Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Έναρξη λειτουργίας του Καταδυτικού Πάρκου στην Αλόννησο
Έναρξη λειτουργίας του Καταδυτικού Πάρκου στην Αλόννησο

Έναρξη λειτουργίας του Καταδυτικού Πάρκου στην Αλόννησο

Το Κέντρο Ευαισθητοποίησης και Ενημέρωσης Κοινού της Αλοννήσου, ένα έργο το οποίο υλοποιήθηκε από την Περιφέρεια Θεσσαλίας, στο πλαίσιο του έργου των Επισκέψιμων Ενάλιων Αρχαιολογικών Χώρων στην Αλόννησο και τον Δυτικό Παγασητικό, επισκέφθηκε η και Σποράδων , με αφορμή την επίσκεψή της στο νησί της Αλοννήσου και την περιοδεία της σε έργα της Περιφέρειας Θεσσαλίας, συνοδευόμενη από τον δήμαρχο Π. Βαφίνη, τον εντεταλμένο σύμβουλο Βορείων Σποράδων Αθ. Ζλατούδη, τον προϊστάμενο Δ/νσης Τεχνικών Έργων και τον τμηματάρχη προγραμματισμού Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας και Σποράδων κ.κ. Φλαμπούρη και Τσιαντή.

Σε δηλώσεις της ανέφερε: «Πρόκειται για ένα καινοτόμο και μοναδικό στην εκθεσιακό χώρο εικονικής πραγματικότητας όπου ψηφιακές τεχνολογίες αιχμής συνδυάζονται με παραδοσιακές μουσειακές πρακτικές και μεταφέρουν τον επισκέπτη στη μαγεία του βυθού προσφέροντας μια μοναδική καταδυτική εμπειρία. Για αυτό το έργο η Περιφέρεια Θεσσαλίας βραβεύτηκε δύο φορές και είμαστε περήφανοι για τον «Παρθενώνα των ναυαγίων» που η αξιοποίησή του θα αλλάξει την εικόνα της Αλοννήσου και των νησιών μας».

Ο σχεδιασμός της Περιφέρειας Θεσσαλίας περιλαμβάνει, με χρηματοδότηση περίπου ενός εκατομμυρίου ευρώ από το ΕΣΠΑ Θεσσαλίας, τη δημιουργία συνολικά τεσσάρων  Επισκέψιμων Ενάλιων Αρχαιολογικών χώρων  στις Βόρειες και τον Παγασητικό Κόλπο, που θα είναι ανοιχτά για επίσκεψη στους αυτοδύτες μέχρι το 2023.

Επιπλέον, χρηματοδοτείται η παρ των εφαρμογών και του εποπτικού υλικού με τις οποίες θα τεκμηριωθεί και θα αναδειχθεί ο ενάλιος αρχαιολογικός πλούτος της περιοχής στα δύο νέα Κέντρα Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης Κοινού στο Δήμο Αλοννήσου, στη Στενή Βάλλα και στο Δήμο Αλμυρού.

Συγκεκριμένα το έργο αφορά στους παρακάτω ενάλιους αρχαιολογικούς χώρους:

α) ενάλιος αρχαιολογικός στην Περιστέρα Αλοννήσου (ναυάγιο κλασικών χρόνων),

β) ενάλιος αρχαιολογικός χώρος στο ακρωτήριο Τηλέγραφος ηών Σούρπης (ναυάγιο υστερορωμαϊκών χρόνων)

γ) ενάλιος αρχαιολογικός χώρος στην Κίκυνθο Αμαλιάπολης (ναυάγιο βυζαντινών χρόνων)

δ) ενάλιος αρχαιολογικός χώρος στο ακρωτήριο Γλάρου ηών / Σούρπης (ναυάγιο βυζαντινών χρόνων και άλλες ενάλιες – δύο μικροπεριοχές επίσκεψης).

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση