ τόνισαν ότι θα προσβάλλουν την απόφαση.

Ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Απ. Νάνος είπε ότι δεν συμφωνεί με τα όσα ειπώθηκαν στη σύσκεψη και ότι η ΛΑΣ θα κάνει τις δικές της προτάσεις, καθώς θεωρεί ότι όλες οι μειοψηφίες θα πρέπει να εκπροσωπούνται στα Νομικά Πρόσωπα και τις επιχειρήσεις. Ο δήμαρχος Βόλου επισήμανε πως θα γίνει ότι προβλέπει ο νόμος.

Η ανεξάρτητη δημοτική σύμβουλος τόνισε ότι δεν συντρέχει λόγος η συνεδρίαση να χαρακτηριστεί κατεπείγουσα καθώς όλα τα Νομικά Πρόσωπα λειτουργούν κανονικά, άρα η σημερινή απόφαση είναι παράνομη ενώ άσκησε σκληρή κριτική στον Μ. Πατσιαντά λέγοντας ότι προσφέρει εξυπηρέτηση στη .

Από την πλευρά του ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Ιάς. Αποστολάκης τόνισε ότι οι ανεξάρτητοι θα προσβάλλουν τη σημερινή απόφαση.

Ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Κ. Γαργάλας, τόνισε ότι διάθεση της δημοτική αρχής είναι να απαλλαχτεί από τον συνετό και αντιπολιτευτικό λόγο που εκφράζουν οι ανεξάρτητοι και ακολουθεί τον ίδιο ολισθηρό δρόμο που έχει επιλέξει από καιρό με αντιδημοκρατικότητα και αυταρχισμό.

Ο ίδιος επέκρινε τη στάση του Μ. Πατσιαντά που προτάσσει την ιδιοτέλειά του και αρνείται τη γενική αποτύπωση που αναφέρεται στην πόλη και πρόσθεσε ότι δεν αποδέχεται τις γνωμοδοτήσεις που προσκόμισε η δημοτική αρχή από τη νομική υπηρεσία του δήμου και τη νομική υπηρεσία της ΚΕΔΕ και επικαλέστηκε σχετικές γνωμοδοτήσεις του Νομικού Συμβουλίου του κράτους για το θέμα.

Ο αντιδήμαρχος Αναστ. Μπατζιάκας παρατήρησε ότι αν οι μειοψηφίες δεν μπορούν να τα βρουν μεταξύ τους, δεν φταίει το κατεπείγον.

Η επικεφαλής της α’ ελάσσονος Νατάσσα εξέφρασε τη λύπη της για την τοποθέτηση του κ. Νάνου γιατί όπως επισήμανε, άλλα είχε πει στη σύσκεψη των επικεφαλής των παρατάξεων.

Ο κ. Πατσιαντάς τόνισε ότι η σιωπή του δεν σημαίνει ότι δεν διαθέτει επιχειρηματολογία για τις προτάσεις του και εκτίμησε ότι στην ψηφοφορία θα διαφανούν οι πραγματικές προθέσεις του.

Στη συνέχεια οι πέντε ανεξάρτητοι δημοτικοί σύμβουλοι (απουσίαζε ο Ματθαίος Δραμητινός) αποχώρησαν από την αίθουσα και το απόγευμα θα δώσουν συνέντευξη Τύπου.

 

Οι αντικαταστάτες

Για το ΔΣ του ΚΕΚΠΑ ΔΙΕΚ τακτικός σύμβουλος είναι ο Φ. Λαμπρινίδης και αναπληρωτής ο Μαργ. Πατσιαντάς.

Στον ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ, τακτικός μέλος του ΔΣ θα είναι ο Απ. Νάνος με αναπληρώτρια την Κατερίνα Τσοπουρίδου.

Τον Κ. Γαργάλα στο ΔΣ της ΔΕΥΑΜΒ θα αντικαταστήσει ο Μαργ. Πατσιαντάς, με αναπληρώτρια τη .

Στο Δ.Σ. της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Βόλου, θα τοποθετηθεί ο Μαργ. Πατσιαντάς, με αναπληρωτή τον Μιχ. Μιτζικό και στο Δ.Σ. της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Βόλου, τακτικό μέλος ο Δημ. Δημητριάδης, με αναπληρωτή τον Μιχ. Μιτζικό.

Επειδή από την πλειοψηφία του Δ.Σ. παραιτήθηκε ο σύμβουλος Γ. Λαΐνας, τη θέση του καταλαμβάνει ο Στεφ. Κάλλης.

Στο ΔΣ της ΑΝΕΒΟ ψηφίστηκε ο Μαργ. Πατσιαντάς με αναπληρωτή τον Κ. Κουκουβίνο, και στον ΦΟΣΔΑ ο Θεοδ. Τσαλούχας.

Τέλος, στο Δ.Σ. του «Μουσείο Αλέξανδρου Κ. Δάμτσα», τοποθετείται ο Μιχ. Μιτζικός με αναπληρωτή τον Ν. Στόικο.

Μετά το πέρας της συνεδρίασης ο δήμαρχος Βόλου Αχ. Μπέος δήλωσε για το θέμα αυτό: «από τη στιγμή που ανεξαρτητοποιήθηκαν είχαμε την υποχρέωση να κάνουμε την αντικατάσταση για να μπορέσουν τα Νομικά Πρόσωπα να λειτουργήσουν σύμφωνα με τον Νόμο.

Καταλαβαίνω την πρεμούρα τους, άνθρωποι που κληθήκαν να προσφέρουν τις τους μετά την ψήφο που έλαβαν από τους Βολιώτες και τις Βολιώτισσες.

Δεν τίμησαν την ψήφο αυτή.

Προφανώς έχουν κομματικές αγκυλώσεις και νομίζουν ότι ο μπορεί να λειτουργεί κάτω από αυτές τις νοοτροπίες.

Είναι ξεκάθαρο ο Βόλου λειτουργεί με γνώμονα το συμφέρον της πόλης».

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Πανελλαδικές Εξετάσεις των υποψηφίων των ΕΠΑΛ #πανελλαδικέςεξετάσεις - https://t.co/DIb9ZDTZPE -

  • Τελευταίος ύπνος για 25χρονο στο Βόλο #αιφνίδιοςθάνατος - https://t.co/zUjCfM8Q51 -

  • Στο Νοσοκομείο 4 άτομα μετά από #τροχαίο στον περιφερειακό #τροχαίο - https://t.co/PDDmRA6Eww -

"Αλιεύοντας" την είδηση