Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / ΒΟΛΟΣ / Ένταση στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής για το γκαράζ της Φιλελλήνων
Ένταση στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής για το γκαράζ της  Φιλελλήνων

Ένταση στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής για το γκαράζ της Φιλελλήνων

Ένταση μεταξύ του επικεφαλής της β’ ελάσσονος μειοψηφίας Μιχάλη Μιτζικού και του επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Μαργαρίτη Πατσιαντά, προκλήθηκε στη σημερινή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής, με αφορμή  το θέμα της κατάρτισης όρων και σύνταξη διακήρυξης του έργου «Πολυώροφο κτίριο στάθμευσης αυτοκινήτων στη διασταύρωση των οδών Δημητριάδος – Φιλελλήνων».

Στο θέμα του πολυώροφου γκαράζ της Φιλελλήνων ο Μιχ. Μιτζικός τόνισε ότι μπορεί η Δημοτική Αρχή να κληρονόμησε το έργο, αλλά έχει την ευθύνη διαχείρισης και θα μπορούσε να βρει λύση με ιδιωτικές εταιρίες, καθώς το οικόπεδο είναι φιλέτο, ώστε να μην ξοδέψει από τα ταμεία του Βόλου 10 εκ. ευρώ ή να το εντάξει στο ΕΣΠΑ.
Μάλιστα κατηγόρησε   και τις μειοψηφίες της Αριστεράς, λέγοντας ότι το ψήφισαν και είναι συνοδοιπόροι με τη Δημοτική Αρχή, ενώ δεν υπάρχει ακόμη έκθεση βιωσιμότητας του έργου και, επιπλέον, δεν έχει τελεσιδικήσει η δικαστική απόφαση για έκπτωση του αναδόχου.
Η τοποθέτηση  του Μιχ. Μιτζικού  εξόργισαν τον επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Μαργ. Πατσιαντά, που είπε ότι το κόμμα του στηρίζει τις μνημονιακές πολιτικές που έχουν «σβήσει» την Αυτοδιοίκηση. “Το έργο, που έχει ¨βαλτώσει¨ από το 2008 και για το οποίο ξοδεύτηκαν πολλά χρήματα, πρέπει να ολοκληρωθεί ανέφερε χαρακτηριστικά και κατηγόρησε  τον κ. Μιτζικό, ότι δίνει πολιτική διάσταση σε μία αρνητική ψήφο του, κατά των παρατάξεων της Αριστεράς.
Ο επικεφαλής της Απ. Νάνος ρώτησε αν η άποψη του εξέφρασε ο κ. Μιτζικός είναι δική του ή της παράταξής του και ο αντιδήμαρχος Απ. Βεργής – Ζαρκάδας, απάντησε ότι αν έμπαινε το γκαράζ στο ΕΣΠΑ, δεν θα έμπαινε κανένα άλλο έργο.

Κατά πλειοψηφία τα Χριστουγενννιάτικα λαμπιόνια

Εν τω μεταξύ, το θέμα της κατακύρωσης του ανοικτού δημόσιου ηλεκτρονικού διαγωνισμού για την «Προμήθεια με τοποθέτηση Χριστουγεννιάτικου διάκοσμου για τις ανάγκες στολισμού της πόλης, ενδεικτικού συνολικού προϋπολογισμού 168.640 € με Φ.Π.Α.», εγκρίθηκε μόνο από την πλειοψηφία.

Ο Μιχ. Μιτζικός ήταν κατηγορηματικός ότι δεν χρειάζεται άλλος Χριστουγεννιάτικος διάκοσμος , αλλά πρόσθεσε: ” Αν και είχαμε ψηφίσει θετικά τον πρώτο χρόνο, πλέον κάθε τέσσερις μήνες έρχονται εισηγήσεις για τον διάκοσμο. Σε λίγο δεν θα έχουμε αποθήκες να τον  βάλουμε”.

Επίσης είπε ότι οι ενδιαφερόμενες εταιρίες δεν είναι από το Βόλο, που σημαίνει ότι θα φύγουν τα χρήματα σε άλλες πόλεις και τόνισε  ότι ο Δήμος πρέπει να είναι φειδωλός σ’ αυτές τις δαπάνες, ενώ αρνητικά ψήφισαν οι Μ. Πατσιαντάς και Απ. Νάνος.
PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Άνυδρα σπίτια στη Ν.Ιωνία - https://t.co/fJIT9rSCVG -

  • Κορωνοϊός: 151 νέα κρούσματα, ένας θάνατος - https://t.co/oHW8ttD831 -

  • Πανηγυρίζει η Μονή του Αγίου Λαυρεντίου - https://t.co/CocGul8WxP -

"Αλιεύοντας" την είδηση