Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Ένας νεκρός από την επίθεση στο τραμ της Ουτρέχτης
Ένας νεκρός από την επίθεση στο τραμ της Ουτρέχτης

Ένας νεκρός από την επίθεση στο τραμ της Ουτρέχτης

Τρομοκρατικό χτύπημα βλέπει η

Συναγερμός έχει σημάνει εδώ και λίγη ώρα σε σταθμό του τραμ έξω από το της Ουτρέχτης όταν άνοιξε πυρ μέσα σε συρμό, τραυματίζοντας αρκετά άτομα. Η θεωρεί πλέον ως πιο πιθανή την εκδοχή του τρομοκρατικού χτυπήματος, ενώ όλες οι νεότερες πληροφορίες αναφέρουν ότι ένας άνθρωπος έχει χάσει τη ζωή του. Ο δράστης παραμένει ασύλληπτος.

Τουλάχιστον ένας άνθρωπος έχει σκοτωθεί από την επίθεση που εξαπέλυσε μέσα σε τραμ στην Ουτρέχτη, το ολλανδικό πρακτορείο ειδήσεων ANP.

Το είναι καλυμμένο με σεντόνι και κείτεται πάνω στις σιδηρογραμμές ανάμεσα σε δύο βαγόνια, σύμφωνα με όσα μετέδωσε δημοσιογράφος του ANP.

Η πληροφορία δεν έχει επιβεβαιωθεί επισήμως από την αστυνομία, η οποία ανέφερε πως δεν αποκλείει το ενδεχόμενο η επίθεση να είχε «τρομοκρατικά κίνητρα».

Σύμφωνα επίσης με ολλανδικά μέσα ενημέρωσης, τα οποία επικαλούνται την ενημέρωση της αστυνομίας, ο δράστης δεν έχει ακόμη συλληφθεί.

Η αστυνομία έδωσε οδηγίες στα σχολεία της Ουτρέχτης να κρατήσουν τις πόρτες τους κλειστές.

Επίσης αύξησε στο μέγιστο το επίπεδο της τρομοκρατικής απειλής σε όλη την επαρχία της Ουτρέχτης.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, ένοπλος άνοιξε πυρ στοχεύοντας προς τους επιβάτες που βρίσκονταν εκείνη την ώρα στον σταθμό του τραμ.

Οι αρχικές πληροφορίες που έκαναν λόγο για αρκετά άτομα τραυματισμένα, επιβεβαιώθηκαν και επισήμως από την ολλανδική αστυνομία, η οποία απέκλεισε την .

Ενσωματωμένο βίντεο

Ασθενοφόρα και στελέχη υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης έχουν σπεύσει στο σημείο, ενώ επί τόπου επιχειρούν αυτή την ώρα και τρία ελικόπτερα που σαρώνουν από αέρος την περιοχή.

Οι πυροβολισμοί σημειώθηκαν γύρω στις 10:45 το πρωί (τοπική ώρα).

H αστυνομία έχει ζητήσει από τους να μην προκαλούν συμφόρηση στους δρόμους ώστε να μην εμποδίζουν την πρόσβαση των ασθενοφόρων, ενώ ανέπτυξε επιτόπου μονάδα της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας.

Ανακοίνωσε επίσης ότι η επίθεση μπορεί να είναι τρομοκρατική.

«Πυρά στην της 24ης Οκτωβρίου. Πολλές σφαίρες. Βρίσκεται σε εξέλιξη επιχείρηση διάσωσης», ήταν το μήνυμα της αστυνομίας στο Twitter που διευκρίνισε πως πρόκειται για «πυροβολισμούς μέσα σε ένα τραμ».

Ενσωματωμένο βίντεο

Η αστυνομία της Ολλανδίας ανακοίνωσε την ενίσχυση των μέτρων ασφαλείας στα αεροδρόμια και σε άλλες ζωτικής σημασίας υποδομές της χώρας.

Ο δράστης της επίθεσης, με τουλάχιστον έναν νεκρό και πολλούς τραυματίες σε βαγόνι τραμ στο της Ουτρέχτης, έχει διαφύγει, ανακοίνωσε η ολλανδική αστυνομία, η οποία κάλεσε τα σχολεία της πόλης να κλείσουν τις πόρτες τους.

Η αστυνομία δεν αποκλείει το ενδεχόμενο στην επίθεση να συμμετείχαν περισσότεροι τους ενός ένοπλοι.

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση