Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Εντάλματα σύλληψης κατά δύο ατόμων για την υπόθεση μεταφοράς των 99,5 κιλών χασίς
Εντάλματα σύλληψης κατά δύο ατόμων για την υπόθεση μεταφοράς των 99,5 κιλών χασίς

Εντάλματα σύλληψης κατά δύο ατόμων για την υπόθεση μεταφοράς των 99,5 κιλών χασίς

Ένταλμα ς κατά ενός Έλληνα που φέρεται ως του κυκλώματος διακίνησης ναρκωτικών, και ενός Ιταλού αγνώστων στοιχείων που εμφανίζεται ως ιδιοκτήτης του αυτοκινήτου, εξέδωσε ο Βόλου, μετά τον εντοπισμό από την του αυτοκινήτου, στην Εθνική Οδό στο ρεύμα προς Θεσσαλονίκη, που επέβαιναν 32χρονος και 38χρονος κάτοικοι ς και Εύβοιας, που μετέφεραν μέσα σε ειδικά διαμορφωμένες κρύπτες σχεδόν κιλά χασίς.

Οι αρχές σύμφωνα με πληροφορίες βρίσκονται στα ίχνη του άνδρα που εμφανίζεται ως ο αρχηγός του κυκλώματος, και οι ίδιες έγκυρες πληροφορίες υποστηρίζουν πως ο συγκεκριμένος έχει βεβαρυμμένο παρελθόν, αφού έχει κατηγορηθεί ακόμα και για απάτες μέσω διαδικτύου, ενώ χρησιμοποιεί ψεύτικα ονόματα για να καταφέρνει να ξεγλιστρά από τη “τσιμπίδα του νόμου”.

Παράλληλα εξετάζεται και το ενδεχόμενο ο Ιταλός που φέρεται ως ο ιδιοκτήτης του οχήματος να είναι πρόσωπο “φάντασμα”, δημιουργημένο για να παραπλανηθούν οι αρχές, και να μην αποκαλυφθεί η ταυτότητα αυτού που “κινεί τα νήματα” στο παρασκήνιο, καθώς η εταιρία που δήλωσε ότι εργάζεται δεν υπάρχει, ούτε και η διεύθυνση κατοικίας του.

Στο μεταξύ ο 38χρονος και ο 32χρονος θα απολογηθούν σήμερα στον ανακριτή, με τον εισαγγελέα υπηρεσίας να τους ασκεί χθες δίωξη για διακεκριμένη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, με την πιο βαριά περίσταση του νόμου που επιφέρει ποινή ς κάθειρξης.

Ο ένας από τους κατηγορούμενους σύμφωνα με πληροφορίες ισχυρίστηκε πως αρρώστησε η μητέρα του φίλου του και πως δανείστηκε το όχημα από το σπιτονοικοκύρη του στην , ώστε να μεταβούν στη Θεσσαλονίκη, όπου διαμένει η γυναίκα.

Μάλιστα ανέφερε πως ο ιδιοκτήτης του σπιτιού που διαμένει προσφέρθηκε να τον βοηθήσει, και έτσι πήγαν σε χώρο στάθμευσης να παραλάβει το αμάξι για το επικείμενο ταξίδι στη πόλη της Μακεδονίας.

Βέβαια όπως προέκυψε ο τελικός προορισμός των δύο ανδρών ήταν η Τουρκία, αφού μέσα στο όχημα βρέθηκε μια υπεύθυνη δήλωση στα ελληνικά από τον άγνωστο Ιταλό που τους επέτρεπε να χρησιμοποιήσουν το φορτηγάκι για να μεταβούν στη γειτονική χώρα.

Σημειώνεται πως σε έρευνα που έγινε στα α των δύο ανδρών σε Αθήνα και Εύβοια οι αστυνομικοί δεν εντόπισαν κάποιο επιπλέον επιβαρυντικό στοιχείο για τους κατηγορούμενους.

Υπενθυμίζεται πως στις 4 τα ξημερώματα του Σαββάτου αστυνομικοί της έκαναν έλεγχο σε ύποπτο αυτοκίνητο που κινούνταν στην εθνική οδό, στο ρεύμα προς Θεσσαλονίκη, εντοπίζοντας 99,5 κιλά χασίς, που είναι από τις μεγαλύτερες ποσότητες ναρκωτικών ουσιών που έχουν πέσει στα χέρια της Αστυνομίας στη Μαγνησία.

Το όχημα είχε ελληνικές πινακίδες, ενώ οι 87 συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη ήταν κρυμμένες στην οροφή, που μάλιστα ήταν επενδυμένη με μόλυβδο, για να μην ανιχνεύονται τα ναρκωτικά.

Εκτός από το χασίς κατασχέθηκε το όχημα, χρηματικό ποσό που είχαν μαζί τους οι δύο άνδρες 1.170€ και δύο κινητά τηλέφωνα.

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση