Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Ενδιαφέρον ρώσων επιχειρηματιών για μαγνησιώτικα προϊόντα και υπηρεσίες
Ενδιαφέρον ρώσων  επιχειρηματιών για μαγνησιώτικα προϊόντα και υπηρεσίες

Ενδιαφέρον ρώσων επιχειρηματιών για μαγνησιώτικα προϊόντα και υπηρεσίες

Ξεπέρασε κάθε προσδοκία η παρουσία, η συμμετοχή και το ενδιαφέρον των επιχειρηματιών και των απλών πολιτών της ρωσικής πόλης Ροστόβ, στην ειδική έκθεση που πραγματοποιήθηκε σε μεγάλο ξενοδοχείο της περιοχής, για να γνωρίσουν από κοντά την πόλη του Βόλου, αλλά και την ευρύτερη περιοχή της Μαγνησίας, με τις γεύσεις, τα και τις υπηρεσίες που προσφέρει.

Ήδη πολύ καλές προοιωνίζονται οι συνθήκες για την επίτευξη ενός εκ των μείζονων στόχων της αποστολής, δηλαδή αυτός της διείσδυσης προϊόντων από τοπικές επιχειρήσεις στην εκεί , όπως κατέδειξαν οι πρώτες επαφές και οι που συνεχίζονται σε επιχειρηματικό, πια, επίπεδο, με πολλά ραντεβού στη διάρκεια της σημερινής ημέρας.

Ο σε αργία, αιρετός δήμαρχος  Αχ. Μπέος, που μετείχε μόνο στο κομμάτι της εμπορικής και τουριστικής προβολής της περιοχής μας. καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους τονίζοντας πως ο σκοπός της παρουσίασης είναι η ανάπτυξη των εμπορικών δεσμών μεταξύ των δύο πόλεων, υπογραμμίζοντας ότι ο Βόλος αποτελεί συνδυασμό μιας τουριστικής πόλης με μοναδικά τοπικά ποιοτικά και πλήθος επιχειρηματικών δραστηριοτήτων. Μάλιστα σημείωσε ότι οι προσπάθειες για να βγει ο Βόλος από την απομόνωση που τον είχαν καταδικάσει θα συνεχιστούν εντατικά και στόχοι για ανάλογες πρωτοβουλίες είναι οι τεράστιες αγορές της ς και της Κίνας, κατά χρονική σειρά.

Μεταξύ των παρευρισκόμενων στη Βολιώτικη παρουσίαση ήταν ο υφυπουργός οικονομικών της κυβερνητικής περιφέρειας του Ροστόβ, τέσσερις της πόλης, ο αντιπρύτανης του πανεπιστημίου, το Εμπορικό Επιμελητήριο, ο πρόεδρος του συλλόγου καταστηματαρχών υγειονομικού ενδιαφέροντος, οικονομικοί διευθυντές επιχειρήσεων, εκπρόσωποι του Ρώσου επιχειρηματία Ιβαν Σαββίδη, , εκπρόσωποι της ελληνικής κοινότητας της πόλης και πλήθος κόσμου.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας,  Γιώργος Ζαφείρης τόνισε την αξιέπαινη πρωτοβουλία του Δήμου Βόλου στην διοργάνωση της παρουσίασης αυτής, δίνοντας προτεραιότητα στον τουρισμό του Βολου, του Πηλίου και συνολικά της Μαγνησίας, κάτι που φάνηκε και από το έντονο ενδιαφέρον οκτώ τουριστικών πρακτόρων της Ρωσίας για την περιοχή και την συνεργασία με την Ένωση.

Ο πρόεδρος του αγροτικού συνεταιρισμού της Νέας Αγχιάλου  Γιάννης Κίτσιος αναφέρθηκε στο έντονο ενδιαφέρον των επιχειρηματιών για συνεργασίες και εισαγωγές όπως και στη συμφωνία για εισαγωγή κρασιών από την αλυσίδα σούπερ μάρκετ του Ιβάν Σαββίδη.

Ο Διονύσης Βαλασσάς, διευθυντής του αγροτικού συνεταιρισμού “Ζαγορίν”, εξήρε την πρωτοβουλία της δημοτικής αρχής για συμμετοχή των επιχειρηματιών στην Βολιώτικη αντιπροσωπεία, καθώς παρά το ρωσικό εμπάργκο στα αγροτικά προϊόντα, υπήρξαν συζητήσεις για επικείμενη συνεργασία με δύο μεγάλες αλυσίδες σούπερ μάρκετ.

Ο τυροκόμος Παναγιώτης Καρακάνας εξέφρασε την ικανοποίησή του για την ανταπόκριση του κόσμου στα βολιώτικα βραβευμένα τυροκομικά και εξέφρασε την αισιοδοξία του για επικείμενες εμπορικές συμφωνίες.

Ο Λευτέρης Πλαστάρας, ιδιοκτήτης χυτηρίου με ειδίκευση στην κατασκευή υλικών ύδρευσης και φωτισμού αναφέρθηκε στην έμπρακτη στήριξη στους της Μαγνησίας και τόνισε πως οι συναντήσεις με οικονομικούς διευθυντές και επιχειρηματικές του χώρου στη Ρωσία θα οδηγήσουν και σε περαιτέρω συνεργασίες.

Για τους επισκέπτες της έκθεσης των ελληνικών προϊόντων υπήρξε ένας πλούσιος και γευστικότατος μπουφές, φυσικά από προϊόντα της Μαγνησίας, με σπεσιαλιτέ, από το Βόλο, αλλά και όλη την Ελλάδα, που ετοίμασαν οι σεφ Ευστάθιος Δαμασιώτης και Μιχάλης Πουλαράκης .

Στην παρουσίαση των τοπικών προϊόντων συμμετείχαν εκτός των άλλων και οι Βολιώτικες εταιρείες με προϊόντα, όπως: Ελιές Σιούρας, και ελληνικός καφές της εταιρείας Μιγδισιάν, ελαιόλαδο Βολιώτης , μέλι από τον Μελισσοκομικό σύνδεσμο , γλυκά του κουταλιού και μαρμελάδες από την και γλυκά του κουταλιού και μαρμελάδες από τον Ευγγέλου.

 

ROSTOV1 ROSTOV2 (2)

 

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση