Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / ΕΛΛΑΔΑ / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / ΕΝΦΙΑ: Στο taxis τα νέα εκκαθαριστικά
ΕΝΦΙΑ: Στο taxis τα νέα εκκαθαριστικά

ΕΝΦΙΑ: Στο taxis τα νέα εκκαθαριστικά

Στο Net έχουν αναρτηθεί από το πρωί της Τετάρτης τα νέα εκκαθαριστικά του όπως ανακοίνωσε η Γενική Γραμματεία Εσόδων.

Οι ενδιαφερόμενοι που θέλουν να βρουν το εκκαθαριστικό τους θα πρέπει να μπει στο site του taxis. Τα εκκαθαριστικά αναρτώνται από νωρίς το πρωί και η διαδικασία αναμένεται να διαρκέσει έως το βράδυ της Τετάρτης, όταν και στο site θα υπάρχουν περίπου 6 εκατ. εκκαθαριστικά.

Τα εκκαθαριστικά θα είναι τα ίδια με το περυσινό έτος εκτός και αν κάποιος ιδιοκτήτης έχει πωλήσει κάποιο ακίνητο ή έχει αγοράσει. Οσοι αδυνατούν να καταβάλουν τον δικαιούνται απαλλαγή ή έκπτωση, όπως επίσης και όσοι έχουν κενό και μη ηλεκτροδοτούμενο ακίνητο (έκπτωση 20%).

Η του ΕΝΦΙΑ και του συμπληρωματικού φόρου θα καταβληθεί το αργότερο μέχρι την Παρασκευή 30 Οκτωβρίου και οι επόμενες τέσσερις στο τέλος κάθε επόμενου μήνα έως και τον Φεβρουάριο του .

Σημειώνεται ότι ο επιβάλλεται σε όλα τα ακίνητα, ανεξάρτητα αν πρόκειται για κτίσματα (σπίτια, καταστήματα κ.λπ.) ή για εδαφικές επιφάνειες (οικόπεδα, χωράφια, βοσκοτόπια κ.λπ.) εντός ή εκτός σχεδίου. Επίσης φορολογούνται κανονικά οι βοηθητικοί , όπως είναι οι αποθήκες, τα υπόγεια κ.λπ., ενώ το ίδιο ισχύει και για τις . Είτε αυτές βρίσκονται σε μονοκατοικία και ανήκουν σε έναν ιδιοκτήτη είτε βρίσκονται σε πολυκατοικία και είναι κοινόκτητες.

Πλήρης απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ χορηγείται σε τρίτεκνους-πολύτεκνους και ΑΜΕΑ άνω του 80%, με εισόδημα έως 12.000 το οποίο προσαυξάνεται κατά 1.000 για τη σύζυγο και κάθε προστατευόμενο τέκνο, εφόσον η συνολική επιφάνεια της ακίνητης περιουσίας του δεν υπερβαίνει τα 150 τ.μ.

Τέλος, να σημειωθεί ότι σε περίπτωση συνιδιοκτησίας στο ακίνητο η πληρωμή του φόρου γίνεται ανάλογα με το ποσοστό που κατέχει ο καθένας και το εμπράγματο δικαίωμα (πλήρη κυριότητα, ψιλή κυριότητα, επικαρπία).

 

 

πηγή:kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Αλ. Τσίπρας στη ΔΕΘ: Νέα αρχή στην διακυβέρνηση της χώρας #ΑλΤσίπρας - https://t.co/kht46p6yBF -

  • Μνήμη Αγίων Μικρασίας #ΑγίουΧρυσοστόμουΣμύρνης - https://t.co/pwyAXlZs1Y -

  • Πτώση αλλοδαπής στη Σκόπελο και διακομιδή στο Νοσοκομείο Βόλου #ΑχιλλοπούλειοΝοσοκομείοΒόλου - https://t.co/C5FESbAEg3 -

"Αλιεύοντας" την είδηση