Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Ένταση στη Βουλή μεταξύ κυβέρνησης -ΣΥΡΙΖΑ
Ένταση στη Βουλή μεταξύ κυβέρνησης -ΣΥΡΙΖΑ

Ένταση στη Βουλή μεταξύ κυβέρνησης -ΣΥΡΙΖΑ

Με έντονα τα σημάδια από το των εκλογών της 7ης Ιουλίου ιδιαιτέρως στον τόνο των ομιλιών στελεχών της νέας πλειοψηφίας και συναδέλφων τους από την αξιωματική , συνεχίζεται από το πρωί σήμερα και για δεύτερη ημέρα η συζήτηση επί των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης.

Οι βουλευτές της ΝΔ εμφανίζονται βαθύτατα ικανοποιημένοι από την πρόσφατη λαϊκή ετυμηγορία, αλλά και σίγουροι ότι έτσι όπως έχει διαμορφωθεί το πολιτικό , με την «καθαρή αυτοδυναμία» και τους μετεκλογικούς συσχετισμούς, η τετραετής κυβερνητική θητεία θα είναι μάλλον ανέφελη. Στο σύνολό τους δε επικροτούν όσα ο κ. Κυρ. Μητσοτάκης ανέφερε κατά την εναρκτήρια του, αναφορικά με τις άμεσες προτεραιότητες και το μεσοπρόθεσμο σχέδιο της κυβέρνησης.

Στο επίκεντρο των τοποθετήσεων των βουλευτών ειδικά του βρίσκονται όσα είπε χθες κατά την εναρκτήρια του ο πρωθυπουργός, σε μια προσπάθειά τους να αποδομήσουν όσα είπε κυρίως για τις φορολογικές ελαφρύνσεις και το νέο μείγμα οικονομικής πολιτικής. Όπως σχολιάστηκε στο Περιστύλιο ήδη από χθες το βράδυ, τα τέως κυβερνητικά στελέχη έδειξαν αφενός αιφνιδιασμένα από την αμεσότητα των πρωθυπουργικών εξαγγελιών και αφετέρου με «προκάτ» τοποθετήσεις, που το περιεχόμενό τους έμοιαζε να μην είναι συντονισμένο με το νέο πολιτικό : άπαντες μιλούσαν και συνεχίζουν να τοποθετούνται με κύριο άξονα την ολοκληρωτική υπεράσπιση του περιεχομένου της δικής τους διακυβέρνησης, «ως να μην μεσολάβησαν και η καταδίκη της από την πλειοψηφία του εκλογικού σώματος», όπως χαρακτηριστικά ελέχθη.

Από την έως τώρα εξέλιξη της συζήτησης, ένα εκ των κεντρικών αντιπολιτευτικών αιχμών του αποτελεί και η επισήμανση εκ μέρους της κυβερνώσας ΝΔ πως δεν θα θέσει υπό αμφισβήτηση-ακύρωση τη , σε ακόμα μία προσπάθεια να εμφανίσουν τον κ. Μητσοτάκη και την νέα κυβέρνηση, «ανακόλουθος» συγκριτικώς με τη στάση που είχαν εντός και εκτός Βουλής κατά την περίοδο σύναψης αυτής της συμφωνίας.

Στο μέτωπο αυτό, οι του ΣΥΡΙΖΑ παρουσιάζονται σήμερα σε πλήρη συντονισμό με την «Ελληνική Λύση» του κ. Βελόπουλου, που από την πρώτη στιγμή έχουν αναδείξει το εν λόγω ζήτημα σε μείζον της δικής τους αντιπολιτευτικής τακτικής. Με αφρομή σχετικές νέες σημερινές επισημάνσεις του κ. Βελόπουλου, ο Μ. Βορίδης σε υψηλούς τόνους υπογράμμισε ότι δεν υπάρχει θέμα «κολοτούμπας» εκ μέρους της ΝΔ, καθώς και ως υπογράμμιζε πως τυχόν ανατροπή-ακύρωση της «κακής συμφωνίας» θα έχει αρνητικότατες επιπτώσεις για τη θέση της χώρας μας.

Πιστός, πάντως, στη σκληρή γραμμή ο τέως υπουργός και εκ των κορυφαίων του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σκουρλέτης δεν δίστασε να χαρακτηρίσει «τυχοδιώκτες» τους βουλευτές της ΝΔ, προκαλώντας όπως ήταν φυσικό αντιδράσεις εντονότατες δυσφορίας στους κόλπους της γαλάζιας κοινοβουλευτικής ομάδας.

Η σημερινή ημέρα θα φέρει στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος, ανεξαρτήτως των όσων θα πουν οι βουλευτές της αντιπολίτευσης, το αναλυτικό περιεχόμενο των προγραμματικών δηλώσεων, όπως καλούνται να το αναλύσουν ανά τομέα κυβερνητικής πολιτικής υπουργοί και υφυπουργοί.

Η κοινοβουλευτική διαδικασία, ως γνωστόν, θα κορυφωθεί αύριο Δευτέρα με τις δευτερολογίες των πολιτικών αρχηγών, το «κλείσιμο» του πρωθυπουργού και την διεξαγωγή ψηφοφορίας που έχει χαρακτήρα παροχής ψήφου εμπιστοσύνης στην νέα κυβέρνηση.

Πηγή: kathimerini.gr
PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • To 2ο Γαστρονομικό Φεστιβάλ Πηλίου αρχές Οκτωβρίου  #ΓαστρονομικόΦεστιβάλΠηλίου - https://t.co/N5WUB6Royl -

  • Λήστεψαν 83χρονη με λεία 300 ευρώ #δράστες - https://t.co/nIteEwoo6e -

  • Ογδόντα  χρόνια από την ίδρυση του #ΕΑΜ (1941-2021) #ΕΑΜ - https://t.co/lLwanQ9wxJ -

"Αλιεύοντας" την είδηση