Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Ένταση, επεισόδια και προπηλακισμοί στην πρωινή συνεδρίαση του Δ.Σ. Βόλου
Ένταση, επεισόδια και προπηλακισμοί στην πρωινή συνεδρίαση του Δ.Σ. Βόλου

Ένταση, επεισόδια και προπηλακισμοί στην πρωινή συνεδρίαση του Δ.Σ. Βόλου

Παρουσία της Αστυνομίας στο Δημαρχείο-Δεν πέρασε η λύση κι εκκαθάριση  της   

Συνεχίστηκαν και σήμερα το πρωί η ένταση,  τα επεισόδια κι οι προπηλακισμοί, στη συνέχεια της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου, αυτή τη φορά μεταξύ πολιτών κι Αστυνομίας.

Κατά τη διάρκεια συζήτησης του θέματος  λύσης κι εκκαθάρισης της , που βρίσκονταν στο χώρο, κατήγγειλαν ότι η Αστυνομία προχωρά σε συλλήψεις πολιτών  στο Δημαρχείο, μετά τη μήνυση που κατέθεσε χθες ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου Γ. Μουλάς.

Αστυνομικοί εμφανίστηκαν έξω από το χώρο της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου και συνέλαβαν ένα άτομο για τα χθεσινά επεισόδια, ενώ ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Νικ. Κανελής που συμπεριλαμβάνεται μεταξύ των συλληφθέντων, θα παρουσιαστεί αυτοβούλως στην Αστυνομία. Ο ίδιος κατήγγειλε, ότι η Αστυνομία με τη μήνυση του προέδρου έπαιξε το ρόλο των προστατών.

Ακολούθησε ένταση,  με τις δυνάμεις της αστυνομίας να απωθούν τους συγκεντρωμένους και τους πολίτες να φωνάζουν έξω η “Αστυνομία από το Δημαρχείο”.

Στη συνέχεια  οι αστυνομικές δυνάμεις αποχώρησαν από το χώρο του Δημαρχείου, η ένταση εκτονώθηκε και  η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου συνεχίζεται κανονικά.

Oι τοποθετήσεις των επικεφαλής των παρατάξεων σε ήρεμο κλίμα, αλλά με έντονη κριτική προς τη δημοτική αρχή που προτείνει την εκκαθάριση της ΔΕΥΑΜΒ.

Ο επικεφαλής της “Δύναμης Βόλου” Μ. Μιτζικός, επέκρινε την τακτική και των εργαζόμενων της Επιχείρησης.

Ο επικεφαλής τhς μείζονος μειοψηφίας Μαργ. Πατσιαντάς είπε ότι είναι το σπουδαιότερο θέμα που έχει απασχολήσει την πόλη τα τελευταία 30 χρόνια  κι επικρότησε την πρόνοια των εργαζομένων της ΔΕΥΑΜΒ που ζήτησαν νομική γνωμοδότηση, την οποία χαρακτήρισε διαφωτιστική.  “Εσείς της πλειοψηφίας δείξατε αβάσταχτη ελαφρότητα και με διαδικασία fast track κοιτάξατε να περάσαμε μια διαδικασία. Δεν φροντίσατε να έχετε νομική γνωμοδότηση και οικονομοτεχνική μελέτη που είναι απαραίτητη”, παρατήρησε και ζήτησε να περιμένει ο Δήμος την έκβαση των δύο δικαστικών υποθέσεων, ενώ πρόσθεσε ότι ο Δήμος είναι εγγυητής στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων. Επίσης, αναφέρθηκε στο 30,6%, επαναλαμβάνοντας ότι η ΔΕΥΑΜΒ ομολογεί γι' αυτό το ποσό και για τη συμπληρωματική αγωγή που δεν κατατέθηκε ποτέ.

Η επικεφαλής της α' ελάσσονος μειοψηφίας Νατάσσα , είπε ο δήμαρχος δεν τεκμηρίωσε την πρόταση κι έκανε λόγο για αδύναμα επιχειρήματα και προχειρότητα και χαρακτήρισε γελοία την εισήγηση μιας σελίδας. Αναφερόμενη στα έσοδα και στις επιχορηγήσεις της Επιχείρησης είπε: “Οφείλατε να έχετε οικονομοτεχνική μελέτη. Δημιουργήσατε τεχνητά το οικονομικό και τεχνικό . Χαραμίσατε αδικαιολόγητα τρία ολόκληρα χρόνια. Η συζήτηση της αγωγής αντί να γίνει τον Δεκέμβριο έγινε τον Απρίλιο.

Χθες έγινε πολιτική αλητεία από τον κ. Σαββάκη. Δεν θα αναφερόμουν στον κ. Καραγκιόζο αλλά έκανε την απρέπεια να μιλήσει πολιτικά. Η επιλογή σας για λύση κι εκκαθάριση είναι ακραία και τυχοδιωκτική. Τι θα γίνει αν η ΔΕΥΑΜΒ κερδίσει τα δικαστικά; Για τις περικοπές στους εργαζομένους θα μπορούσατε να έχετε πληρώσει 2014 και 2016 κι αφήσατε να τρέχει ο χρόνος. Ξέρετε καλά ότι δεν μπορούμε οι αντιπολιτεύσεις να συνηγορήσουμε στην ανευθυνότητα και δεν θα πετύχετε την αυξημένη πλειοψηφία”.

Κλείνοντας  ζήτησε να εξαντληθούν όλα τα νόμιμα μέσα για να αποτραπεί μια καταστροφή.

Ο επικεφαλής της β' ελάσσονος μειοψηφίας Μιχ. Μιτζικός, συμφώνησε σε κάποια σημεία με τις αντιπολιτεύσεις και σε κάποια με την εισήγηση της δημοτικής αρχής.

“Η γενική άποψη του δημότη απέναντι στη ΔΕΥΑΜΒ είναι αρνητική. Με μια μονοπωλιακή επιχείρηση με τον κίνδυνο διακοπής παροχής νερού δεν κατάφερε μέχρι σήμερα να έχει πόσιμο νερό”, ανέφερε και  χαρακτήρισε το πλαίσιο λειτουργίας των ΔΕΥΑ αναχρονιστικό.

“Ο νόμος είναι ανελαστικός. Δεν είναι δυνατόν να μένει σχεδόν το μισό συμβούλιο εκτός του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΜΒ. Θα πρέπει να κάνουμε συγκροτημένα μελέτες για να δούμε πως μπορούμε να μειώσουμε το κόστος. Δεν είπαν ποτέ οι εργαζόμενοι που δδικούν να έρθουν με αναφορά στο Δ.Σ. και να πούν  τι δεν πάει καλά. Δεν έγινε καμία πρόταση για τις υποδομές και την της Επιχείρησης και τους προηγούμενους μήνες, προχώρησαν σε  διαταγές πληρωμής. Έπρεπε να τα βάλουμε όλα κάτω και να δούμε τι συμφέρει στους πολίτες”.

Ο κ. Μιτζικός αναφέρθηκε και στην εισήγηση της δημοτικής αρχής χαρακτηρίζοντάς την  “μπακαλόχαρτο” και πρόσθεσε: ” με μια κόλλα χαρτί εμείς θα αποφασίσουμε; Έπρεπε να υπάρχει νομική γνωμάτευση με υπογραφή του νομικού συμβούλου και του Δ.Σ.”.

Ο επικεφαλής της ΛΑΣ Απ. Νάνος, ανέφερε ότι η εισήγηση του δημάρχου με τα τέσσερα επιχειρήματα απαντήθηκε και καταρρίφθηκε και από τον πρόεδρο των ΔΕΥΑ και τους εργαζομένους και συμπλήρωσε:  “Το κύριο επιχείρημα είναι οι εργαζόμενοι και προσπάθησε να τους στρέψει εναντίον του λαού του Βόλου. Ό,τι έκανε η προηγούμενη Δημοτική Αρχή, καταρρίφθηκε από τους εργαζόμενους. Δεν υπήρχε μια νομική γνωμάτευση με την υπογραφή του νομικού- όπως είπε ο κ. Μιτζικός- όπως έκαναν οι εργαζόμενοι. Προχωρούν με ένα μπακαλόχαρτο, χωρίς να υπάρχει οικονομοτεχνική μελέτη με όλα τα στοιχεία και τις οικονομικές κινήσεις. Έχει αποδείξει ότι το θέμα διαχείρισης των υδάτων κινείται στο πλαίσιο της ιδιωτικοποίησης όπως η κυβέρνηση. Στήνεται αποπροσανατολιστικό γαϊτανάκι στην πλάτη των πολιτών “.

Μάλιστα κάλεσε τον λαό του Βόλου να μην μπλεχτεί σε πολιτικές ασχήμιες και προεκλογικές παγίδες και να διασφαλιστεί η λειτουργία υποδομών και η δημόσια υγεία.

Ο ανεξάρτητος σύμβουλος Κ. Γαργάλας  χαρακτήρισε κι αυτός με τη σειρά του την εισήγηση μπακαλοδεύτερο  και είπε: “παρ' όλο που γνωρίζετε ότι δεν θα έχετε την πλειοψηφία που απαιτείται φέρνετε το θέμα για να ρίξετε την ευθύνη σε άλλους. Αν θα είχε αξία μια συζήτηση για τη ΔΕΥΑΜΒ θα μπορούσε να πάει στην επόμενη ημέρα,  με  εξορθολογισμό κι επιστημονική προσέγγιση με καινούργιο οργανόγραμμα, με ανοίγματα στις νέες προκλήσεις και να είμαστε σίγουροι ότι η ιδιωτικοποίηση του νερού δεν θα περάσει και να διαβεβαιώσουμε ότι η πόλη χωρίς τη ΔΕΥΑΜΒ δεν μπορεί να υπάρξει αλλά μπορεί να υπάρξει χωρίς τους εχθρούς και τους μπράβους”.

Η φράση αυτή, προκάλεσε την αντίδραση συμβούλων της πλειοψηφίας.

Το λόγο, ζήτησε ο πρόεδρος των Εργαζομένων της ΔΕΥΑΜΒ Β. Ζεμπέογλου, που χαρακτήρισε άδικο αυτά που είπε ο κ. Μιτζικός, επισημαίνοντας μεταξύ άλλων ότι, οι εργαζόμενοι μπορούν να βοηθήσουν, διευκρινίζοντας ότι το προσωπικό είναι ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου.

Η πρόταση της δημοτικής αρχής Βόλου για λύση και εκκαθάριση της επιχείρησης καταψηφίστηκε με τις αντιπολιτεύσεις να κάνουν λόγο για «αβάσταχτη ελαφρότητα, διαδικασίες fast track” ενώ αποχώρησαν πριν την ψηφοφορία,  μετά τις συλλήψεις πολιτών αλλά και την   επίθεση που εξαπέλυσε εις βάρος τους  ο δήμαρχος Βόλου Αχ. Μπέος.

Στην αίθουσα της συνεδρίασης  παρέμειναν, οι ανεξάρτητοι σύμβουλοι Ax. Καλυβιώτης και I. Λαΐνας, ο Δ. Πέγιος, ο επικεφαλής της “Δύναμης Βόλου” Μ. Μιτζικός και ο σύμβουλος Αρ. Δουλόπουλος.

Μετά τα επεισόδια έξω από την αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, ο κ. Νάνος κατήγγειλε τραμπούκικες πρακτικές με μπράβους κι αστυνομία. Οι συγκεντρωμένοι φώναζαν στον δήμαρχο “φασίστα, τραμπούκε”,  με τον δήμαρχο να απαντάει  ότι η Δημοκρατία δεν δέχεται τέτοιες συμπεριφορές. “Τελειώσατε. Εσείς είστε φασίστες. Οι ίδιοι και οι ίδιοι”.  Οι πολίτες συνέχισαν να τον γιουχάρουν .

Λαϊκή Ενότητα Μαγνησίας:Έξω τα ΜΑΤ από το δημαρχείο

“Σήμερα στις 28.08.18 είχε κληθεί επαναληπτικό δημοτικό συμβούλιο με θέμα το ξεπούλημα της ΔΕΥΑΜΒ. Το αντιδημοκρατικό κρεσέντο κορυφώθηκε με ορχήστρα την παράταξη της πλειοψηφίας του δημοτικού συμβουλίου και μαέστρους τους “κυρίους” Μπέο και Μουλά, καθώς από το πρωί βρίσκονταν τα ΜΑΤ εντός του χώρου του Δημαρχείου, επιβάλλοντας η συνεδρίαση να διενεργηθεί με τη παρουσία τους. Αυτό μας παραπέμπει σε σκοτεινές αντιδημοκρατικές εποχές για τη χώρα, τις οποίες μάλλον οι “κύριοι” Μπέος και Μουλάς αναπολούν και θέλουν να αναβιώσουν προκειμένου να είναι τα “καλά παιδιά” της κυβέρνησης, του συστήματος και των μνημονίων.

Πιο συγκεκριμένα, εκτός από τα ΜΑΤ υπήρχαν και συλλήψεις δημοτικών συμβούλων (Ν. Κανελλής) και ενός πολίτη, που προφανώς ήταν αντίθετοι στις απόψεις των “κύριων” Μπέου και Μουλά, αλλά οι μπράβοι που βρίσκονταν και η παράταξη Μπέου υποτιμώντας την νοημοσύνη μας ήθελε να μας τους παρουσιάσει σαν απλούς πολίτες που υπερασπίζονται την ιδιωτικοποίηση του νερού αφήνονταν ανενόχλητοι από την αστυνομία να κάνουν τους τσαμπουκάδες τους, να προπηλακίζουν και να βιαιοπραγούν εναντίον των πολιτών.

Τελικά μετα από πίεση του κινήματος και του κόσμου, καταψηφίστηκε η πρόταση ξεπουλήματος του νερού, έγινε και σε αυτούς μια σύλληψη, ενώ αφέθηκαν ελεύθεροι ο πολίτης και ο δημοτικός σύμβουλος, επίσης τα ΜΑΤ αποχώρησαν από το δημαρχείο.

Η Λαϊκή Ενότητα Μαγνησίας κάνει ξεκάθαρο στη δημοτική αρχή ότι θα είναι στο πλευρό των πολιτών, των εργαζομένων και δεν θα επιτρέψει σε καμία δημοτική αρχή, κυβέρνηση, μνημόνιο να καταλύσει τη δημοκρατία στη πόλη, για την οποία διαχρονικά οι πολίτες του Βόλου έχουν πληρώσει με βαρύ φόρο αίματος.

Όπως και δεν θα επιτρέψει να ξεπουλήσει κανένα κοινωνικό αγαθό και θα μας βρίσκει μπροστά του οποιοσδήποτε προσπαθεί να παίξει παιχνίδια και να κερδοσκοπήσει στις πλάτες των πολιτών και των εργαζομένων της πόλης”.

Η δημοτική αρχή

Με την ίδια γνωστή,  φρασεολογία η δημοτική αρχή σε δελτίο τύπου αναφέρει: “Κρυμμένοι πίσω από μια χούφτα μπαχαλάκηδες, που για δεύτερη συνεχή ημέρα επιχείρησαν να καταλύσουν την Δημοκρατία και με την βία και την αυθαιρεσία να επιβάλλουν τις απόψεις τους, οι δημοτικοί σύμβουλοι των παρατάξεων που – με μεγάλη δόση σαρκασμού – αυτοαποκαλούνται και Αριστερές, απέφυγαν να σταθούν προ των ευθυνών τους και να ψηφίσουν υπέρ ή κατά της πρότασης της Δημοτικής Αρχής για ειδική εκκαθάριση της ΔΕΥΑΜΒ και ενσωμάτωσής της στον Δήμο Βόλου, προκειμένου τα διασωθούν τα περιουσιακά στοιχεία της, που είναι κτήμα των Βολιωτών, από αδηφάγα εργολαβικά και άλλα συμφέροντα.

Οι πολίτες του Βόλου γνωρίζουν τώρα πολύ καλά, ποιοι δουλεύουν, είτε εκουσίως, είτε ακουσίως, για να τα συμφέροντα της ΕΡΓΗΛ, στην οποία με την μικρόψυχη, κοντόφθαλμη και λαϊκίστικη τακτική τους έδωσαν επιχειρήματα και χρόνο για να λεηλατήσει τα περιουσιακά στοιχεία της ΔΕΥΑΜΒ. Και όλα αυτά για μια χούφτα ψήφων, από εμμονικούς και ιδεοληπτικούς ταραξίες, από συνδικαλιστές της πλάκας και από δήθεν επαναστάτες του γλυκού νερού!

Εμείς ως Δημοτική Αρχή θα συνεχίσουμε χωρίς εκπτώσεις και υποχωρήσεις τον αγώνα μας για να διασώσουμε την περιουσία του λαού του Βόλου από τα κάθε λογής αρπακτικά, έστω και αν δεχόμαστε αυτή την προκλητική και ύποπτη υπονόμευση από τους συγκεκριμένους σκοτινούς μηχανισμούς, που έτσι νομίζουν ότι θα μπορέσουν να μετριάσουν έστω τις αλγεινές εντυπώσεις από την αποκάλυψη των τερατωδών σκανδάλων, που οι είτε οι ίδιοι δημιούργησαν, είτε οι ίδιοι συγκάλυψαν και ανέχτηκαν.

Οι πολίτες του Βόλου στην τελική τους ας έχουν υπόψη τους ποιοι παλεύουν γι' αυτούς και την πόλη και ποιοι για την ΕΡΓΗΛ και τα εργολαβικά συμφέροντά της. Ποιοι δηλητηριάζουν το κοινωνικό κλίμα και προκαλούν ρήγματα στην κοινωνική συνοχή, χρησιμοποιώντας σαν πιόνια τα φανατισμένα παιδιά και τους περίεργους γέροντες που περιφέρονται στην πόλη, προκαλώντας επεισόδια.

Και επειδή διάφορα διαχέονται , αλλά τα γεγονότα μιλούν από μόνα τους, προς τους όψιμους πολέμιους της ΕΡΓΗΛ μια υπενθύμιση: Από το 2014, οπότε και αναλάβαμε καθήκοντα, προχωρήσαμε κατά της συγκεκριμένης εταιρίας σε 30 νομικές διαδικασίες (μηνύσεις, αγωγές, ανακοπές, ασφαλιστικά μέτρα, προσωρινές διαταγές). Πριν το 2014 ήταν πλήρως απροστάτευτη η ΔΕΥΑΜΒ. Ούτε καν ένας πειθαρχικός για την απόδοση ευθυνών σε υπηρεσιακούς παράγοντες δεν έγινε. Και εύκολα, πλέον, συμπεραίνουμε όλοι το γιατί”.

δείτε τη συνεδρίαση εδώ:

Ηλ. Ξηρακιάς: “Με όποιον  δάσκαλο θα κάτσεις τέτοια γράμματα θα μάθεις”

Κατά τη σημερινή συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο με έκπληξη άκουσα τον πρόεδρο του Δ.Σ. ΔΕΥΑΜΒ να αναφέρεται στη δουλειά της Επιτροπής Παραλαβής, του έργου της ΕΡΓΗΛ, της οποίας είχα την τιμή να είμαι επικεφαλής. Μίλησε απαξιωτικά για το έργο της, για δήθεν μη έγκαιρη υπογραφή του πορίσματος από τον πρόεδρό της, για παράνομες ενέργειες και για προτροπή, το Νοέμβριο του 2012, του εισηγητή του Άρειου Πάγου για παραλαβή του έργου.

Είπε επίσης ότι η σημερινή Διοίκηση έκανε τριάντα(30) νομικές ενέργειες κατά της ΕΡΓΗΛ ενώ η προηγούμενη πολύ λιγότερες.

Η αλήθεια όπως προκύπτει από τα γεγονότα τον διαψεύδουν διότι:

  1. Κανείς δεν θα μιλούσε σήμερα για σκάνδαλο ΕΡΓΗΛ αν η Επιτροπή μας συστηματικά δεν εργαζόταν για την αποκάλυψη και την τεκμηρίωση της λεηλασίας που υπέστη η ΔΕΥΑΜΒ στο συγκεκριμένο έργο
  2. Η συγκρότηση της Επιτροπής Παραλαβής έγινε την 162/ 7-8-2012 απόφαση του ΔΣ, όταν κανείς μέχρι τότε δεν γνώριζε και δεν είχε εκφράσει υπόνοιες για το καλά κρυμμένο σκάνδαλο κάτω από τους δρόμους της πόλης. Το πρακτικό της παραδόθηκε, μέσα από συνεχείς ενστάσεις και εξώδικα της ΕΡΓΗΛ, στις 29-3-2013.
  3. Το ότι οι ενέργειες της Επιτροπής μας ήταν παράνομες προέβαλλε, μέχρι σήμερα, μόνο η πλευρά της ΕΡΓΗΛ.
  4. Αν το υιοθετεί κι ο Πρόεδρος έχουμε πολύ σοβαρό πρόβλημα.
  5. Οι πολλές νομικές ενέργειες, της σημερινής Διοίκησης κατά της ΕΡΓΗΛ, αν δούμε τις αντιδράσεις της εργολήπτριας και τα αποτελέσματα με τις κατασχέσεις των λογαριασμών της ΔΕΥΑΜΒ μάλλον άσφαιρες ήταν. Γιατί μόνο στα μέλη της Επιτροπής παραλαβής η ΕΡΓΗΛ επεφύλαξε αγωγές για 300.000 ευρώ από τον καθένα και μηνυτήριες αναφορές σε όσους από τα στελέχη της ΔΕΥΑΜΒ συνέβαλλαν στην τεκμηρίωση του σκανδάλου.

Κρίμα γιατί έτσι δεν υπηρετούνται τα συμφέροντα της πόλης. Επιβεβαιώνεται η λαϊκή ρήση ότι «με όποιο δάσκαλο θα κάτσεις τέτοια γράμματα θα μάθεις».

 

Ελεύθεροι οι τρεις προσαχθέντες 

Εν τω μεταξύ, ελεύθεροι αφέθηκαν νωρίς το απογευμα οι τρεις προσαχθέντες στην Αστυνομία σήμερα το πρωί, κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου.

Πρόκειται για τον ανεξάρτητο δημοτικό σύμβουλο Νίκο Κανελλή, μέλος της κίνησης πολιτών για το νερό και ένα άτομο που φέρεται να είναι υποστηρικτής της Δημοτικής Αρχής, που προσήχθησαν μέχρι το μεσημέρι στην Αστυνομία και, αφού κατέθεσαν για την υπόθεση, στη συνέχεια αφέθηκαν ελεύθεροι, με προφορική εντολή του εισαγγελέα υπηρεσίας.

Οι προσαγωγές έγιναν στο πλαίσιο μήνυσης που είχε καταθέσει ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου Γιώργος Μουλάς, για τον ξυλοδαρμό μεταξύ ατόμων στη συνεδρίαση που ξεκίνησε τη Δευτέρα και ολοκληρώθηκε σήμερα, οπότε έγιναν οι προσαγωγές.

Για την περίπτωση του ανεξάρτητου δημοτικού συμβούλου, με εντολή του αντιστράτηγου της Αστυνομίας Ι. Τόλια, του επιτράπηκε να επιστρέψει στην αίθουσα (αφού είχε προηγηθεί μπλόκο διμοιρίας έξω από το γραφείο του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου, όπου βρισκόταν) αυτός καταψήφισε την πρόταση της Δημοτικής Αρχής για λύση και εκκαθάριση της ΔΕΥΑΜΒ, αλλά μετά τη συνεδρίαση συνελήφθη και με αυτοκίνητο της Ασφάλειας μεταφέρθηκε στο Αστυνομικό Μέγαρο.

Ο Νίκος Κανελλής, αν και δεν είχε συμμετοχή στα επεισόδια συνελήφθη, διότι η μήνυση Μουλά στρεφόταν κατά του ιδίου και κατά των μελών της Κίνησης Πολιτών Βόλου και Πηλίου για το Νερό Αριστείδη Φραγκουδάκη και Βαγγέλη Γαλανόπουλου.

Για το λόγο αυτό έγιναν έρευνες της Αστυνομίας στις Σταγιάτες που διαμένουν, για να συλληφθούν.

Η προσαγωγή του νεαρού μέλους της Κίνησης Πολιτών έγινε μετά την εξέταση του βίντεο των επεισοδίων, από τους αστυνομικούς, μεταξύ μπράβων των Δημοτικής Αρχής και μελών της Κίνησης Πολιτών.

Όσον αφορά στη σύλληψη και προσαγωγή ατόμου που πρόσκειται στον δήμαρχο Αχ. Μπέο, αυτή έγινε μετά από μήνυση μέλους του Συλλόγου εργαζομένων στη ΔΕΥΑΜΒ.

Οι προσαχθέντες κατηγορούνται για διατάραξη ειρήνης και παρακώλυση συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου, ενώ  προσήχθη και ο πρώην ευρωβουλευτής των Οικολόγων Πράσινων, Μιχάλης Τρεμόπουλος, που βρισκόταν εκεί για να συμπαρασταθεί στους πολίτες και αφέθηκε ελεύθερος μόλις οι αστυνομικοί πληροφορήθηκαν ποιος ήταν, καταγγέλλοντας ωστόσο ο ίδιος, την στάση τους. «Μου συμπεριφέρθηκαν σκαιότατα όπως και σε κάθε πολίτη που συνέλαβαν. Για μένα η ιδιότητα του ευρωβουλευτή δεν σημαίνει κάτι.

Με έπιασαν με κεφαλοκλείδωμα τέσσερα άτομα, μέσα σε αυτοκίνητο, με χτύπησαν,  μου πήραν το κινητό και τα γυαλιά και με πήγαιναν μέσα. Αφού κάποιος στη διαδρομή ενημέρωσε ποιος είμαι, με άφησαν ελεύθερο. Ήλθα να συμπαρασταθώ στους πολίτες ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του νερού και όχι να αντιπαρατεθώ με τα ΜΑΤ και τους μπράβους», δήλωσε ο κ. Τρεμόπουλος, έξω από το Δημαρχείο Βόλου.

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση