Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Επεισόδια και καταγγελίες για τραυματισμούς έξω από το Δημαρχείο του Βόλου (βίντεο)
Επεισόδια και καταγγελίες για τραυματισμούς έξω από το Δημαρχείο του Βόλου (βίντεο)

Επεισόδια και καταγγελίες για τραυματισμούς έξω από το Δημαρχείο του Βόλου (βίντεο)

Από επεισόδια σημαδεύτηκε η σημερινή του ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας, παρουσία του πρώην υπουργού και νυν Γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος Πάνου Σκουρλέτη στο χώρο του Δημαρχείου Βόλου, μεταξύ διαδηλωτών και ανδρών των ομάδων υποστήριξης της αστυνομίας.

Στο χώρο είχαν συγκεντρωθεί, από νωρίς, μέλη της Επιτροπής Πολιτών κατά της καύσης σκουπιδιών και άλλοι πολίτες, θέλοντας να μπουν μέσα, ενώ όταν έφτασε ο πρώην υπουργός, απέφυγε να συνομιλήσει μαζί τους.

Οι συμμετέχοντες, βρισκόταν μπροστά από την κεντρική είσοδο του Δημαρχείου προκειμένου  να εισέλθουν στο κτίριο για την ομιλία του Π. Σκουρλέτη, όμως απωθήθηκαν από τις αστυνομικές δυνάμεις υποστήριξης και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ τα οποία επίσης εμπόδιζαν την είσοδό τους.

Οι συγκεντρωμένοι φώναζαν «έξω τα ΜΑΤ» , οι οπαδοί του ΣΥΡΙΖΑ απαντούσαν με το σύνθημα «έξω οι αλήτες» και οι διαμαρτυρόμενοι ανταπαντούσαν «Αλήτες είναι τα ΜΑΤ και οι ασφαλίτες».

Σύμφωνα με καταγγελίες μελών της Επιτροπής, μετά την απώθηση των πολιτών, υπήρξαν τραυματισμοί και σύμφωνα με τους ίδιους, δύο άτομα μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο του Βόλου με κατάγματα.

Σύμφωνα με τον κ. Βαξεβανόπουλο από την Επιτροπή Αγώνα Πολιτών: “Η Επιτροπή Πολιτών απηύθυνε ένα γενικό κάλεσμα στους πολίτες του Βόλου να έλθουν εδώ για να διαμαρτυρηθούν ειρηνικά. Θα ανέβαινε η Επιτροπή να καταθέσει ένα ψήφισμα που ετοιμάσαμε, ώστε να εκφράσουμε τη διαμαρτυρία μας και να φύγουμε.

Η δημοκρατία, όμως, και ο ελεύθερος λόγος καταστρατηγήθηκαν σήμερα. Απλοί πολίτες χτυπήθηκαν και αυτή τη στιγμή βρίσκονται στο νοσοκομείο κάποιοι από εμάς. Το δικαίωμά μας στην υγεία έχει καταστρατηγηθεί.

Προσπαθούμε να εκφράσουμε τη διαμαρτυρία μας και να δείξουμε στον κ. Σκουρλέτη ότι είναι και αυτός υπεύθυνος για την άδεια που έχει πάρει η ΑΓΕΤ να καίει σκουπίδια. Δεν θέλουν να μας ακούσουν, δεν θέλουν διάλογο. Αρνούνται τον διάλογο. Αυτή είναι η δημοκρατία τους.

Όταν η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών θέλει να μην καίγονται σκουπίδια, αλλά καίγονται, αυτή είναι η δημοκρατία;

Όταν η πλειοψηφία των Βολιωτών δεν θέλει τη μονάδα του SRF, αυτή ετοιμάζεται με τις ευλογίες του Υπουργείου και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, δηλαδή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Άρα, σε αυτή την κολεγιά ο κ. Μπέος και οι κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ είναι μαζί.Από την άλλη είμαστε όλοι οι πολίτες και θα τους σταματήσουμε ανέφερε χαρακτηριστικά.

Οι διαμαρτυρόμενοι φώναζαν συνθήματα, ενώ ένας εξ αυτών   ανέβηκε στο χώρο όπου βρίσκονταν σε εξέλιξη η ομιλία του κ. Σκουρλέτη και φώναξε “προδότες ξεπουλήσατε την Μακεδονία” κι απομακρύνθηκε από τους αστυνομικούς.

Λίγο μετά τις 8.30 το βράδυ η ολοκληρώθηκε και ο κ. Σκουρλέτης, αποχώρησε, φυγαδευόμενος  από την δεύτερη είσοδο του  Δημαρχείου,  όπου τον περίμενε ο Μ. Βαξεβανόπουλος και μερικά ακόμη μέλη της επιτροπής, που φεύγοντας του φώναξαν: «ντροπή καταστρέφεται το και την υγεία μας».

Ο ίδιος δεν απάντησε, αλλά μπήκε στο αυτοκίνητό του και αναχώρησε αμέσως.

Λίγο μετά το τέλος της εκδήλωσης αποχώρησε αποδοκιμαζόμενη η υφυπουργός Εσωτερικών Μαρίνα Χρυσοβελώνη, που πήγε στο Δημαρχείο με καθυστέρηση για να παρακολουθήσει την εκδήλωση.

Αποδοκιμασίες με φράσεις του τύπου «ντροπή», «αυτή είναι η δημοκρατία σας» ή άλλα σχόλια για την παρουσία της Αστυνομίας, δέχτηκαν και άλλα τοπικά στελέχη του κυβερνώντος κόμματος.

Σημειώνεται τέλος ότι λεκτικό επεισόδιο προκλήθηκε μεταξύ των διαμαρτυρομένων και του υποψηφίου δημάρχου του ΣΥΡΙΖΑ  Ιάσωνα Αποστολάκη.

Επίθεση ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας στους διαδηλωτές

Επίθεση από τον ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας στους συμμετέχοντες της ς έξω από το Δημαρχείο Βόλου με αφορμή την ομιλία του γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Πάνου Σκουρλέτη. Ο ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας χαρακτηρίζει κρεσέντο αντιδημοκρατικών ενεργειών τη των πολιτών. Σε ανακοίνωσή της αναφέρει πως η διοργάνωση αντισυγκεντρώσεων αποτελεί μια ακραία αντιδημοκρατική ενέργεια και σημειώνει ότι η Επιτροπή Αγώνα χρησιμοποιεί το θέμα της καύσης RDF από την ΑΓΕΤ για να προωθήσει τους πολιτικούς της στόχους.

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας έχει ως εξής:«Χτες το βράδυ, στη διάρκεια της εκδήλωσης μας για τις πολιτικές εξελίξεις και την δημοκρατική τομή στην Αυτοδιοίκηση, με ομιλητή το γραμματέα της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ Πάνο Σκουρλέτη, γίναμε μάρτυρες ενός κρεσέντου αντιδημοκρατικών ενεργειών στο οποίο πήραν μέρος λίγες δεκάδες ατόμων της Επιτροπής Αγώνα κατά της καύσης RDF μαζί με μέλη της ΛΑΕ, του ΕΕΚ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ.(το σύνολο των συγκεντρωμένων δεν ξεπερνούσε τα 50 άτομα).

Η διοργάνωση αντισυγκεντρώσεων εναντίον εκδηλώσεων δημοκρατικών κομμάτων αποτελεί μια ακραία αντιδημοκρατική ενέργεια. Αυτή τη φορά όμως δεν περιορίστηκαν στην αντισυγκέντρωση. Επιχείρησαν το αδιανόητο και προσπάθησαν να εισβάλουν στο χώρο της εκδήλωσης, με προφανή στόχο, όχι την έκφραση κάποιας διαμαρτυρίας αλλά την ματαίωση της συγκέντρωσης μας. Εξάλλου, η πρόσφατη πρακτική τους στην εκδήλωση με ομιλητές τους υφυπουργούς Κατερίνα Παπανάτσιου και Τάσο Πετρόπουλο δεν άφηνε καμιά αμφιβολία για το στόχο τους. Θυμίζουμε ότι σε εκείνη την εκδήλωση τους δόθηκε ο λόγος, αρνήθηκαν να τον πάρουν και με φωνές και συνθήματα εμπόδιζαν για ώρα την πραγματοποίηση της εκδήλωσης Χτες αρνήθηκαν την πρόταση μας να δοθεί η δυνατότητα σύντομης τοποθέτησης στην εκδήλωση μας σε τριμελή αντιπροσωπεία τους.

Αυτό που έγινε δεν ήταν μια γνήσια λαϊκή διαμαρτυρία για το θέμα της καύσης. Ήταν μια αισχρή και βίαιη παράσταση λίγων ατόμων που ανήκουν σε περιθωριακά πολιτικά σχήματα με σκοπό την αξιοποίηση της στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές. Μέλη του ΣΥΡΙΖΑ που προσπάθησαν να εμποδίσουν τους εισβολείς δέχτηκαν γροθιές και κλωτσιές, αντικείμενα πετάχτηκαν εναντίον τους, ενώ συνεχείς ήταν οι ύβρεις και προσβολές σε βάρος τους που συνεχίστηκαν σε όλη τη διάρκεια της παραμονής των αντιδημοκρατικών στοιχείων στο χώρο έξω από το Δημαρχείο

Είναι ολοφάνερο πως βρισκόμαστε μπροστά σε μια αποτυχημένη απόπειρα αναβίωσης των παρακρατικών ομάδων της Δεξιάς που διέλυαν συγκεντρώσεις της ΕΔΑ στις δεκαετίες μετά τον εμφύλιο. Είναι αυτονόητη αρχή της ς πως τα κόμματα έχουν τη δυνατότητα να κάνουν συγκεντρώσεις και οι όποιοι αντιφρονούντες έχουν δικαίωμα να κάνουν δικές τους συγκεντρώσεις και όχι να επιχειρούν να διαλύσουν αυτές των κομμάτων με τη χρήση ωμής βίας.

ίναι ολοφάνερο πως η κυρίαρχη ομάδα στην Επιτροπή Αγώνα εργαλειοποιεί το σημαντικό θέμα της καύσης RDF από την ΑΓΕΤ, επιδιδόμενη σε αντιδημοκρατικές ενέργειες με σκοπό λίγα λεπτά δημοσιότητας για να προωθήσει τους πολιτικούς της στόχους που δεν έχουν καμιά σχέση με το θέμα που εκμεταλλεύεται. Ταυτόχρονα, λειτουργεί σαν οργανωτική ομπρέλα μέσα από την οποία δρουν ασήμαντα γκρουπούσκουλα που γνωρίζουν ότι αυτός είναι ο μοναδικός τρόπος για να βγουν για λίγα λεπτά από την αφάνεια . Στο σημείο αυτό πρέπει να τονίσουμε ότι στην όξυνση της έντασης των επεισοδίων πρωταγωνίστησαν τα λιγοστά μέλη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ενός γκρουπούσκουλου γνωστού για την βαθιά αντιδημοκρατική του νοοτροπία και την απόλυτη ροπή του σε τραμπουκισμούς.

Οι αθλιότητες συνεχίστηκαν και μετά την εκδήλωση με την έκδοση ανακοινώσεων που διαστρέβλωναν την πραγματικότητα, παρουσιάζοντας σαν θύματα τους εισβολείς.
Καταγγέλλουμε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τις άθλιες μεθοδεύσεις αυτών των εξαιρετικά ολιγομελών ομάδων που θυμίζουν τρόπους δράσης φασιστικών οργανώσεων.

Τέτοιες γελοίες αλλά ταυτόχρονα επικίνδυνες πρακτικές των διάφορων νεροκουβαλητών του βασικού πολιτικού αντίπαλου της σημερινής κυβέρνησης, δεν πρόκειται να μας πτοήσουν ή να κάμψουν την θέληση μας να αγωνιζόμαστε με τον ΣΥΡΙΖΑ στα πλαίσια του θεμιτού δημοκρατικού πολιτικού ανταγωνισμού, δηλαδή της ς. Οι σημερινές δηλώσεις του σημερινού Δήμαρχου εναντίον του γραμματέα του κόμματος μας δείχνουν ποια πολιτική δύναμη αποτελεί πονοκέφαλο και απειλή για τους σχεδιασμούς κάθε αντιδραστικής δύναμης.

Σχεδιασμοί που εξυπηρετούνται από τις πρακτικές που αντιμετωπίσαμε χτες έξω από το Δημαρχείο. Το πολιτικό μήνυμα και ο λόγος του κόμματος μας θα εξακολουθήσουν να καθορίζουν το τοπικό και κεντρικό πολιτικό σκηνικό, παρά τις προσπάθειες να εμποδιστεί η κοινοποίηση των θέσεων μας στους πολίτες με τον αποπροσανατολισμό θλιβερών επεισοδίων τέτοιου τύπου. Είναι καταδικασμένες να οδηγηθούν σε αποτυχία οι προσπάθειες αυτών που μας επιτίθενται με βίαιο και χυδαίο τρόπο και αντικειμενικά λειτουργούν παράλληλα με τις επι της σημερινής δημοτικής Αρχής
Καλούμε τα άλλα δημοκρατικά κόμματα και όλους τους δημοκρατικούς πολίτες της πόλης μας να υψώσουν τείχος απομόνωσης σε αυτές τις ακραία αντιδημοκρατικές πρακτικές».

ΛΑΕ Μαγνησίας κατά ΣΥΡΙΖΑ

Ως ΛΑΕ Μαγνησίας, μετά την αισχρή ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας, θέλουμε να δώσουμε μια απάντηση στην συνηθισμένη πρακτική αυτής της κυβέρνησης να κάνει το άσπρο-μαύρο, το ΟΧΙ-ΝΑΙ και να παρουσιάζει τα ψέματά της ως πραγματικότητα.

Συγκεκριμένα στις 18/1/2019 στο Δημαρχείο του Βόλου, ο ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας είχε ανοιχτή κομματική εκδήλωση με θέμα τη Δημοκρατία στη Τοπική Αυτοδιοίκηση, με καλεσμένο τον Πάνο Σκουρλέτη.

Η Επιτροπή Αγώνα  Πολιτών Βόλου θέλησε να διαμαρτυρηθεί για το θέμα της καύσης σκουπιδιών από την ΑΓΕΤ, όχι σε κάποιον τυχαίο αλλά στον Σκουρλέτη που επί των ημερών του ως  υπουργός τος δόθηκε η άδεια στην ΑΓΕΤ για την .

Έτσι, μετά το δημόσιο κάλεσμα της Επιτροπής, έξω από το δημαρχείο του Βόλου συγκεντρώθηκαν περίπου 150 πολίτες της πόλης (περισσότεροι από ότι ήταν στην εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ) για να διεκδικήσουν το δικαίωμά τους στην ζωή και τον καθαρό αέρα.

Εκεί μέλη της τοπικής οργάνωσης του ΣΥΡΙΖΑ, που από πριν είχαν φροντίσει να περικυκλώσουν το Δημαρχείο με διμοιρίες των ΜΑΤ, στέκονταν στην πόρτα του Δημαρχείου και με ίδιες πρακτικές που χρησιμοποιούν οι «νονοί» της νύχτας, επέλεγαν σε ποιους θα επιτρέψουν την είσοδο σε μια κατά τα άλλα ανοιχτή σε όλους εκδήλωση.

Όταν τα μέλη της Επιτροπής προσπάθησαν να εισέλθουν ,οι διμοιρίες των ΜΑΤ και τα στελέχη της νομαρχιακής του ΣΥΡΙΖΑ εμπόδισαν με την χρήση βίας την είσοδο στο Δημαρχείο, με αποτέλεσμα μέλη της Επιτροπής να καταλήξουν στο νοσοκομείο με σοβαρά τραύματα, ενώ κάποιοι άλλοι τραυματίστηκαν ελαφρά.

Το θράσος όμως του ΣΥΡΙΖΑ δεν σταματάει εκεί. Συνεχίζεται με την κατάπτυστη ανακοίνωση, με την οποία συκοφαντεί και υβρίζει όποιους πολίτες αντιστέκονται, ξεχνώντας εσκεμμένα πως το 2011 εκλεγμένος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ακολουθούσε παρόμοιες πρακτικές στις τότε κυβερνητικές εκδηλώσεις του ΠΑΣΟΚ.

Επίσης η ανακοίνωσή τους θυμίζει έντονα μαύρες περιόδους της πολιτικής ιστορίας της χώρας και αναπαράγει με άλλα λόγια, συνθήματα όπως το «Καραμανλής ή Τανκ» (ΣΥΡΙΖΑ ή Μπέος) που αποτελούν ψευτοδιλήμματα εφόσον και οι δύο χρησιμοποιούν τις ίδιες πρακτικές (ανακοινώσεις με ύβρεις και χυδαίους χαρακτηρισμούς για τους πολιτικούς αντιπάλους, ΜΑΤ στο Δημαρχείο, τυφλή υπακοή στις επιταγές των μνημονίων και της Ε.Ε.)

Σαν ΛΑΕ Μαγνησίας, «κύριοι» του ΣΥΡΙΖΑ, σας λέμε πως από τώρα και στο εξής ο μόνος τρόπος για να κυβερνάτε, εφόσον έχετε χάσει προ πολλού την πλειοψηφία στην κοινωνία και το κοινοβούλιο, είναι είτε χρησιμοποιώντας την βία και την καταστολή της αστυνομίας είτε με δοσοληψίες κάτω από το τραπέζι και σφιχταγκαλιάζοντας στις εκδηλώσεις πρώην βουλευτών άλλων κομμάτων που πριν λίγα χρόνια αποκαλούσαν «ψεκασμένους» και «ακροδεξιούς».

Ο δίκαιος αγώνας των πολιτών για καθαρό αέρα δεν θα εμποδιστεί, δεν θα σταματήσει από καμία κυβέρνηση ,από καμία δημοτική αρχή.

Την απάντηση θα την πάρετε ούτως η άλλως  από το λαό της Μαγνησίας στο μεγάλο παλλαϊκό συλλαλητήριο στις 16 Μάρτη αλλά και στις επόμενες εκλογές όποτε και αν  αυτές γίνουν.

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση