Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / Α'-Β' ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ / ΠΑΙΔΕΙΑ / Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Δ. Βόλου: Συμφωνία για συνεργασία σε εκπαιδευτικά θέματα στις Βρυξέλλες
Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Δ. Βόλου: Συμφωνία για συνεργασία σε εκπαιδευτικά θέματα στις Βρυξέλλες

Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Δ. Βόλου: Συμφωνία για συνεργασία σε εκπαιδευτικά θέματα στις Βρυξέλλες

Συζήτηση και συμφωνία για συνεργασία σε , πιθανής υλοποίησης προγραμμάτων μεταξύ συλλόγων γονέων και ευρύτερα σχολικών κοινοτήτων, «αδελφοποιήσεις» σχολείων, καθώς και αντιμετώπισης των όποιων προβλημάτων προκύπτουν σε οικογένειες που προέρχονται από τη Μαγνησία και βρίσκονται πλέον σε χώρες της Ευρώπης αλλά και αντίστροφα, είχαν στις Βρυξέλλες, στην έδρα της ελληνικής Πρεσβείας, με την  Συντονίστρια του Γραφείου Εκπαίδευσης Βρυξελλών Δρ. Μυρσίνη Ρουμελιώτου, μέλη του Δ.Σ. της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων , κατά την πρόσφατη επίσκεψή τους.

Μάλιστα, ήδη τα πρώτα αποτελέσματα της συνεργασίας που αναπτύχθηκε είναι ορατά, καθώς μέσω της αλληλογραφίας που αναπτύχθηκε μετά τη συνάντηση, έγινε γνωστό, ότι γίνεται διερεύνηση των τρόπων, με τους οποίους μπορεί να υπάρξει συνεργασία με ομογενειακά σχολεία, στην ανταλλαγή γνώσεων, αμοιβαίας επίσκεψης μαθητών, γονέων κ.α.

Το γραφείο συντονιστή εκπαίδευσης, Βρυξελλών, έχει υπό την ευθύνη του, όλα τα ελληνόφωνα σχολεία, που βρίσκονται στο Βέλγιο, την Ολλανδία, το Λουξεμβούργο, την Ιταλία, την Ισπανία, την Πορτογαλία, την Ελβετία, τη Γαλλία και το Μονακό, ενώ αρκετές είναι πλέον οι οικογένειες που προέρχονται από τη Μαγνησία και τα τελευταία χρόνια έχουν μετακομίσει σε μία από τις παραπάνω χώρες, προσπαθώντας ωστόσο να διατηρήσουν τις εκπαιδευτικές και άλλες σχέσεις με την περιοχή μας.

Συνεργασία με την

Σημειώνεται, ότι συνεργασία της Ένωσης Συλλόγων Γονέων υπάρχει πλέον και με την (European Parents Association), από την οποία δέχθηκε πρόσκληση συμμετοχής στην πανευρωπαϊκή συνάντηση γονέων, που θα γίνει 22-24 Απριλίου 2017 στην Πάφο της Κύπρου, με στόχο την ανταλλαγή απόψεων και την από κοινού αντιμετώπιση θεμάτων – προβλημάτων της παιδείας.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι ενδιαφέρον με αφορμή την πρόσφατη επίσκεψη των γονέων στις Βρυξέλλες, έδειξαν και οι ευρωβουλευτές (και οι συνεργάτες τους), , Μανώλης , Ελίζα Βόζενμπεργκ και .

Σημειώνεται, ότι στην αντιπροσωπεία του Δ.Σ. των γονέων που βρέθηκαν στην έδρα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στις Βρυξέλλες, συμμετείχαν (με κάλυψη εξ΄ιδίων των όποιων δαπανών), ο πρόεδρος Ηλίας Κουτσερής, η γραμματέας Έφη Διανέλλου, η Ειδ. Γραμματέας Γεωργία Μπίτση, η ταμίας Ελένη Βεργίνη- Μανιάτη και η έφορος Λιάνα Πασχούδη.

 

 

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Αλ. Τσίπρας στη ΔΕΘ: Νέα αρχή στην διακυβέρνηση της χώρας #ΑλΤσίπρας - https://t.co/kht46p6yBF -

  • Μνήμη Αγίων Μικρασίας #ΑγίουΧρυσοστόμουΣμύρνης - https://t.co/pwyAXlZs1Y -

  • Πτώση αλλοδαπής στη Σκόπελο και διακομιδή στο Νοσοκομείο Βόλου #ΑχιλλοπούλειοΝοσοκομείοΒόλου - https://t.co/C5FESbAEg3 -

"Αλιεύοντας" την είδηση