Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / ΥΓΕΙΑ / Ενημέρωση και δωρεάν τεστ Βολιωτών για τον HIV
Ενημέρωση και δωρεάν τεστ Βολιωτών για τον HIV

Ενημέρωση και δωρεάν τεστ Βολιωτών για τον HIV

 

Για τον ιό HIV ενημερώθηκαν σήμερα οι Βολιώτες και πολλοί υποβλήθηκαν στο σχετικό τέστ.

Στο Βόλο βρέθηκε σήμερα ο υπεύθυνος της Thess Checkpoint, νοσηλευτής και ενημερωτής σεξουαλικής υγείας Γ. Πόλκας, μετά από πρόσκληση του Ομίλου Rotaract και με την υποστήριξη του Ιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας, ενώ η γίνεται στο Ιατρείο Αλληλεγγύης, για να εξεταστούν οι ενδιαφερόμενοι δωρεάν ανώνυμα και γρήγορα με μια απλή μέθοδο και να ευαισθητοποιηθεί για τον ιό του HIV.

Κατά τις 3,5 ώρες ενημέρωσης και διενέργειας του τεστ συγκεντρώθηκαν περίπου 30 ενδιαφερόμενοι, κυρίως γυναίκες νεαρής ηλικίας.

 

Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία του Thess Checkpoint, περίπου το 1,5% του πληθυσμού Πανελλαδικά, παρουσιάζεται θετικό στον ιό HIV.

«Υπάρχει η εντύπωση ότι ο ιός οδηγεί στον θάνατο, αλλά δεν είναι πλέον έτσι και στόχος είναι η ευαισθητοποίηση και η ενημέρωση του κόσμου, για να κάνει την εξέταση, που είναι πολύ σημαντική», τόνισε ο κ. Πόλκας.

Όποιος έχει τον ιό HIV ονομάζεται οροθετικός και όποιος δεν έχει οροαρνητικός, ενώ στο τεστ λαμβάνονται μερικές σταγόνες αίμα και το αποτέλεσμα βγαίνει σε ένα λεπτό και δείχνει αν κάποιος έχει στον HIV. «Αν έχει , κατά 99% έχει προσβληθεί από τον ιό και παραπέμπεται για σε μονάδα ειδικών λοιμώξεων, όπου γίνεται μοριακός », σημείωσε ο νοσηλευτής.

Οι μονάδες ειδικών λοιμώξεων βρίσκονται σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Αλεξανδρούπολη, Ρόδο και Ηράκλειο, ενώ η παρακολουθείται κυρίως στη Θεσσαλονίκη, καθώς στο του δεν υπάρχει μονάδα ειδικών λοιμώξεων που να παρακολουθούνται οι με HIV.

Οι θα γίνονται μέχρι τις 2.00 μ.μ. και το απόγευμα 17:00 ως 21:00.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Στο πρωτάθλημα ποδηλασίας Κεντρικής Ελλάδος η Νίκη Βόλου #πρωτάθλημαποδηλασίας - https://t.co/RVLMFgd4WU -

  • 1ο Εξεταστικό Κέντρο Μαγνησίας Πανελλαδικών Εξετάσεων ΕΠΑ.Λ. 2021 #1οΕΠΑΛΝΙωνίας - https://t.co/hzFDt6loFU -

  • Ρυθμίστηκαν μισθολογικά και ασφαλιστικά δημοσιογράφων στους δήμους #δημοσιογράφοι - https://t.co/s9izvFDVT8 -

"Αλιεύοντας" την είδηση