Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Ενημέρωση και δωρεάν τεστ Βολιωτών για τον HIV
Ενημέρωση και δωρεάν τεστ Βολιωτών για τον HIV

Ενημέρωση και δωρεάν τεστ Βολιωτών για τον HIV

 

Για τον ιό ενημερώθηκαν σήμερα οι Βολιώτες και πολλοί υποβλήθηκαν στο σχετικό τέστ.

Στο Βόλο βρέθηκε σήμερα ο υπεύθυνος της Thess Checkpoint, νοσηλευτής και ενημερωτής σεξουαλικής υγείας Γ. Πόλκας, μετά από πρόσκληση του Ομίλου Rotaract Βόλου και με την υποστήριξη του Ιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας, ενώ η εκδήλωση γίνεται στο , για να εξεταστούν οι ενδιαφερόμενοι ανώνυμα και γρήγορα με μια απλή μέθοδο και να ευαισθητοποιηθεί για τον ιό του HIV.

Κατά τις 3,5 ώρες ενημέρωσης και δις του τεστ συγκεντρώθηκαν περίπου 30 ενδιαφερόμενοι, κυρίως νεαρής ηλικίας.

 

Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία του Thess Checkpoint, περίπου το 1,5% του πληθυσμού Πανελλαδικά, παρουσιάζεται θετικό στον ιό HIV.

«Υπάρχει η εντύπωση ότι ο ιός οδηγεί στον θάνατο, αλλά δεν είναι πλέον έτσι και στόχος είναι η ευαισθητοποίηση και η ενημέρωση του κόσμου, για να κάνει την εξέταση, που είναι πολύ σημαντική», τόνισε ο κ. Πόλκας.

Όποιος έχει τον ιό HIV ονομάζεται οροθετικός και όποιος δεν έχει οροαρνητικός, ενώ στο τεστ λαμβάνονται μερικές σταγόνες αίμα και το βγαίνει σε ένα λεπτό και δείχνει αν κάποιος έχει αντισώματα στον HIV. «Αν έχει αντισώματα, κατά 99% έχει προσβληθεί από τον ιό και παραπέμπεται για σε μονάδα ειδικών λοιμώξεων, όπου γίνεται μοριακός έλεγχος», σημείωσε ο νοσηλευτής.

Οι μονάδες ειδικών λοιμώξεων βρίσκονται σε , Θεσσαλονίκη, Αλεξανδρούπολη, Ρόδο και Ηράκλειο, ενώ η Θεσσαλία παρακολουθείται κυρίως στη Θεσσαλονίκη, καθώς στο Νοσοκομείο του Βόλου δεν υπάρχει μονάδα ειδικών λοιμώξεων που να παρακολουθούνται οι με HIV.

Οι θα γίνονται μέχρι τις 2.00 μ.μ. και το απόγευμα 17:00 ως 21:00.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση