Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Ενημέρωση των επικεφαλής για την υπόθεση της ΕΡΓΗΛ
Ενημέρωση των επικεφαλής για την υπόθεση της ΕΡΓΗΛ

Ενημέρωση των επικεφαλής για την υπόθεση της ΕΡΓΗΛ

Κατά πλειοψηφία η κατάθεση αποθεματικού στην ΤτΕ

Συνάντηση με τους επικεφαλής των παρατάξεων, της δημοτικής αρχής, της ΔΕΥΑΜΒ και νομικών συμβούλων  θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 19 Οκτωβρίου στις 13.00 προκειμένου να γίνει ενημέρωση για το θέμα της ΕΡΓΗΛ.

Αυτό αποφασίστηκε στη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου , ενώ οι ζήτησαν ειδική συνεδρίαση του Σώματος.

Αρχικά, έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου ζήτησε στη σημερινή συνεδρίαση του Σώματος  ο σύμβουλος της παράταξης «Δύναμη Βόλου» Αρ. Δουλόπουλος, για να συζητηθεί το θέμα της ΔΕΥΜΒ και της ΕΡΓΗΛ. Ο  ίδιος χαρακτήρισε   βραδυφλεγή   την υπόθεση, συμφώνησε με την ενημέρωση που θα γίνει από τη δημοτική αρχή , όπως και να μην δημοσιοποιηθούν τα όπλα   στον εχθρό.

«Η ΕΡΓΗΛ έκανε μικρότερο έργο από πού χρέωσε. Δεν υπάρχει περιθώριο για μη συσπείρωση , θα στηρίξουμε χειρισμούς της δημοτικής αρχής» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο πρόεδρος του Σώματος  Γ. Μουλάς είπε ότι είναι σοβαρή η πρόταση του κ. Δουλόπουλου και ότι θα την λάβει σοβαρά υπόψη της η δημοτική αρχή.

Στη συνέχεια ο εκτελών χρήση δημάρχου Θάνος Θεοδώρου είπε ότι ενημερώθηκαν υπεύθυνα οι δημότες για το σοβαρό σκάνδαλο  των προηγούμενων ετών με την ΕΡΓΗΛ που εξελίχθηκε σε «», την οποία  παρέλαβαν το 2014 και κατάφεραν να κερδίσουν τρία χρόνια ώστε η εταιρεία να μην μπορεί να ορμήσει  στα της ΔΕΥΑΜΒ.

«Δεν μπορούμε  την ενημέρωση να την κάνουμε στο Συμβούλιο. Οι  επικεφαλής  και ένας εκπρόσωπος από τους 11 ανεξάρτητους συμβούλους και παρουσία του προέδρου της ΔΕΥΑΜΒ και νομικών συμβούλων να συναντηθούμε για  να ενημερωθούν για τις εξελίξεις» πρότεινε ο κ. Θεοδώρου και πρόσθεσε:  «Είμαστε αισιόδοξοι ότι δεν θα υποστεί βλάβη η ΔΕΥΑΜΒ. Καλώ τους συμβούλους να αφήσουν πίσω τα λάθη του παρελθόντος , εγκληματικά λάθη από προηγούμενες διοικήσεις και υπηρεσιακούς παράγοντες. Είναι άδικη η ανακοίνωση που εξέδωσαν οι εργαζόμενοι αφού και μέλη δικά τους έκαναν εγκληματικές παραλείψεις. Η μάχη θα κορυφωθεί τις επόμενες ημέρες, χρειάζεται σοβαρότητα και  ένα ενιαίο μέτωπο όλων.”

Ο σύμβουλος της α΄ ελάσσονος μειοψηφίας Φ. Λαμπρινίδης  ζήτησε  να γίνει ειδική συνεδρίαση, για να ενημερωθεί η κοινωνία για ένα  πολύ σοβαρό ζήτημα.

Ο σύμβουλος της ΛΑΣ Απ. Νάνος ζήτησε να δοθεί η έκθεση με τους χειρισμούς, αντίγραφο της δικογραφίας και να οριστεί και ειδική συνεδρίαση για να συναποφασίσουν.

Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Μαργ. Πατσιαντάς έκανε λόγο για  συστράτευση και ενιαίο μέτωπο σε προηγούμενη συνεδρίαση που συζητήθηκε το θέμα και πρόσθεσε: «Πρέπει να υπάρξει συσπείρωση όλων των συμβούλων και να ξεκινήσει από τη συνάντηση της Πέμπτης  με τους επικεφαλής και να οριστεί και ημερομηνία σύγκλησης του δημοτικού συμβουλίου. Η δικαστική υπόθεση απαιτεί εχεμύθεια . Η ΕΡΓΗΛ οφείλει στη ΔΕΥΑΜΒ και όχι η ΔΕΥΑΜΒ στην κατασκευαστική εταιρεία».

Ο σύμβουλος Απ. Γαλάτης κατηγόρησε τις λέγοντας : «δεν είναι άνθρωποι εμπιστοσύνης  της αντιπολίτευσης , εκτός κάποιων εξαιρέσεων».

Ο πρόεδρος του Σώματος  τόνισε: « εμείς δεν είμαστε κατηγορούμενοι, είμαστε αξιοπρεπείς,  υπεύθυνοι οι προηγούμενοι. Οι νομικοί θα χειριστούν το θέμα, ενώ ο κ. Θεοδώρου τόνισε απευθυνόμενος στις μειοψηφίες:  «είστε το παλιό,  με θεατρινισμούς και αλλαγή προσώπων για να είναι στις καρέκλες. Κοιτάμε το καλό της πόλης. Δεν χρειάζεται να δημιουργείτε τεχνητή .

Οι νομικοί μας είπαν να μην κάνουμε ενημέρωση.  Από τη συζήτηση την Πέμπτη  13.00  θα δούμε αν χρειάζεται ειδική συνεδρίαση. Μην ψάχνετε αφορμές να ξεφύγετε. Τώρα είναι η ώρα.

Τους χειρισμούς δεν τους γνωρίζουν οι σύμβουλοι  της πλειοψηφίας, ειδική ομάδα χειρίζεται την υπόθεση. Κάνω έκκληση να πέσουν οι τόνοι και σας καλούμε να καθίσουμε στο ίδιο τραπέζι  για το θέμα. Να σταθείτε στο ύψος των περιστάσεων.»

Κατά πλειοψηφία η κατάθεση αποθεματικού στην  ΤτΕ

Εν τω μεταξύ κατά πλειοψηφία εγκρίθηκε η κατάθεση αποθεματικών στην  ΤτΕ και συγκεκριμένα του ποσού των 250.000 ευρώ .

Ο κ. Θεοδώρου πρότεινε  να δοθούν στην ΤτΕ 250.000 ευρώ , με την προϋπόθεση ότι  δεν θα γίνει περικοπή των χρηματοδοτήσεων , σε συνέχεια των άλλων 550.000 που δόθηκαν πριν δύο χρόνια  για να   βοηθήσει  ως Δήμος Βόλου τη χώρα  και τόνισε ότι δεν δημιουργούν πρόβλημα στη λειτουργία του Δήμου.

Ο ίδιος είπε ότι διατηρείται ο λογαριασμός στην ΤτΕ και συνολικά θα κατατεθούν  800.000 ευρώ.

Ο κ. Πατσιαντάς δήλωσε αρνητικός λέγοντας πως  δεν πρέπει να κατατεθεί στην ΤτΕ ούτε ένα ευρώ από τα ταμειακά διαθέσιμα του Δήμου. «Αυτά τα χρήματα αξιοποιούνται για να εμφανίζεται το δήθεν πλεόνασμα, ενδέχεται να χρησιμοποιηθούν και για  την αγορά ομολόγων. Μεσοβέζικη η πρόταση της δημοτικής αρχής.

Στον κρατικό προϋπολογισμό του 2018 προβλέπονται περικοπές πόρων προς τους ΟΤΑ. Ευθυγραμμίζομαι με την απόφαση του ΔΣ της » ανέφερε χαρακτηριστικά.

Αρνητικά τάχθηκε και ο σύμβουλος της πλειοψηφίας Αν. Μπατζιάκας λέγοντας: «Θεωρώ ότι είναι αρκετό το ποσό 550.000  ευρώ που δώσαμε . Δεν μπορούμε να έχουμε εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση» .

Αρνητικά ψήφισε και ο κ. Δουλόπουλος, αλλά και ο Απ. Νάνος επισημαίνοντας: : «Διαφωνήσαμε  για τα 550.000 ευρώ , το σύνολο των αποθεματικών το δίνετε στην ΤτΕ. Στερείτε έργα που έχουν ανάγκη οι δημότες. Η απόφασή σας εκφράζει το παλιό, οι δημοτικές αρχές να  μην δδικούν χρήματα από την κυβέρνηση.  Να μην δώσετε ούτε ένα ευρώ στην ΤτΕ.»

Ο σύμβουλος Φ. Λαμπρινίδης σημείωσε:  η κυβέρνηση διατείνεται ότι η κατάσταση ομαλοποιήθηκε , οπότε έχουμε ένα διαφορετικό κλίμα σε σχέση με πριν δύο χρόνια. Να συνταχτούμε με την απόφαση της . Τα αποθεματικά να διατίθενται για έργα».

Ο ανεξάρτητος σύμβουλος  Νικ. Χαυτούρας ψήφισε λευκό, αλλά αντίθετα ο σύμβουλος  Ιασ. Αποστολάκης είπε ότι  άλλο τα ταμειακά πλεονάσματα και άλλο τα ταμειακά αποθεματικά και συμφώνησε ότι τα πλεονάσματα πρέπει  να αποδοθούν βάσει νόμου, ενώ σύμφωνος δήλωσε και ο έτερος ανεξάρτητος σύμβουλος Θεολ. Διαμαντένιας τονίζοντας πως πρόκειται για  μνημονική δέσμευση.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση