Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Ένωση Ξενοδόχων:Δεν έχει δοθεί διευκρινιστική εγκύκλιος για το «τέλος διανυκτέρευσης»
Ένωση Ξενοδόχων:Δεν έχει δοθεί διευκρινιστική εγκύκλιος για το «τέλος διανυκτέρευσης»

Ένωση Ξενοδόχων:Δεν έχει δοθεί διευκρινιστική εγκύκλιος για το «τέλος διανυκτέρευσης»

“Μόλις δέκα ημέρες πριν την έναρξη του νέου έτους, εν μέσω εορτών και μόλις με τρεις εργάσιμες μέρες, και ακόμη δεν έχει δοθεί διευκρινιστική εγκύκλιος από το αρμόδιο Υπουργείο αναφορικά με το πολυσυζητημένο «τέλος διανυκτέρευσης» που θα ξεκινήσει να ισχύει από 1η Ιανουαρίου του .” Τα παραπάνω τονίζει η Ένωση Ξενοδόχων ς και προσθέτει:  “Ενώ κάποιες πλατφόρμες κρατήσεων δωματίων έχουν ήδη προβλέψει να το ενσωματώσουν στα συστήματά τους, δυστυχώς το έχει φροντίσει να δημιουργήσει πολλές ασάφειες και ερωτήματα στους ξενοδόχους αναφορικά με τον τρόπο είσπραξής του.”

Επίσης τονίζεται: “Για μια ακόμη φορά το της «τελευταίας στιγμής» ενεργεί επιπόλαια, μη προσμετρώντας την ανησυχία όλων των Ελλήνων ξενοδόχων, που εν μέσω εορταστικής τουριστικής σεζόν, ανησυχούν για τις κρατήσεις του . Και όλα αυτά για έναν φόρο με καθαρά εισπρακτικό και όχι ανταποδοτικό χαρακτήρα, καθώς η επίπτωση στην ανταγωνιστικότητα του Ελληνικού τουριστικού προϊόντος θα είναι μοιραία. Και ενώ συνεχίζει το κράτος να «πυροβολεί τα πόδια του», εμείς είμαστε σε αναμονή της εγκυκλίου για να εφαρμόσουμε το νόμο.”

 

Περί καρικής τρομοκρατίας

Επίσης η Ένωση Ξενοδόχων ς αναφέρει:  “Με θλίψη συνεχίζουμε να παρατηρούμε και αυτή την χρονιά την τρομοκρατία που επικρατεί από τα δελτία ειδήσεων σχετικά με την κακοκαιρία, τους φονικούς καιρούς και όλα τα ευτράπελα που μπορούν να συμβούν.

Θα θέλαμε να ενημερώσουμε τους επισκέπτες της Μαγνησίας ότι το είναι τόσο ώστε να μπορέσουνε να το απολαύσουνε. Τα εκχιονιστικά της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας εργάζονται συνεχώς και αποχιονίζουν το ενώ γίνονται συνεχείς ρίψεις αλατιού για να μην παγώσουν οι . Συνιστούμε στους οδηγούς να έχουν μαζί τους αντιολισθητικές αλυσίδες σε περίπτωση που τις χρειαστούν”.

 

 

 

"Αλιεύοντας" την είδηση