Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Ένταση στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής για το γκαράζ της Φιλελλήνων
Ένταση στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής για το γκαράζ της  Φιλελλήνων

Ένταση στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής για το γκαράζ της Φιλελλήνων

Ένταση μεταξύ του επικεφαλής της β' ελάσσονος μειοψηφίας Μιχάλη Μιτζικού και του επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Μαργαρίτη Πατσιαντά, προκλήθηκε στη σημερινή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής, με αφορμή  το θέμα της ς όρων και σύνταξη διακήρυξης του έργου «Πολυώροφο κτίριο στάθμευσης αυτοκινήτων στη διασταύρωση των οδών – Φιλελλήνων».

Στο θέμα του πολυώροφου γκαράζ της Φιλελλήνων ο Μιχ. Μιτζικός τόνισε ότι μπορεί η Δημοτική Αρχή να κληρονόμησε το έργο, αλλά έχει την ευθύνη διαχείρισης και θα μπορούσε να βρει λύση με ιδιωτικές εταιρίες, καθώς το οικόπεδο είναι φιλέτο, ώστε να μην ξοδέψει από τα ταμεία του Βόλου 10 εκ. ή να το εντάξει στο ΕΣΠΑ.
Μάλιστα κατηγόρησε   και τις μειοψηφίες της Αριστεράς, λέγοντας ότι το ψήφισαν και είναι συνοδοιπόροι με τη Δημοτική Αρχή, ενώ δεν υπάρχει ακόμη βιωσιμότητας του έργου και, επιπλέον, δεν έχει τελεσιδικήσει η για έκπτωση του αναδόχου.
Η τοποθέτηση  του Μιχ. Μιτζικού  εξόργισαν τον επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Μαργ. Πατσιαντά, που είπε ότι το κόμμα του στηρίζει τις μνημονιακές πολιτικές που έχουν «σβήσει» την Αυτοδιοίκηση. “Το έργο, που έχει ¨βαλτώσει¨ από το 2008 και για το οποίο ξοδεύτηκαν πολλά , πρέπει να ολοκληρωθεί ανέφερε χαρακτηριστικά και κατηγόρησε  τον κ. Μιτζικό, ότι δίνει πολιτική διάσταση σε μία αρνητική ψήφο του, κατά των παρατάξεων της Αριστεράς.
Ο επικεφαλής της Απ. άνος ρώτησε αν η άποψη του εξέφρασε ο κ. Μιτζικός είναι δική του ή της παράταξής του και ο αντιδήμαρχος Απ. Βεργής – Ζαρκάδας, απάντησε ότι αν έμπαινε το γκαράζ στο ΕΣΠΑ, δεν θα έμπαινε κανένα άλλο έργο.

Κατά πλειοψηφία τα Χριστουγενννιάτικα λαμπιόνια

Εν τω μεταξύ, το θέμα της κατακύρωσης του ανοικτού δημόσιου ηλεκτρονικού διαγωνισμού για την «Προμήθεια με τοποθέτηση Χριστουγεννιάτικου διάκοσμου για τις ανάγκες στολισμού της πόλης, ενδεικτικού συνολικού προϋπολογισμού 168.640 € με Φ.Π.Α.», εγκρίθηκε μόνο από την πλειοψηφία.

Ο Μιχ. Μιτζικός ήταν κατηγορηματικός ότι δεν χρειάζεται άλλος Χριστουγεννιάτικος διάκοσμος , αλλά πρόσθεσε: ” Αν και είχαμε ψηφίσει θετικά τον πρώτο χρόνο, πλέον κάθε τέσσερις μήνες έρχονται εισηγήσεις για τον διάκοσμο. Σε λίγο δεν θα έχουμε αποθήκες να τον  βάλουμε”.

Επίσης είπε ότι οι ενδιαφερόμενες εταιρίες δεν είναι από το Βόλο, που σημαίνει ότι θα φύγουν τα σε άλλες πόλεις και τόνισε  ότι ο Δήμος πρέπει να είναι φειδωλός σ' αυτές τις , ενώ αρνητικά ψήφισαν οι Μ. Πατσιαντάς και Απ. άνος.
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση