Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Ένταση και αποχωρήσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου
Ένταση και αποχωρήσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου

Ένταση και αποχωρήσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου

Μεγάλη έντση προκλήθηκε στη  μεσημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού συμβουλίου Βόλου, με την αποχώρηση για ακόμη μία φορά μεγάλης μερίδας των μειοψηφιών, ενώ η διαδικασία σημαδεύτηκε από αντεγκλήσεις και γιουχαΐσματα από μερίδα πολιτών κατά της δημοτικής αρχής.

Ο Αχ. Μπέος στην εισήγησή του-μεταξύ άλλων –είπε ότι θα ανατεθεί σε  εξειδικευμένο γραφείο η διερεύνηση λύσης κι εκκαθάρισης της ΔΕΥΑΜΒ.

Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας  Μαργ. Πατσιαντάς αντέτεινε  ότι οι τέσσερις δικηγόροι μπορούν να ανταποκριθούν στην υπόθεση λέγοντας ότι είναι επαρκής η επιστημονική κατάρτιση των νομικών του Δήμου και της ΔΕΥΑΜΒ και πρόσθεσε  ότι η  αρμοδιότητα ανήκει στην Οικονομική Επιτροπή και πως εάν η πρόταση  τεθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο απαιτείται  πλειοψηφία 25 συμβούλων.

Απαντώντας ο δήμαρχος είπε: « κατά την εκτίμησή σας. Δεν είναι όλοι οι δικηγόροι για όλες τις δουλειές. Θέλουμε να έχουμε ολοκληρωμένη, εμπεριστατωμένη γνώμη. Όποιος γνωρίζει κάποιο γραφείο νομικό, οικονομικό, λογιστικό  που κάνει εκκαθαρίσεις προτείνετέ το».

Επίσης ενημέρωσε πως υπάρχει ήδη μια έκθεση-οικονομοτεχνική μελέτη  από τη Ντελόιντ για την συνολική διαχείριση της ΔΕΥΑΜΒ , ενώ χαρακτήρισε άδικες και παράνομες τις  απαιτήσεις της ΕΡΓΛ και άδικο μέρος των απαιτήσεων των εργαζομένων.

Ο επικεφαλής της παράταξης «ΔΥΗ ΒΟΛΟΥ» Μιχ. Μιτζικός τάχθηκε υπέρ της πρότασης, τονίζοντας ότι πρέπει να τεθεί χρονικό όριο για τη γνωμοδότηση λόγω του επείγοντος της υπόθεσης. Ο ίδιος εξήγησε ότι   χρειάζεται και δικηγορικό γραφείο και οικονομοτεχνική μελέτη από εταιρεία εκκαθαρίσεων  και πως μπορεί ο Δήμος να έχει παράλληλα τη γνώμη της νομικής υπηρεσίας.

«Η λύση κι εκκαθάριση προβλέπεται με νόμο του ΣΥΡΙΖΑ. Η εξασφάλιση των εργαζομένων διασφαλίζεται από το Δήμο Βόλου. Από το 2014 μιλάμε για ενσωμάτωση του έργου της ΔΕΥΑΜΒ στο Δήμο» επισήμανε.

Η επικεφαλής της α' ελάσσονος μειοψηφίας Νατάσσα  Οικονόμου τόνισε ότι  απαιτείται ειδική αιτιολόγηση στην απόφαση και πως ο Δήμος διαθέτει  τέσσερις δικηγόροι παρ' Αρείω Πάγω.  « Αυτό που χρειάζονται είναι οικονομοτεχνική μελέτη για την εκκαθάριση ή μη , τα νομικά έπονται. Για το λόγο αυτό θα ψηφίσουμε αρνητικά» ανέφερε.

Ο σύμβουλος της ΛΑΣ Απ. Νάνος, με  την τοποθέτησή του για  αποπροσανατ  εισήγηση , έκανε τους συμβούλους της πλειοψηφίας να αποχωρήσουν από την αίθουσα. «Το θέμα καθαρά πολιτικό. Αποδέχεστε τους εργολάβους και την πολιτική κατά των εργαζομένων. Εξομοιώνετε  τις ληστρικές απαιτήσεις  της ΕΡΓΗΛ με αυτές των εργαζομένων» είπε χαρακτηριστικά και καταψήφισε την προταση.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο ανεξάρτητος  σύμβουλος Κ. Γαρς ο οποίος δήλωσε πως θα είναι  απέναντι στη διαδικασία εκκαθάρισης, όπως και στο να περάσει η ύδρευση σε ιδιώτη.

Ο επίσης ανεξάρτητος σύμβουλος Ιασ. ς κατηγόρησε τη δημοτική αρχή για  πρεμούρα να διαλύσει τη ΔΕΥΑΜΒ και για  ψέματα και τάχθηκε κατά της εκκαθάρισης, όπως και η επίσης ανεξάρτητη σύμβουλος Φωτεινή Κοκκινάκη , που είπε πως θα ελεγχθούν τα πάντα, όπως και στον ηλεκτροφωτισμό.

Ακολούθησε η τοποθέτηση του ανεξάρτητου συμβούλου Νικ. Καννελή ο οποίος κατηγόρησε τη δημοτική αρχή  πως   θέλει να βάλει λουκέτο στη ΔΕΥΑΜΒ και πρόσθεσε ότι η  κυβέρνηση θέλει να δώσει το νερό σε ιδιώτες. «Καθημερινά απαξιώνετε την υπηρεσία . Δεν έχουμε εμπιστοσύνη στους χειρισμούς σας στο θέμα της ΕΡΓΗΛ. Δεν θα σας αφήσει ο κόσμος να κλείσετε τη ΔΕΥΑΜΒ. Δεν  είναι δική σας» τόνισε.

Αντίθετος στην πρόταση και ο ανεξάρτητος  σύμβουλος Αχ. Καλυβιώτης ο οποίος είπε πως   με την εκκαθάριση της ΔΕΥΑΜΒ τα χρέη θα μετατεθούν στο Δήμο και στη συνέχεια  με απόφαση θα μπορεί να τη δώσει όπου θέλει.

Από το σημείο εκείνο και  μετά η συνεδρίαση εκτροχιάστηκε, όταν ξεκίνησε ένας γύρος αντιπαραθέσεων μεταξύ δημοτικών συμβούλων των αντιπολιτεύσεων με το δήμαρχο αλλά και συμβούλους της πλειοψηφίας, και με την κ. Κοκκινάκη να ζητά από τον κ. Μουλά να ζητήσει συγνώμη ο κ. Καπουρνιώτης που πρόσβαλε την κόρη της.

Ακολούθησε πανδαιμόνιο, με τις αντιπολιτεύσεις να αποχωρούν και τους που παρακολουθούσαν να φωνάζουν διάφορα επίθετα στο δήμαρχο για τη συμπεριφορά του και το λεξιλόγιό του και εκείνον να τους απαντά αναλόγως.

 

Ο Αχ. Μπέος απάντησε ότι πρόκειται για πολιτική απόφαση που αφορά όλη την πόλη. «Στην Οικονομική Επιτροπή, οι πιο πολλοί από εσάς δεν συμμετέχουν. Εσείς θα προσφύγετε στην Αποκεντρωμένη και εμείς στη Δικαιοσύνη. Εσείς με 16 υπογραφές φέρνετε το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο και η δημοτική αρχή δεν μπορεί ; Η πρόταση δεν είναι δεσμευτική.»

Εκεί κάποιοι τον αποκάλεσαν φασίστα και αυτός ανταπάντησε: « Φασίστες είστε εσείς. Πολιτικά πτώματα» ενώ απευθυνόμενος προς τον  σύμβουλο Φ.  Λαμπρινίδη του είπε: «Ρε καραγκιόζη σταμάτα να μιλάς.»

Ακολούθησε  γιούχα κατά της δημοτικής αρχής  και η συνεδρίαση, ως συνήθως επί ημερών Μπέου, έγινε μπάχαλο .

Οι τον αποκάλεσαν «Φασίστα, ναζιστή, ιστή και ρατσιστή» και φώναζαν: «Το έχετε κάνει μαγαζάκι σας  το Δήμο.

Η συνεδρίαση συνεχίστηκε με αποχωρήσεις και κλείνοντας ο Αχ. Μπέος είπε: «έχω μάθει να κρίνομαι και να κρίνω με βάση τα έργα και όχι με τα λεκτικά λάθη. Αυτό είναι το επίπεδό τους. Δυστυχώς για ακόμη μια φορά δεν ασχολούνται με την ουσία. Θα κριθώ για τα έργα μου και όχι για τα λεγόμενά μου. Φέραμε μια πρόταση που θεωρήσαμε ότι έπρεπε να συζητηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο και πιστεύαμε ότι θα υπήρχε ομοφωνία για ένα και μοναδικό λόγο. Μπορεί να έχουμε αντίθετες απόψεις αλλά η πρόταση δεν είναι δεσμευτική. Όμως ορισμένοι επικοινωνιακά τοποθετήθηκαν για και για τη λύση της ΔΕΥΑΜΒ κ.ά.

Προετοιμαζόμαστε για το κακό, για να μη μας πιάσουν στον ύπνο.  Δε μιλάμε για καμία ιδιωτικοποίηση, θα αγωνιστούμε μέχρι το τέλος για μια συμφέρουσα λύση προς όφελος των πολιτών και όχι των οικονομικών συμφερόντων».

Πριν το κλείσιμο της συνεδρίασης ο κ. Μουλάς ζήτησε από τον κ. Καπουρνιώτη να ζητήσει συγνώμη από την κ. Κοκκινάκη, αν την πρόσβαλλε. Εκείνος αρνήθηκε ότι την πρόσβαλε, κάνοντας λόγο για παρεξήγηση, ενώ κανείς άλλος από τους δημοτικούς συμβούλους της πλειοψηφίας που ρωτήθηκαν, δεν είχε ακούσει ή δει κάτι.

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση