Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Ένταση με το καλησπέρα στη συνεδρίαση του Δ.Σ. Βόλου
Ένταση με το καλησπέρα στη συνεδρίαση του Δ.Σ. Βόλου

Ένταση με το καλησπέρα στη συνεδρίαση του Δ.Σ. Βόλου

Ένταση με το καλησπέρα προκλήθηκε στη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου μεταξύ του δημάρχου Αχ. Μπέου και των ανεξάρτητων δημοτικών συμβούλων Κώστα Γαργάλα και Ιάσ. Αποστολάκη, με αφορμή τη μετατροπή του Εκθεσιακού Κέντρου σε  Συνεδριακό.

Μετά την ανάγνωση των ερωτήσεων, ο δήμαρχος είπε ότι ήθελε να αναφερθεί σε ένα θέμα που έγινε στην προηγούμενη συνεδρίαση, για την αναίτια που δέχτηκε ο σύμβουλος της πλειοψηφίας Μιχ. Καπουρνιώτης, αλλά έλειπε η κ. Κοκκινάκη και απευθυνόμενος προς τον Ι. Αποστολάκη του είπε ότι έπρεπε να ντρέπεται που στήριξε πράγματα που δεν έγιναν

Μάλιστα εξήγησε ότι εξέτασε τα πρακτικά και πουθενά δεν άκουσε τον κ. Καπουρνιώτη να κατηγορεί την κ. Κοκκινάκη.

Ο Ι. απάντησε ότι τα είπε εκτός μικροφώνου και δεν καταγράφηκαν στα πρακτικά.

Ο Αχ. Μπέος κατηγόρησε ακόμη τον σύμβουλο των «Δρόμων Συνεργασίας», Θ. Κλημόπουλο, που επίσης απουσίαζε, λέγοντας ότι την προηγούμενη φορά άφησε το δημοτικό συμβούλιο και πήγε να «οργανώσει» 10 μπαχαλάκηδες για να φωνάζουν κατά της Δημοτικής Αρχής.

Στην ερώτηση για το εκθεσιακό – συνεδριακό κέντρο που κατέθεσαν οι ανεξάρτητοι και αναγνώστηκε, ο Αχ. Μπέος, είπε ότι ο Βόλος   είναι η μοναδική πόλη που αντί να εκθειάζουν ένα έργο το υποθάλπτουν και προσπαθούν να το υποβαθμίσουν.

Ο ίδιος είπε ότι διανεμήθηκε στους συμβούλους ένα έγγραφο από το 2014, από το οποίο προκύπτει ότι ο προηγούμενος δήμαρχος Π. Σκοτινιώτης υπέγραψε άδεια λειτουργίας του Εθκεσιακού Κέντρου που έχει ισχύ ως το 2019, με την προϋπόθεση ότι θα έχει ασφάλεια.

«Όταν αναλάβαμε, κανένα δεν είχε ασφάλεια. Ήρθε η σημερινή δημοτική αρχή  και σε όλους τους χώρους υπάρχει πλέον ασφάλεια και αστική ευθύνη», τόνισε.

Ο Αχ. Μπέος «έπαιξε πάλι τη μασημένη κασέτα» και απευθυνόμενος  προς τους συμβούλους της μειοψηφίας  είπε  ότι δεν καταλαβαίνει τι ρωτούν και τους κατηγόρησε χαρακτηρίζοντάς τους  πολιτικοί κοπρίτες.

Ο Κ. Γαργάλας ανταπέδωσε τον χαρακτηρισμό και δέχτηκε των συμβούλων της πλειοψηφίας που τον αποκάλεσαν «καραγκιόζη», χαρακτηρισμό που επανέλαβε ο Αχ. Μπέος και τον  παρότρυνε  να του κάνει μήνυση.

Ο Αχ. Μπέος επανέλαβε ότι σύντομα θα γίνουν εκλογές και οι 9 από τους 10 συμβούλους των μειοψηφιών θα πάνε σπίτι τους, ενώ τους ζήτησε να κάνουν δημοσκόπηση να δουν που βρίσκονται.

Τέλος είπε ότι  τα εγκαίνια του Συνεδριακού Κέντρου θα γίνουν όταν είναι έτοιμο με μια μεγάλη εκδήλωση, κοντά με τα εγκαίνια στου κλειστού γυμναστηρίου Αγριάς που ήταν μέσα στα χώματα.

Ο Κ. Γαργάλας ζήτησε συγκεκριμένες και αναλυτικές απαντήσεις στα 10 ερωτήματα που τέθηκαν και ο Αχ. Μπέος είπε ότι απάντησε και τον προέτρεψε να κάνει ένσταση.

σε τουριστική έκθεση στη Γερμανία  

Επίσης ελήφθη απόφαση ο να συμμετέχει  στο διάστημα 31 Αυγούστου έως 2 Σεπτεμβρίου 2018, στην Τουριστική έκθεση Tour Natur, που πρότεινε το Τμήμα Τουρισμού, στο πλαίσιο υλοποίησης του Προγράμματος Τουριστικής Προβολής 2018.

Σύμφωνα με την εισήγηση, η έκθεση πραγματοποιείται στο Ντίσελντορφ της Γερμανίας και η συμμετοχή του Δήμου προγραμματίζεται να γίνει με αυτόνομο .

Για τα παραπάνω, προβλέπεται ότι  θα απαιτηθεί πίστωση 12.000 €, που θα αφορά στην μίσθωση και την κατασκευή του περιπτέρου, τις δαπάνες εγγραφής και εισόδου στον εκθεσιακό χώρο για τις ημέρες της έκθεσης, την κατασκευή και ανάρτηση γραφικών, την παρουσία βοηθητικού προσωπικού (καθαρισμός χώρου, υπηρεσίες διερμηνείας, κ.λπ.), την δαπάνη αποστολής υλικού, και γενικά τις δαπάνες της ολοκληρωμένης οργάνωσης και παρουσίασης υλικού προβολής στον εκθεσιακό χώρο για τις ημέρες της έκθεσης.

Επίσης το σώμα ενέκρινε την εκκίνηση συνοπτικού μειοδοτικού διαγωνισμού για την προμήθεια και τοποθέτηση πλαισίων – πληροφοριακών πινακίδων για τουριστικούς χάρτες και τουριστικές πληροφορίες στις Δημοτικές Ενότητες του Δ. Βόλου, ενδεικτικού συνολικού προϋπολογισμού δαπάνης 31.198,40 € με Φ.Π.Α.

Για την ανάγκη παροχής τουριστικών πληροφοριών απαιτείται η προμήθεια και τοποθέτηση πλαισίων – πληροφοριακών πινακίδων για τουριστικούς χάρτες και τουριστικές πληροφορίες στις Δημοτικές Ενότητες του Δ. Βόλου και η Διεύθυνση Βιώσιμης Κινητικότητας τονίζει για την κάλυψη της ανάγκης απαιτείται η προμήθεια 19 πλαισίων για τουριστικούς χάρτες και τουριστικές πληροφορίες.

Ο αντιδήμαρχος Θ. Θεοδώρου είπε ότι θα αντικατασταθούν οι παλιές πινακίδες με νέες.

Ο Αρ. Δουλόπουλος ζήτησε να μπει μια πινακίδα στο Δημαρχείο Βόλου και  το αίτημα θα εξεταστεί.

Καταγγελία Νάνου για απειλές εργαζομένων

Εν τω μεταξύ η αντιπαράθεση συνεχίστηκε μετά την καταγγελία του  επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Απ. Νάνου ότι εργαζόμενοι υπηρεσιών του Δήμου απειλούνται από διευθυντές.

Στη συζήτηση του θέματος για λήψη απόφασης περί έγκρισης μελέτης και εκκίνησης ανοικτού διεθνή ηλεκτρονικού διαγωνισμού για τον εκσυγχρονισμό εξοπλισμού κοινωνικών δομών και δομών απασχόλησης του Δήμου Βόλου στην περιοχή παρέμβασης, ο Απ. Νάνος ρώτησε ποιες είναι αυτές οι δομές και ο αντιδήμαρχος Θ. Θεοδώρου απάντησε πως αφορά όλες τις κοινωνικές δομές του Δήμου, όπως το job center,  το κέντρο κοινότητας,  το κέντρο φιλοξενίας κακοποιημένων γυναικών.

Ο  Κ. Γαργάλας ζήτησε να διευκριστεί ότι ο διαγωνισμός δεν αφορά έναν ανάδοχο και η απάντηση που έλαβε ήταν αρνητική.

Ο επικεφαλής της ΛΑΣ στη συνέχεια έκανε λόγο για εργαζόμενους στο Δήμο που απειλούνται από διευθυντές.

Η αντιδήμαρχος Νατάσσα Μορφογιάννη απείλησε με προσφυγή στη Δικαιοσύνη για συκοφαντική δυσφήμιση ενώ ο  Αχ. Μπέος κάλεσε τον κ. Νάνο αν έχει στοιχεία, πως η κ. Μορφογιάννη βάζει διευθυντές να απειλούν εργαζόμενους, να τα καταθέσει.

 

Επίσης, το Δημοτικό Συμβούλιο  ενέκρινε την  υποβολή πρότασης χρηματοδότησης της πράξης «Διαμόρφωση Πλατείας », στο πλαίσιο της πρόσκλησης της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Ε.Π. Περιφέρειας Θεσσαλίας με κωδικό πρόσκλησης 043 και τίτλο «Δράσεις Στρατηγικής ΒΑΑ Δήμου Βόλου – ΕΤΠΑ».

Ακόμη ενέκρινε τη μελέτη και τον τρόπο ς του έργου «Επέκταση δικτύου ποδηλατοδρόμων στον αστικό ιστό Βόλου – Νέας Ιωνίας».

Ο Κ. Γαργάλας ψήφισε λευκό, λέγοντας ότι το έργο δεν μελετήθηκε σωστά.

Επιπλεόν κατά πλειοψηφία εγκρίθηκε η εγκατάσταση του συστήματος αυτόματης διάθεσης ποδηλάτων», ενδεικτικού προϋπολογισμού 350.000 €, για το οποίο ο Κ. Γαργάλας ψήφισε λευκό, ερωτώντας αν θα το λειτουργήσει  ιδιώτης.

 Ο αντιδήμαρχος Θ. Θεοδώρου απάντησε ότι το έργο χρηματοδοτείται από τη βιώσιμη αστική ανάπλαση και διαβεβαίωσε ότι δεν θα μπει ιδιώτης στη διαχείριση και ο Αχ. Μπέος είπε ότι γίνεται προσπάθεια να  δοθεί ανάσα στο κέντρο της πόλης.

Τέλος, το θέμα για λήψη απόφασης περί λύσης της Αναπτυξιακής Εταιρίας Βόλου ΑΝ.Ε.ΒΟ. Α.Ε. αναβλήθηκε, μετά από εισήγηση του ορκωτού λογιστή και ο Αχ. Μπέος δήλωσε ότι θα έρθει προς συζήτηση στην επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Από τη σημερινή συνεδρίαση απουσίαζαν οι σύμβουλοι των «Δρόμων Συνεργασίας», της «Επιλογής Ευθύνης» και οι ανεξάρτητοι (παραβρέθηκε μόνο ο Θεολ. Διαμανένιας), ενώ από την κίνηση «Μαζί για το Βόλο βρέθηκαν μόνο οι Κ. Γαργάλας και Ι. .

Επίσης παραβρέθηκαν ο σύμβουλος της «Δύναμης Βόλου» Αρ. Δουλόπουλος και της ΛΑΣ Απ. Νάνος και Θ. Τσαλούχας.

 

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση