Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Ενδιαφέρον Ρώσων για off season διακοπές στη Θεσσαλία
Ενδιαφέρον Ρώσων για off season διακοπές στη Θεσσαλία

Ενδιαφέρον Ρώσων για off season διακοπές στη Θεσσαλία

Το τουριστικό πρόγραμμα της Περιφέρειας Θεσσαλίας ύψους 140.000 ευρώ, παρουσιάστηκε σήμερα στην Π.Ε. Μαγνησίας, από την αντιπεριφερειάρχη και τον εντεταλμένο σύμβουλο τουρισμού της Περιφέρειας Ιωαν. Μπουτίνα.

Η  κ. Κολυνδρίνη, σε δηλώσεις της είπε ότι το ποσό για τη Μαγνησία αγγίζει τις 140.000 ευρώ κι αφορά στοχευμένες δράσεις, πέραν των συμμετοχών στις τουριστικές εκθέσεις που καλύπτονται από την Περιφέρεια Θεσσαλίας, ενώ συνολικά το μπάτζετ για τη Θεσσαλία, αγγίζει τις 800.000 ευρώ.
Η ίδια πρόσθεσε πως “Στόχος της παρουσίασης, είναι να αφουγκραστούμε τους ανθρώπους του τουρισμού να εξειδικευτούν οι δράσεις, δεσμεύσεις πιστώσεων road trips κ.α. αλλά θα ακουστούν οι άνθρωποι του τουρισμοί για νέες δράσεις και στοχεύσεις. Στόχος μας, να γίνει ακόμη καλύτερο στα δεδομένα του Νομού το κάθε πρόγραμμα. Υπάρχουν νέες δράσεις και στοχεύσεις με θεματικά αντικείμενα και η ΟΧΕ των νησιών είναι προσαρμοσμένη στο νέο τουριστικό πρόγραμμα αλλά και τα έργα είναι συνυφασμένα με την ΟΧΕ”.

 

Για το αεροδρόμιο Νέας Αγχιάλου, η αντιπεριφερειάρχης, επεσήμανε ότι θα μπορέσει να εναρμονιστεί με το πρόγραμμα τουριστικής προβολής μόνο όταν παραχωρηθεί στην Περιφέρεια από την ΥΠΑ, σημειώνοντας πως “αυτή τη στιγμή το διαχειρίζεται η ΥΠΑ κι είναι περιορισμένες οι δράσεις που μπορούν να αναπτυχθούν, αλλά η όποια ανάπτυξη του αεροδρομίου και προσέλκυση πτήσεων γίνεται μέσα από την προσπάθεια προσέλκυσης θελκτικών τουριστικών αντικειμένων και στήριξης τέτοιων δράσεων”.

Τέλος, τόνισε ότι υπάρχει καλή συνεργασία με τους Δήμους και κάθε χρόνο υπάρχει ανοδική πορεία στην επισκεψιμότητα, τη δράση και τη συμμετοχική διαδικασία

Από την πλευρά του ο κ. Μπουτίνας, είπε ότι, το πρόγραμμα που συντάχθηκε, έγινε με βάση  τα δεδομένα που έδωσε το τουριστικό βαρόμετρο καθώς για πρώτη φορά στην Περιφέρεια Θεσσαλίας αποκτήθηκε παρατηρητήριο τουρισμού κι ανέλυσε δεδομένα από επαγγελματίες και επισκέπτες.

“Με βάση τη διαβούλευση με ΟΤΑ και φορείς σχεδιάσαμε το σχέδιο τουριστικής προβολής. Σε αυτό το πρόγραμμα θα υπάρχουν καινοτόμες δράσεις και δράσεις που θα επιλεγούν στην πορεία. Ανά πάσα στιγμή μπορεί να βγει κάτι καινούργιο. Αυτή τη στιγμή, έχουμε από τη Ρωσία ενδιαφέρον για να μας επισκεφτούν μεγάλες εταιρείες σε off season περιόδους για να κάνουν . Το εξετάζουμε για να δούμε. Ο επισκέπτης που θα έρθει στη Θεσσαλία, θα μείνει στη Θεσσαλία. Μιλάμε για ολοκληρωμένα πακέτα που θα μπορούν οι να τα προωθήσουν”.

Έργα, παρεμβάσεις και δράσεις  της Περιφέρειας στη Μαγνησία 

 Οι στοχευμένες παρεμβάσεις και τα έργα συντήρησης-αναστήλωσης-αποκατάστασης-ανάδειξης και προβολής των υλικών πολιτιστικών πόρων του νομού Μαγνησίας, όπως στον χώρο των Μεγάρων του οικισμού Διμηνίου, στο αρχαίο θέατρο Δημητριάδος, στο Κάστρο στη συνοικία Παλαιά αλλά και εντάξεις νέων έργων όπως:

 • Αποκατάσταση Αρχαίου θεάτρου Φθιωτίδων Θηβών 2 εκατ. ευρώ,  Συγκρότημα  Βασιλικών Αρχιερέως Πέτρου 500.000 ευρώ, 

 • Αγία Μαρίνα στον Κισσό 540.000 ευρώ,

 • Άγιος Αθανάσιος στον Άγιο Γεώργιο Νηλείας 180.000, 

 • Άγιος Λαυρέντιος  75.000 ευρώ,

 • αρχαιολογικός χώρος Διμηνίου 1,5 εκατ. Ευρώ

 • αποκατάσταση Κάστρου Σκιάθου και ανάδειξη κτιρίων οικισμού κάστρου 2,85 εκατ. ευρώ,

 • Παναγία Εικονίστρια 500.000 ευρώ,

 • Παναγία Κεχριάς 500.000 ευρώ, 

 • Πάνω Παναγίτσα Σκοπέλου 60.000 ευρώ,

 • Ενάλιες Αρχαιότητες (ναυάγια Φαγκρού, Αγ. Πέτρου, Σκάτζουρας, Τσέλιου) 1 εκατ. ευρώ,

 • ψηφιακής εφαρμογής διασύνδεσης μνημείων 360.000 ευρώ παρεμβάσεις στο Μουσείο Παπαδιαμάντη και στο Μπούρτζι

 1. Το μεγάλο περιβαλλοντικό έργο της ανασύστασης της λίμνης Κάρλας.

Τα έργα για την αναβάθμιση των λιμενικών εγκαταστάσεων ΔΕΔ-Μ της Περιφέρειας με επόμενο βήμα μας τις μαρίνες.

 1. Το έργο επέκτασης του αεροδρομίου Σκιάθου.
 1. Τα εκτεταμένα έργα οδοποιίας σε όλο το νομό με πρόσφατη την έγκριση από την Περιφέρεια προϋπολογισμού ύψους 15 εκ για την κατασκευή του δρόμου που θα ενώνει τον παραλιακό άξονα των νομών Λάρισας και Μαγνησίας,

Η κατασκευή Δικτύων Αποχέτευσης Ακαθάρτων και Εγκατάστασης Επεξεργασίας Λυμάτων των Οικισμών Πατητηρίου – Βότση του Δήμου Αλοννήσου (Προϋπολογισμός: 12.259.671,25€   [ΕΣΠΑ 2014-20]
Ο εκσυγχρονισμός εσωτερικών δικτύων ύδρευσης (του πολεοδομικού συγκροτήματος των ενοτήτων και Νέας Ιωνίας για την εξασφάλιση επαρκούς πόσιμου νερού. Προϋπολογισμός: 9.817.100,00€   [ΕΣΠΑ 2014-20]
 1. Το έργο για την ανάδειξη του Πολιτιστικού Αποθέματος Βορείων Σποράδων / Ο.Χ.Ε. Νήσων Βορείων Σποράδων (προϋπολογισμού 4,5 εκ με συγχρηματοδότηση από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (Ε.Τ.Π.Α.) και από εθνικούς πόρους και είναι αναρτημένη στον δικτυακό τόπο της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Ε.Π. Περιφέρειας Θεσσαλίας).

 1. Το έργο για την αξιοποίηση του Πολιτιστικού Αποθέματος διαδρομής Πολιτισμού – Τουρισμού στην Θεσσαλία (προϋπολογισμού 5.000.000 €, με συγχρηματοδότηση από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (Ε.Τ.Π.Α.) και από εθνικούς πόρους).

 1. Τα Έργα για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και της εξωστρέφειας των επιχειρήσεων (ιδιαίτερα των ΜΜΕ), με αιχμή την μετάβαση στην ποιοτική επιχειρηματικότητα, την καινοτομία και την αύξηση της Περιφερειακής Προστιθέμενης Αξίας.

Η ενίσχυση νέων, νεοσύστατων και υπό σύσταση επιχειρήσεων για την αξιοποίηση πατεντών ή και καινοτομιών, το γνωστό πρόγραμμα «Επενδύω στη Θεσσαλία».

 1. Τα εκτεταμένα έργα οδοποιίας σε όλο το νομό.

Αλλά και στον τομέα του τουρισμού

 1. Η υποβρύχιων μουσείων σε Σποράδες και δυτικό Παγασητικό, που από το καλοκαίρι του 2020 θα υποδεχτούν τους πρώτους επισκέπτες τους.

 1. Η δημιουργία filmoffice στην Περιφέρεια για την προσέλκυση τηλεοπτικών και κινηματογραφικών παραγωγών.

 1. Η ολοκλήρωση της εγκατάστασης συστήματος ασφάλειας στον λιμένα Βόλου του κώδικα ISPS που αποτελεί ένα ακόμη συγκριτικό πλεονέκτημα στην προσέλκυση κρουαζιερόπλοιων στην περιοχή,

 1. Η αξιοποίηση του Χιονοδρομικού Κέντρου Πηλίου, με πιστοποίηση και έργα συντήρησης και επισκευής των εγκαταστάσεών του

 1. Η ανάδειξη, προστασία και αξιοποίηση της περιοχής στις λίμνες Ζερέλια του Αλμυρού,

 1. Οι οικοτουριστικές διαδρομές και η αποκατάσταση λιθόστρωτων στη Σκόπελο.

 1. Η βραβευμένη τουριστική καμπάνια, το έξυπνο ψηφιακό μάρκετινγκ ως αποτέλεσμα της σύμπραξη μεταξύ δημοσίου και ιδιωτικών φορέων και η εκμετάλλευση των ευκαιριών προβολής στο διαδίκτυο μέσω των τουριστικών μας ιστοσελίδων και portals.

 1. Η δυναμική μας παρουσία όλα αυτά τα χρόνια σε διεθνείς τουριστικές εκθέσεις του εξωτερικού όπως Γερμανίας, Μ. Βρετανίας, Ισραήλ, Κύπρου, Ρωσίας, Σερβίας, Βουλγαρίας, Ρουμανίας, Πολωνίας, Σουηδίας κά αλλά και σε πολυάριθμες αγροτοδιατροφικές εκθέσεις του εξωτερικού όπως η Fruit Logistica του Βερολίνου, η PROWINE στο Ντίσελντορφ, η OLIO CAPITALE στην Τεργιέστη και του εσωτερικού (AGROTICA, DETROP, FOOD EXPO).

Ειδικά η φετινή χρονιά, στον τομέα των εκθέσεων, σηματοδοτείται από τη συνδιοργάνωση δύο μεγάλων εκδηλώσεων στο Βόλο. Το ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟ ΠΑΝΟΡΑΜΑ και την έκθεση YachtingVolos 2020, Θαλάσσιος και γαστρονομία.

 1. Η συνδιοργάνωση, επαγγελματικών ταξιδιών γνωριμίας και εξοικείωσης στη Μαγνησία και την ευρύτερη περιοχή (ήδη από τις αρχές του έτους επισκέφθηκε την περιοχή μας τηλεοπτικό συνεργείο της κρατικής Ισπανικής τηλες και σύντομα σε συνεργασία με την Ένωση Ξενοδόχων θα φιλοξενήσουμε το ΟΠΕΝ TV)

 1. Η συνδιοργάνωση συνεδρίων, ημερίδων, πολιτιστικών και αθλητικών εκδηλώσεων διεθνούς εμβέλειας, για την ανάδειξη και προβολή του πλούσιου πολιτιστικού αποθέματος αυτού του τόπου.

 1. Οι δράσεις την προσέλκυση πτήσεων στα αεροδρόμια Σκιάθου και Αγχιάλου, με την αγαστή συνεργασία όλων των συναρμόδιων φορέων, γιατί ο είναι υπόθεση όλων μας (όπως λέει και ο κ. Λεβέντης).

"Αλιεύοντας" την είδηση