Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Ένταση και ζημιές στο Ειδικό Κατάστημα Κράτησης Νέων Βόλου
Ένταση και ζημιές στο Ειδικό Κατάστημα Κράτησης Νέων Βόλου

Ένταση και ζημιές στο Ειδικό Κατάστημα Κράτησης Νέων Βόλου

Ένταση σημειώθηκε προχθές το απόγευμα στο Ειδικό Κατάστημα Κράτησης Νέων Βόλου, όταν ομάδες αλλοδαπών κρατουμένων δημιούργησαν αναταραχή, ενώ ορισμένοι από αυτούς προκάλεσαν καταστροφές στον προαύλιο χώρο των φυλακών.

Το γεγονός έλαβε χώρα την ώρα του προαυλισμού των κρατουμένων, όταν για ασήμαντη αφορμή, όπως τόσες άλλες φορές, ορισμένοι φυλακισμένοι διαφορετικών εθνικοτήτων ήρθαν σε λεκτική αντιπαράθεση μεταξύ τους.

Τα αίματα άναψαν γρήγορα και κάποιοι από αυτούς ξέφυγαν προβαίνοντας σε ζημιές σε εγκαταστάσεις του σωφρονιστικού καταστήματος, χωρίς όμως να υπάρξει κάποιος , αφού παρενέβησαν γρήγορα οι φύλακες που κατάφεραν να ηρεμήσουν τα πνεύματα.

Παράλληλα ειδοποιήθηκαν για κάθε ενδεχόμενο αστυνομικές δυνάμεις που έσπευσαν έξω από τη φυλακή (ΟΠΚΕ, ΔΙΑΣ, Υποδιεύθυνση Ασφάλειας κ.α.) χωρίς όμως τελικά να καταστεί ανάγκη να παρέμβουν επικουρικά.

Η εξομαλύνθηκε αργά το απόγευμα, ενώ χθες επισκέφθηκε το σωφρονιστήριο ο εισαγγελέας υπηρεσίας προκειμένου να πληροφορηθεί από πρώτο χέρι το τι συνέβη και τους λόγους για τους οποίους σημειώθηκε το συγκεκριμένο περιστατικό.

Επίσης συμμετείχε στο πειθαρχικό συμβούλιο του καταστήματος για να επιβληθούν οι προβλεπόμενες από τον σωφρονιστικό κώδικα ποινές στους εμπλεκόμενους, που μπορεί να φτάσουν ακόμα και στη μετ σε άλλη φυλακή διαδικασία όμως που είναι ιδιαίτερα χρονοβόρα και υπάρχει περίπτωση να απαιτηθεί διάστημα μέχρι και έξι μηνών για να ολοκληρωθεί.

Τέλος σημειώνεται πως τα επεισόδια στις φυλακές ς είναι συχνά, καθώς οι κρατούμενοι ξεπερνούν τους και προέρχονται από πολλές εθνικότητες (Ιράκ, Συρία, Αίγυπτος, , Αφγανιστάν, , , Μαρόκο, , Μπαγκλαντές κ.α.), που μεταξύ τους έχουν κόντρες, με να πιάνονται ακόμα και για αστείους λόγους στα χέρια.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση