Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Ενισχύεται η μεταδοτικότητα του κοροναϊού – Μολυσματικός ακόμη και στο στάδιο επώασης
Ενισχύεται η μεταδοτικότητα του κοροναϊού – Μολυσματικός ακόμη και στο στάδιο επώασης

Ενισχύεται η μεταδοτικότητα του κοροναϊού – Μολυσματικός ακόμη και στο στάδιο επώασης

H ικανότητα ς του κοροναϊού ενισχύεται ανακοίνωσαν σήμερα οι κινεζικές Αρχές, γνωστοποιώντας ότι ο αριθμός των κρουσμάτων μπορεί να συνεχίσει να αυξάνεται.

Μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου, ο της Εθνικής Επιτροπής Υγείας της Κίνας Μα Σιαογουέι δήλωσε ότι τα στοιχεία που γνωρίζουν οι αρχές για τον νέο ιό είναι περιορισμένα και ότι δεν υπάρχει ακόμα ξεκάθαρη εικόνα για τους κινδύ που δημιουργούν οι μεταλλάξεις του ιού.

Ανέφερε ωστόσο ότι ό ιός μπορεί να είναι μολυσματικός και κατά τη διάρκεια της επώασης, κάτι που τον διαδοροποιεί από τον SARS.

Απαγόρευση εμπορίας άγριων ζώων

Νωρίτερα, η Κίνα ανακοίνωσε την προσωρινή απαγόρευση της εμπορίας άγριων ζώων στο πλαίσιο των μέτρων που λαμβάνονται για να ανακοπεί η εξάπλωση του κοροναϊού, ο οποίος ξεκίνησε από μια αγορά όπου πωλούνταν τέτοιου είδους ζώα.

Η εκτροφή, η μεταφορά ή η πώληση όλων των ειδών άγριων ζώων απαγορεύονται «από την ημερομηνία ανακοίνωσης έως το τέλος της επιδημίας», σύμφωνα με οδηγία που εξέδωσαν τρεις υψηλόβαθμοι αρμόδιοι , μεταξύ των οποίων το υπουργείο Γεωργίας.

Κλείνουν το ένα μετά το άλλο τα πάρκα ψυχαγωγίας

Σε μια παράλληλη εξέλιξη, τα δημοφιλή θεματικά πάρκα και Ocean Park στο Χονγκ Κονγκ κλείνουν από σήμερα για την αποτροπή εξάπλωσης του θανατηφόρου κοροναϊού, όπως μετέδωσε το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο CCTV.

Ωστόσο, τα ξενοδοχεία που βρίσκονται εντός της Hong Kong θα συνεχίζουν να λειτουργούν, πρόσθεσε το δίκτυο.

Και η κυβέρνηση της Σανγκάης έχιε ανακοινώσει την Παρασκευή ότι από το Σάββατο ανεστάλη η λειτουργία του θεματικού υ της Disneyland στην πόλη.

Η Κίνα έχει επιβεβαιώσει 1.975 τα του νέου κοροναϊού έως και το Σάββατο, ενώ 56 άνθρωποι έχουν πεθάνει από τον ιό.

Την ίδια στιγμή, μέτρα καραντίνας λαμβάνουν όλο και περισσότερες πόλεις. Η πόλη Τιαντζίν στην βόρεια Κίνα θα αναστείλει τα υπεραστικά από τη Δευτέρα 27 Ιανουαρίου με σκοπό να περιοριστεί η εξάπλωση του κοροναϊού, ανέφερε σήμερα η επίσημη εφ People's Daily.

Πηγή: kathimerini.gr
"Αλιεύοντας" την είδηση