Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Ένας χρονος φυλακή σε 37χρονο που γρονθοκόπησε τον θείο του
Ένας χρονος φυλακή σε 37χρονο που γρονθοκόπησε τον θείο του

Ένας χρονος φυλακή σε 37χρονο που γρονθοκόπησε τον θείο του

Στ “μλακά” τελικά “έπεσε” ένας 37χρονος άνδρας, που αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα, από τη Σούρπη και κατηγορούνταν πώς επιτέθηκε και γρονθοκόπησε τον 61χρονο θείο του, με το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου να του επιβάλλει ποινή φυλάκισης ενός έτους με τριετή και , παρά την εισαγγελική πρόταση για ποινή 38 μηνών.

Ο άνδρας που είναι σχεδόν τυφλός, συνελήφθη προχθές το απόγευμα από τη αστυνομία, ενώ εξετάστηκε από ψυχίατρο με εισαγγελική εντολή, χωρίς όμως να διαπιστώσει κάποιο σοβαρό ψυχικό νόσημα.

Χθες στο Δικαστήριο ο 61χρονος αδελφός του πατέρα του στην του μίλησε για τον ανιψιό του, λέγοντας πως διαμένουν στο ίδιο σπίτι και συχνά πέφτει βιαιοπραγίας από τον 37χρονο.

Υποστήριξε πως προχθές ο ανιψιός του ήταν μεθυσμένος και άρχισε να προκαλεί φθορές στο σπίτι, σπάζοντας τζάμια και πόρτες.

Επιτέθηκε και στον ίδιο ρίχνοντας τον στο πάτωμα και γρονθοκοπώντας τον στο πρόσωπο. Όπως είπε ο 37χρονος αντιμετωπίζει σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα, και για το λόγο αυτό στο παρελθόν έχει κατ΄επανάληψη νοσηλευτεί σε ψυχιατρικές δομές.

Ισχυρίστηκε πως γίνεται βίαιος μόνο όταν πίνει, καθώς όταν είναι νηφάλιος μόνο φωνάζει και προχθές προκάλεσε ζημιές στο σπίτι γιατί ήθελε να βγει έξω, με τον 61χρονο να λέει πως αναγκάστηκε να κλειδώσει στο δωμάτιο την 83χρονη μητέρα του, για να την προστατέψει από τη μανία του ανιψιού του.

Ο κατηγορούμενος στην απολογία του παραδέχθηκε τις πράξεις του, αλλά είπε πως οι συγγενείς του κατέστρεψαν τη ζωή, αφού είναι δακτυλοδεικτούμενος στο χωριό, και πως του βάζουν διαρκώς εμπόδια, καθώς θέλει να ασχοληθεί ενεργότερα με το να παίζει μπουζούκι.

Μάλιστα ενώπιον της έδρας ανέφερε ότι θα ξαναδείρει τον θείο του σε περίπτωση που προσπαθήσει να τον κλείσει σε ψυχιατρείο, λέγοντας ότι συχνά τον οδηγούν σε τέτοιου είδους ιδρύματα.

Καταλήγοντας ο 37χρονος παραδέχθηκε ότι έσπασε τα τζάμια, αλλά υποστήριξε πως το έκανε για να μην ξεσπάσει πάνω στους συγγενείς του, προκαλώντας τους ενδεχομένως κάποια σωματική .

Ο ζήτησε την ενοχή του άνδρα μετά και την ομολογία του, προτείνοντας να του επιβληθεί ποινή φυλάκισης για ενδοοικογενειακή βία 38 μηνών, με το Δικαστήριο τελικά να τον τιμωρεί με 12 μήνες, με και .

 

 

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση