Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ » Ένας νεκρός κι ένας πολυεγκαυματίας από τη φονική έκρηξη στο εργοστάσιο της Α’ ΒΙΠΕ
Ένας νεκρός κι ένας πολυεγκαυματίας από τη φονική έκρηξη στο εργοστάσιο της Α’ ΒΙΠΕ

Ένας νεκρός κι ένας πολυεγκαυματίας από τη φονική έκρηξη στο εργοστάσιο της Α’ ΒΙΠΕ

Ένας νεκρός κι ένας πολυεγκαυματίας που δίνει μάχη για τη ζωή του σε μονάδα εγκαυμάτων της Θεσσαλονίκης, είναι ο τραγικός, μέχρι τώρα, απολογισμός της φονικής έκρηξης σε εγκαταλειμμένο εργοστάσιο στην Α' ΒΙΠΕ Βόλου. Η φωτιά έχει τεθεί υπό έλεγχο, ωστόσο, στο σημείο παραμένουν δύο οχήματα της ς για τυχόν αναζωπύρωση.

Όλα δείχνουν πως η φωτιά ξεκίνησε από κοπής μετάλλων που διενεργούσαν στο παλιό εργοστάσιο άγνωστοι. Πληροφορίες αναφέρουν πως την ώρα της έκρηξης μέσα στο εγκαταλελειμμένο κτίσμα βρίσκονταν τουλάχιστον επτά άτομα, αυτό όμως δεν έχει ακόμη επιβεβαιωθεί.

Γύρω στις 12.30 το μεσημέρι η έκρηξη συντάραξε τη γύρω περιοχή και αναστάτωσε τους εργαζόμενους στα εργοστάσια της Α' ΒΙΠΕ.

Το κτίριο τυλίχθηκε στις και κατέρρευσε η οροφή του. Οι φλόγες ήταν ορατές ακόμη και από το πολεοδομικό συγκρότημα του Βόλου.

Ένας άντρας, αγνώστων ακόμη στοιχείων, βρέθηκε νεκρός από τους άντρες της ς Υπηρεσίας που έσπευσαν στο σημείο, στον περίβολο του εργοστασίου, πριν ακόμη φτάσουν τα ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ. Ένας ακόμη, αλλοδαπός, πιθανότατα Βούλγαρος, εντοπίστηκε σοβαρά τραυματισμένος και με εγκαύματα τουλάχιστον στο 90% του σώματός του. Ο άτυχος άντρας διεκομίσθη στο “Αχιλλοπούλειο” Βόλου, όπου νοσηλεύεται στην Εντατική, δίνοντας μάχη για τη ζωή του.

Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν πως είδαν αμέσως μετά την έκρηξη, ένα ακόμη άτομο που έφερε ελαφρά εγκαύματα, να απομακρύνεται τρέχοντας από το εργοστάσιο, καλυπτόμενος με μαύρη κουκούλα.

Στην Πυροσβεστική Υπηρεσία του Βόλου και της ΒΙΠΕ σήμανε συναγερμός. Επί τόπου βρέθηκαν οκτώ οχήματα της Π.Υ. με 16 άντρες, καθώς και δυνάμεις του ΕΚΑΒ.

Οι φλόγες ήταν ορατές ακόμη και από το κέντρο του Βόλου και οι πυροσβέστες έδωσαν μάχη προκειμένου να σβήσουν την φωτιά, η οποία αργά το απόγευμα τέθηκε υπό μερικό έλεγχο. Στο σημείο παραμένουν σε επιφυλακή δύο οχήματα, ενώ άντρες της Πυροσβεστικής αναζητούν τυχόν άλλα τα στα συντρίμμια του εργοστασίου.

Το Ανακριτικό Τμήμα της Π.Υ Βόλου διενεργεί προανάκριση για τα αίτια της φωτιάς, η οποία, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, φαίνεται να προήλθε από κοπής μετάλλων μέσα στο παλιό εργοστάσιο.

Μέσα στο εργοστάσιο υπήρχαν παλιά ψυγεία, ενώ πληροφορίες αναφέρουν πως υπήρχε και μία παλιά δεξαμενή αζώτου ή αμμωνίας, που ενδεχομένως να ευθύνεται για τη φωτιά, σε συνδυασμό με κάποιες μπουκάλες που βρέθηκαν στο χώρο που σύμφωνα με την Π.Υ περιείχαν προπάνιο ή ασετιλίνη.

Από την πρώτη στιγμή στο σημείο βρέθηκαν η Δωροθέα και ο δήμαρχος Βόλου .

"Αλιεύοντας" την είδηση