Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Ενημερωτικά ραβασάκια Δήμου Βόλου σε καταστήματα εστίασης
Ενημερωτικά ραβασάκια Δήμου Βόλου σε καταστήματα εστίασης

Ενημερωτικά ραβασάκια Δήμου Βόλου σε καταστήματα εστίασης

Ραβασάκια στους μοίρασαν Δευτεριάτικα το πρωί κλιμάκια της Δημοτικής Αστυνομίας και της Πολεοδομίας του Δήμου Βόλου, μέσω των οποίων ζητούν να εφαρμοστεί η σχετική απόφαση περί κοινοχρήστων χώρων γιατί από 21 Σεπτεμβρίου θα επιβάλλονται πρόστιμα σε όσους δεν συμμορφώνονται.

Στο έγγραφο που μοιράζεται στους -μεταξύ άλλων αναφέρεται: « Με την από 20 Ιουλίου 2016 επιστολή μας προς τον Σύλλογο Καφετεριών –Μπαρ-Αναψυκτήριων και Καταστημάτων Εστίασης Μαγνησίας ενημερώσαμε για το κατεπείγον των αλλαγών.

Σήμερα, με την παρούσα επιστολή, που σας παραδίδουμε αυτοπροσώπως, σας ενημερώνουμε, για τελευταία φορά, αναφορικά με το προαναφερθέν θέμα και ζητάμε να συναινέσετε και να συνεργαστείτε για έναν καλύτερο Βόλο.

Μπορεί κάποιοι επιχειρηματίες να θίγονται από το συγκεκριμένο μέτρο, όμως η σημερινή δημοτική αρχή λειτουργεί για τους πολλούς και για το καλό της πόλης και των πολιτών. Ως εκ τούτου παρακαλούμε να σεβαστείτε την απόφαση αυτή και να τηρήσετε τη νομιμότητα, καθώς ως δημοτική αρχή, δεν επιθυμούμε να επιβάλλουμε πρόστιμα.

Είμαστε βέβαιοι για την καλή συν μεταξύ Δήμου και καταστηματαρχών προς όφελος της πόλης».

Σημειώνεται πως η τροποποιημένη Κανονιστική Απόφαση, που αφορά στην παραχώρηση χρήσης κοινοχρήστων χώρων εντός του ενιαίου Δήμου Βόλου είναι αναρτημένη στην «Διαύγεια» και από εκεί μπορούν να ενημερωθούν οι καταστηματάρχες.


Πρόταση καταστηματαρχών σε Δήμο και ΟΛΒ

Εν τω μεταξύ, ο Σύλλογος Καφετεριών –Μπαρ-Αναψυκτήριων και Καταστημάτων Εστίασης Μαγνησίας κατέθεσε πρόταση στον Δήμο Βόλου και στην με την οποία ζητά να μειωθούν κατά 50% τα κοινοχρήστων χώρων τόσο στο κέντρο όσο και στην της πόλης.

Οι καταστηματάρχες χαρακτηρίζουν δίκαιο το παραπάνω αίτημά τους, δεδομένης της τραγικής πραγματικότητας που βιώνουν καθημερινά και –όπως τονίζουν- τα καταστήματα εστίασης του βόλου είναι πλέον αδύνατο να ανταποκριθούν στην καταβολή του υπέρμετρου τέλους , σε σχέση με τα έσοδα των επιχειρήσεων.

ια το λόγο αυτό ζητούν των τελών προκειμένου να επιβιώσουν σε ένα κλίμα δυσοίωνο, υπερχρέωσης και καθημερινών λουκέτων.

Να σημειωθεί ότι τα κοινοχρήστων χώρων στην Α' Ζώνη, στο κέντρο και στην της πόλης, ανέρχονται σε 45 ευρώ/ τ.μ.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση