Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Ενημερωτική καμπάνια στα σχολεία της Μαγνησίας για την εθελοντική αιμοδοσία
Ενημερωτική καμπάνια στα σχολεία της Μαγνησίας για την εθελοντική αιμοδοσία

Ενημερωτική καμπάνια στα σχολεία της Μαγνησίας για την εθελοντική αιμοδοσία

Εκστρατεία ς στα σχολεία της Μαγνησίας ξεκινά από την ερχόμενη Δευτέρα ο Σύλλογος Γονέων και Πασχόντων από Βόλου, σε με τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του νομού.

Μέλη του συλλόγου θα επισκεφθούν αρχικά Λύκεια και Γυμνάσια του Βόλου και της έας Ιωνίας, με σκοπό να ενημερώσουν τους ές για το ζήτημα της Μεσογειακής και της Δρεπανοκυτταρικής Αναιμίας.

Ειδικότερα θα προσπαθήσουν να αναλύσουν στα πως κληρονομείται η ασθένεια, αλλά και να τους ευαισθητοποιήσουν σχετικά με την ανάγκη εύρεσης αίματος, θέτωντας τους και το καίριο θέμα της εθελοντικής αιμοδοσίας.

Παράλληλα σχεδιάζεται την ημέρα διεξαγωγής των εκλογών των εκπαιδευτικών να βρεθεί στο χώρο και η κινητή μονάδα αιμοδοσίας του οσοκομείου, για την κάλυψη των αναγκών των πασχόντων από τη συγκεκριμένη ασθένεια.

Η πρόεδρος του συλλόγου Δέσποινα Λουκάκη τονίζει ότι πρόθεση τους είναι να απευθυνθούν στους ές της Μαγνησίας και να τους εξηγήσουν τα οφέλη της εθελοντικής αιμοδοσίας, αρχικά στα Λύκεια και στα Γυμνάσια και κατόπιν στις μικρότερες ηλικίες.

Σημειώνεται ότι κάθε δύο εβδομάδες 80 είναι οι ασθενείς που μεταγγίζονται στο Νοσοκομείο του Βόλου, ενώ συνολικά σε ολόκληρη τη χώρα φτάνουν τις 5.000, οι οποίοι χρειάζονται 150.000 μονάδες αίματος τον χρόνο, δηλαδή το 1/5 των γενικών αναγκών.

“Θέλουμε συνειδητοποιημένους αιμοδότες και στο χέρι μας είναι να αλλάξει η κατάσταση με την έλλειψη μονάδων αίματος που παρατηρείται συχνά στην . Γι' αυτό το λόγο απαιτείται η διεξαγωγή καμπάνιας ς και προώθησης της εθελοντικής αιμοδοσίας” τόνισε χαρακτηριστικά η κα. Λουκάκη.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση