Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / ΔΙΚΑΣΤΙΚΑ / Ένταση και ζημιές στο Ειδικό Κατάστημα Κράτησης Νέων Βόλου
Ένταση και ζημιές στο Ειδικό Κατάστημα Κράτησης Νέων Βόλου

Ένταση και ζημιές στο Ειδικό Κατάστημα Κράτησης Νέων Βόλου

σημειώθηκε προχθές το απόγευμα στο Ειδικό Κατάστημα Κράτησης Νέων Βόλου, όταν ομάδες αλλοδαπών κρατουμένων δημιούργησαν , ενώ ορισμένοι από αυτούς προκάλεσαν καταστροφές στον προαύλιο χώρο των φυλακών.

Το γεγονός έλαβε χώρα την του προαυλισμού των κρατουμένων, όταν για ασήμαντη αφορμή, όπως τόσες άλλες φορές, ορισμένοι φυλακισμένοι διαφορετικών εθνικοτήτων ήρθαν σε λεκτική αντιπαράθεση μεταξύ τους.

Τα αίματα άναψαν γρήγορα και κάποιοι από αυτούς ξέφυγαν προβαίνοντας σε ζημιές σε εγκαταστάσεις του σωφρονιστικού καταστήματος, χωρίς όμως να υπάρξει κάποιος , αφού παρενέβησαν γρήγορα οι φύλακες που κατάφεραν να ηρεμήσουν τα πνεύματα.

Παράλληλα ειδοποιήθηκαν για κάθε ενδεχόμενο αστυνομικές δυνάμεις που έσπευσαν έξω από τη φυλακή (ΟΠΚΕ, ΔΙΑΣ, Υποδιεύθυνση Ασφάλειας κ.α.) χωρίς όμως τελικά να καταστεί ανάγκη να παρέμβουν επικουρικά.

Η εξομαλύνθηκε αργά το απόγευμα, ενώ χθες επισκέφθηκε το σωφρονιστήριο ο εισαγγελέας υπηρεσίας προκειμένου να πληροφορηθεί από πρώτο χέρι το τι συνέβη και τους λόγους για τους οποίους σημειώθηκε το συγκεκριμένο περιστατικό.

Επίσης συμμετείχε στο πειθαρχικό συμβούλιο του καταστήματος για να επιβληθούν οι προβλεπόμενες από τον σωφρονιστικό κώδικα ποινές στους εμπλεκόμενους, που μπορεί να φτάσουν ακόμα και στη μεταγωγή σε άλλη φυλακή διαδικασία όμως που είναι ιδιαίτερα χρονοβόρα και υπάρχει περίπτωση να απαιτηθεί διάστημα μέχρι και έξι μηνών για να ολοκληρωθεί.

Τέλος σημειώνεται πως τα στις Χιλιαδούς είναι συχνά, καθώς οι κρατούμενοι ξεπερνούν τους 100 και προέρχονται από πολλές εθνικότητες (, Συρία, Αίγυπτος, Σομαλία, Αφγανιστάν, Πακιστάν, , , , Μπαγκλαντές κ.α.), που μεταξύ τους έχουν κόντρες, με αποτέλεσμα να πιάνονται ακόμα και για αστείους λόγους στα χέρια.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Τραγωδία στο #Πουρί: 62χρονος καταπλακώθηκε από αγροτικό παρουσία του ανήλικου γιού του - https://t.co/icYkVitCwl… -

  • Η ΕΕ βοηθά Ιταλία, Ελλάδα, Αλβανία και Βόρεια Μακεδονία στη μάχη κατά των καταστροφικών πυρκαγιών  … - https://t.co/ruVYMyonqA -

  • Στον Ολυμπιακό Βόλου ο Οκάν Σουλεϊμάν #ΟλυμπιακόςΒόλου - https://t.co/6Ty1DpL4MY -

"Αλιεύοντας" την είδηση