Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Ένταση κι αποχωρήσεις στη συνεδρίαση του Δ.Σ. Βόλου
Ένταση κι αποχωρήσεις στη συνεδρίαση του Δ.Σ. Βόλου

Ένταση κι αποχωρήσεις στη συνεδρίαση του Δ.Σ. Βόλου

Ένταση προκλήθηκε σήμερα το πρωί κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου, όταν αποιρρίφθηκε το αίτημα των μειοψηφιών για απογευματινή συνεδρίαση του σώματος προκειμένου να συζητηθεί το θέμα για τη δημιουργία μονάδας SRF στο ΧΥΤΑ κι αδειοδότηση της ΑΓΕΤ για χρήση καύσιμων υλώ.

Κατά την έναρξη συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Μαργ. Πατσιαντάς, τόνισε ότι σύμφωνα με τον Δημοτικό Κώδικα όταν ζητείται η σύγκληση του Δ.Σ. με μοναδικό κι αποκλειστικό θέμα συζήτησης κι όχι άλλα θέματα κι απευθυνόμενος προς τον πρόεδρο του σώματος Γ.Μουλά είπε: «Εσείς καταστρατηγήσατε το Δημοτικό Κώδικα και προσθέσατε άλλο θέμα. Εμείς λοιπόν ζητάμε να αποσύρετε το θέμα με την Καραμπατζάκη και να αποσύρετε και την επερώτηση του κ. Διαμαντένια και να σταθούμε στο ζήτημα όπως το ζητούν οι συνάδελφοι. Αυτή τη διαδικασία τη γνωρίζετε και την εφαρμόσατε στην περίπτωση του θέματος του βιολογικού».

Ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου απευθυνόμενος προς τον κ. Πατσιαντά είπε ότι κάνει λάθη, διάβασε το Νόμο και τον κατηγόρησε ότι θέλει να δημιουργήσει εντυπώσεις.

Ακολούθησε ένταση όταν το μέλος της Επιτροπής Πολιτών Στ. Λημνιός ζήτησε το λόγο κι ο Γ. Μουλάς του ζήτησε να καθίσει, ενώ ο ανεξάρτητος σύμβουλος Κ. Γαργάλας κατήγγειλε ότι αυτή την ώρα κόβουν τα δένδρα στην Καραμπατζάκη, με τους συγκεντρωμένους να φωνάζουν «έξω οι φασίστες από τον Βόλο» και τον εκτελών χρέη δημάρχου Θαν. Θεοδώρου να αναφέρει ότι είχε ληφθεί απόφαση για μεταφύτευση.

Οι μειοψηφίες αποχώρησαν από την αίθουσα, ενώ ο ανεξάρτητος σύμβουλος Νικ. Κανελής τόνισε ότι το Δ.Σ. έπρεπε να συγκαλέσει απογευματινή συνεδρίαση με όλους τους φορείς για να τοποθετηθούν σε αυτό το σοβαρό θέμα.

Το μέλος της Επιτροπής Πολιτών κατά της καύσης σκουπιδιών, Μ. Βαξεβανόπουλος κατήγγειλε το γεγονός ότι η συνεδρίαση δεν πραγματοποιείται απογευματινές ώρες και παρουσία φορέων. «Εμείς θα θέλαμε να συμμετέχουμε και να τοποθετηθούμε σε αυτό το θέμα και να ακούσουμε τους φορείς που έχετε καλέσει σε μια ειδική συνεδρίαση. Στο αίτημά μας για λόγο, απαντάτε με συλλήψεις. Απαξιώνετε τη διαδικασία του Δημοτικού Συμβουλίου κι εμείς σε αυτόν τον τραγέλαφο δεν μπορούμε να συμμετάσχουμε κι αποχωρούμε από τη διαδικασία».

Ο εκτελών χρέη δημάρχου Θαν. Θεοδώρου, είπε ότι πρόκειται για ένα σοβαρό θέμα κι όπως υπογράμμισε «δεν χωρά εντάσεις, θεατρινισμούς που ζήσαμε από την αντιπολίτευση. Εμείς ακολουθήσαμε τη διαδικασία που προβλέπεται κι ήμασταν έτοιμοι εδώ να συζητήσουμε το θέμα. Αλλά αυτό δεν είναι η άποψή μας είναι η άποψη των 17 που υπέγραψαν το αίτημα.

Η δημοκρατία δεν είναι να βαράμε το χέρι στο τραπέζι και να παίρνω το λόγο, αλλά να γίνεται συζήτηση όπως πρέπει και δεν μπορεί να γίνει σε ειδική συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου καθώς κανείς από τους συμβούλους δεν είναι ειδικός. Η αντιπολίτευση δεν έχει μάθει να ακούει» είπε και κατέθεσε την πρόταση της Δημοτικής Αρχής σύμφωνα με την οποία, θα προγραμματιστεί ανοιχτή συγκέντρωση σε ημερομηνία που θα οριστεί μετά τις γιορτές με επιστήμονες, ειδικούς και θα μπορέσει ο κάθε δημότης να πάρει το λόγο.

Η δημοτική αρχή

Ήταν τόσο μεγάλο και έντονο το ενδιαφέρον τους για το θέμα της καύσης των σκουπιδιών, που οι ίδιοι επέβαλαν να συζητηθεί σήμερα στο Δημοτικό Συμβούλιο του Βόλου, ώστε την ώρα της συνεδρίασης σηκώθηκαν και έφυγαν για να πάνε στην Καραμπατζάκη, όπου συνεργεία του Δήμου, σε υλοποίηση από μηνός ακόμα ληφθείσας απόφασης, προχωρούσαν σε μεταφύτευση δέντρων!

Ο λόγος για τους συμβούλους του ΣΥΡΙΖΑ, τα «ορφανά» του σκοτινού καθεστώτος και τους «Ζωικούς» και βέβαια τα μέλη της περίφημης Κίνησης Πολιτών, που απλώς για μια ακόμα φορά απέδειξαν τις πραγματικές τους προθέσεις και στοχεύσεις.

Στοχεύσεις που μόνο στην εξυπηρέτηση των καλώς εννοούμενων συμφερόντων της κοινωνίας δεν αποσκοπούν, αλλά αποκλειστικά κατατείνουν σε μια συνεχή αρνητική και μίζερη στάση υπονόμευσης του έργου της Δημοτικής Αρχής.

Όσοι ενδεχομένως τους βλέπουν καλοπροαίρετα, δεν έχουν παρά να παρατηρήσουν τις δεκάδες φωτογραφίες και βίντεο που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο, αλλά και στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο και θα συνειδητοποιήσουν την αλήθεια.

Οι ίδιοι είναι είτε σε κινητοποιήσεις για να έχουν το προνόμιο να σπαταλάνε το νερό, χωρίς να το πληρώνουν όπως όλοι οι πολίτες, είτε για να έχουν ιδιωτικό παρκινγκ στην Καραμπατζάκη και προσωπική αυλή (πάντα σε βάρος των κορόιδων, δηλαδή της συντριπτικής πλειονότητας των πολιτών) είτε για τα σκουπίδια, όπου απλώς δεν γνωρίζουν τι ζητούν (μέχρι ανάκληση άδειας της ΑΓΕΤ ζητούν από το Δήμο, δηλαδή να καταργήσει την κυβέρνηση και να αποφασίζει αυτός!)

Υποκινητές και ενορχηστρωτές οι ποικιλώνυμοι επαναστάτες της γιαλαντζί Αριστεράς, μαζί με τα ορφανά του σκοτινού καθεστώτος, που εκμεταλλεύονται τις αγνές προθέσεις αρκετών συμπολιτών, που δυστυχώς, ωστόσο, συνυπάρχουν με την ιδιοτέλεια και τις ανομολόγητες επιδιώξεις διάφορων επιτήδειων. Οι μάσκες, όμως, έπεσαν και οι πολίτες πλέον γνωρίζουν.

Η Δημοτική μας Αρχή έχει χρέος να μεριμνά και να δρα για τα συμφέροντα του συνόλου και όχι για τα μικροσυμφέροντα ομάδων ή προσώπων. Και έτσι θα συνεχίσει να λειτουργεί σε πείσμα της φασίζουσας λογικής ορισμένων που εν ονόματι της… Δημοκρατίας (της δικής τους) θέλουν να καταλύσουν την ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ. Τη Δημοκρατία που θεμελιώδη αρχή έχει το αξίωμα ότι η πλειοψηφία κυβερνά και οι μειοψηφίες ελέγχουν. Όλα τα άλλα είναι θλιβερές, αν όχι και ύποπτες, σκοπιμότητες.

Κατά πλειοψηφία o προϋπολογισμός του 2018

Εν τω μεταξύ, κατά πλειοψηφία ενέκρινε το Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου σήμερα τον προϋπολογισμό του δήμου Βόλου ύψους 102 εκ. ευρώ για το 2018. Μειοψήφησαν οι μοναδικοί παρόντες δημοτικοί σύμβουλοι των μειοψηφιών Απόστολος Νάνος από τη ΛΑΣ και ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Θεολόγος Διαμαντένιας.

Ο Απ. . Νάνος επισήμανε ότι η δημοτική αρχή εκφράζει την πολιτική της κυβέρνησης και της Ε.Ε. που χτυπά βάναυση τα λαϊκά νοικοκυριά, αλλά και τη χρηματοδότηση των δήμων. Επιπλέον κατηγόρησε τη δημοτική αρχή ότι δεν διεκδικεί τους κομμένους πόρους από τους ΚΑΠ και τη ΣΑΤΑ και λειτουργεί μόνο με τα έσοδα από τα τέλη που πληρώνουν οι πολίτες. Επισήμανε ότι η δημοτική αρχή εφαρμόζει κατά γράμμα τις εντολές του παρατηρητηρίου και δεν λειτουργεί για ικανοποίηση των αναγκών των λαϊκών στρωμάτων. “Καταψηφίζουμε προϋπολογισμό και καλούμε τους εργαζόμενους να αντιταχθούν σε αυτές πολιτικές και να οργανωθούν για να μην πληρώνει ο λαός το μεγάλο κεφάλαιο”. Επιπλέον τόνισε την ανάγκη να υπάρχουν κονδύλια για αντιπλημμυρική και αντιπυρική προστασία.
Από την πλευρά του ο κ. Διαμαντένιας επισήμανε ότι δεν δίνονται χρήματα για έργα στις δημοτικές ενότητες όπως η Ν. Αγχίαλος και το μόνο που ενδιαφέρει τη δημοτική αρχή είναι το κέντρο του Βόλου. “Πήρε φωτιά οικόπεδο με σκουπίδια και δεν αποκαταστήσατε το χώρο. Καθαρίσατε την παραλία και αφήσατε 10 φορτηγά με μπάζα δίπλα στο λιμανάκι. Τα ρέματα δεν έχουν καθαριστεί. Ο κρηπιδότοπος στο λιμάνι έχει υποστεί ζημιές και δεν τις αποκαταστήσατε ενώ για να στήσετε μία παιδική χαρά καταστρέψατε δύο. Κατεβείτε από το συννεφάκι σας επιτέλους”.

Την ανάγκη ο δήμος να διεκδικήσει κονδύλια επισήμανε ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Νικ. Χαυτούρας τονίζοντας ότι οι προϋπολογισμοί είναι λιτότητας.

Στην τοποθέτησή του ο ασκών χρέη δημάρχου Θάνος Θεοδώρου επισήμανε ότι μπορεί ο προϋπολογισμός να είναι λιτότητας, όμως είναι αυξημένος σε σχέση με πέρυσι καθώς ανέρχεται σε 102 εκ. ευρώ έναντι 95 εκ. πέρυσι, κυρίως λόγω της αύξησης των ταμειακών διαθεσίμων του δήμου. Επιπλέον ανέφερε ότι ο δήμος θα διαθέσει 14 εκ. ευρώ στις κοινωνικές δομές καθώς επίσης και 495.000 ευρώ σε αθλητικούς και πολιτιστικούς συλλόγους αλλά και για τους Ιερούς Ναούς.

Επίσης ανέφερε ότι το επόμενο χρονικό διάστημα, έπειτα από πιέσεις του δήμου προς την Περιφέρεια θα βγει πρόσκληση ύψους 3 εκ. ευρώ για έργα ανάπλασης σε Αγριά και Ν. Αγχίαλο.

Στη Ν. Αγχίαλο θα δημιουργηθούν δύο νέες πλατείες, παιδικές χαρές και έργα ηλεκτροφωτισμού.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση