Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / ΜΑΓΝΗΣΙΑ / Ένωση Ξενοδόχων Μαγνησίας: Φωνή βοώντος εν τη ερήμω
Ένωση Ξενοδόχων Μαγνησίας: Φωνή βοώντος εν τη ερήμω

Ένωση Ξενοδόχων Μαγνησίας: Φωνή βοώντος εν τη ερήμω

 

Τόσο η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων όσο και οι επιμέρους Ενώσεις της ανά την Ελλάδα προσπαθούν εδώ και μήνες να διευκρινίσουν τα αδιευκρίνιστα αναφορικά με τον πολυσυζητημένο «Φόρο Διαμονής» και την επιβολή του, σύμφωνα πάντα με το σχετικό νομικό πλαίσιο.

 

Ωστόσο, δυστυχώς, το Κράτος κωλυσιεργεί μόλις τέσσερις μέρες πριν την έναρξη της Νέας Χρονιάς, θέτοντας πολλά ερωτήματα σχετικά με τον τρόπο εφαρμογής του. Επιπλέον, οι περισσότεροι ξενοδόχοι διαθέτουν ηλεκτρονικά συστήματα κρατήσεων, θέτοντας ως ανάγκη την εμπλοκή τεχνικών προκειμένου να διαμορφωθεί ο «Φόρος Διαμονής» και μάλιστα σε χρονικό διάστημα εν μέσω εορτών.

Όλοι οι εμπλεκόμενοι, ξενοδόχοι αλλά και τουριστικοί πράκτορες, εντός και εκτός Ελλάδος βρίσκονται σε αδιέξοδο, καθώς δεν έχει δοθεί καμία διευκρινιστική εγκύκλιος από το αρμόδιο Υπουργείο.

Όπως πολύ εύστοχα η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων αναφέρει:“Να υποθέσουμε ότι, ίσως και λόγω του Πνεύματος των εορτών, πιστεύουν ότι η έναρξη εφαρμογής του νέου αυτού φόρου, η οποία απαιτεί σύνθετες λογιστικές και τεχνικές προσαρμογές, θα ρυθμιστεί με κάποιο «μαγικό» τρόπο; Ή μήπως ότι η ανάγκη επαρκούς ενημέρωσης του τεράστιου αριθμού τουριστικών επιχειρήσεων και πελατών, μπορεί να καλυφθεί, αντίστοιχα «μαγικά», σε διάστημα λίγων 24ώρων;”

 Δυστυχώς η αντιμετώπιση του τουρισμού από το Κράτος, που επί το πλείστον εκπροσωπούν οι ξενοδοχειακές μονάδες, δείχνει μόνο προχειρότητα, όταν οι μόνοι ζημιωμένοι αυτής της υπόθεσης πρόκειται να είναι οι ξενοδόχοι και οι πελάτες τους.

 

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Κορωνοϊός: Αυξήθηκαν στους 78 οι ασθενείς στις ΜΕΘ, επτά ακόμη νεκροί - https://t.co/ju3SHelYy5 -

  • Ο Κων/νος Τσαρσιταλίδης στο Πανευρωπαϊκό Online Σκακιστικό Πρωτάθλημα Νέων - https://t.co/ytKy4N0i7u -

  • Ο Αλ. Μεϊκόπουλος για τις καταστροφές στον Αλμυρό από τον Ιανό - https://t.co/joG9zYh7Cl -

"Αλιεύοντας" την είδηση