Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Ένα τραυματισμένο γκραν σλαμ
Ένα τραυματισμένο γκραν σλαμ

Ένα τραυματισμένο γκραν σλαμ

Σπυριδούλα Σπανέα

Από το 1905, οπότε το Οπεν της ς άρχισε να γράφει τις πρώτες σελίδες στην ιστορία του, μέχρι και σήμερα έχουν περάσει από τα κορτ ή τις κερκίδες του κορυφαίοι τενίστες, εστεμμένοι, πολιτικοί, επιχειρηματίες, αλλά ποτέ δεν ασχολήθηκε η διεθνής κοινή γνώμη με αυτό όσο φέτος.

Η άρνηση του Νόβακ Τζόκοβιτς να εμβολιαστεί και η προσπάθειά του να βρεθεί στο αγαπημένο του γκραν σλαμ ακροβατώντας μεταξύ νομιμότητας και παρανομίας έστρεψε τους προβολείς της δημοσιότητας στη διοργάνωση, σε έναν… αγώνα που εκτυλίχθηκε μακριά από τα κορτ, σε δικαστικές αίθουσες, δικηγορικά και πολιτικά γραφεία, με έντονο παρασκήνιο, διπλωματικό και πολιτικό.

Οι στο κυρίως ταμπλό θα αρχίσουν αύριο και θα ολοκληρωθούν στις 30 Ιανουαρίου. Ο κορωνοϊός για άλλη μία φορά έχει τοποθετήσει εμπόδια, κι ενώ οι προκριματικοί βρίσκονταν σε εξέλιξη, ανακοινώθηκε ότι στα τρία βασικά γήπεδα η πληρότητα δεν θα πρέπει να υπερβαίνει το 50%. Το φθινόπωρο οι διοργανωτές είχαν ανακοινώσει ότι οι κερκίδες θα γεμίσουν υς θεατές. Η εξάπλωση όμως της παραλλαγής «Όμικρον» άλλαξε τα σχέδια. Οι θεατές θα πρέπει να φορούν μάσκες και στους εσωτερικούς χώρους θα υπάρχει όριο ενός ατόμου ανά δύο τετραγωνικά μέτρα.

ena-traymatismeno-gkran-slam0

Στους αγωνιστικούς χώρους θα βρεθούν οι περισσότεροι από τους καλύτερους εν ενεργεία τενίστες.

Με μάσκες οι θεατές στις κερκίδες, όριο ενός ατόμου ανά δύο τετραγωνικά μέτρα στους εσωτερικούς χώρους.

Οι τραυματισμοί μπορεί να μην άφησαν τους Ρότζερ και Ντομινίκ Τιμ να μπουν στο αεροπλάνο για Μελβούρνη, αλλά οι θεατές θα έχουν την ευκαιρία να δουν νέους ταλαντούχους αθλητές, οι οποίοι αναμένεται να πρωταγωνιστήσουν τα επόμενα χρόνια, όπως ο 25χρονος Ντανιίλ Μεντβέντεφ, ο 24χρονος Αλεξάντερ Ζβέρεφ, ο 23χρονος , ο 24χρονος Αντρέι Ρούμπλεφ, ο 25χρονος Ματέο Μπερετίνι, ο 23χρονος Κάσπερ Ρουντ, ο 21χρονος Φέλιφ Οζέρ Αλιασίμ και ο 24χρονος Χούμπερ Χούρκατς. Στην πρώτη δεκάδα συμπεριλαμβάνεται και ένας… παλιός. Πρόκειται για τον Ράφα Ναδάλ, ο οποίος σίγουρα θα θέλει να… ζευγαρώσει τις κούπες από τη συγκεκριμένη διοργάνωση (είχε νικήσει το 2009).

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται να έχουν και οι αγώνες των γυναικών. Και οι δέκα αθλήτριες που προηγούνται στην παγκόσμια κατάταξη είναι μικρότερες των 30 ετών.

Πρώτη στον κόσμο είναι η Ασλεϊ Μπάρτι. Στις ικανότητες της 25χρονης από την έχουν εναποθέσει οι συμπατριώτες της να χαρίσει τον τίτλο στην πατρίδα τους για πρώτη φορά ύστερα από 34 χρόνια. Το 2020 είχε φτάσει μέχρι τους ημιτελικούς.

Η Ναόμι Οσάκα μπορεί να μη βρίσκεται μέσα στις 10 καλύτερες τενίστριες του κόσμου, αλλά έχει στην κατοχή της δύο τρόπαια από τη διοργάνωση (2019, 2021) και έχει ως στόχο να μεγαλώσει τη συλλογή της. Στη δεύτερη θέση της κατάταξης είναι η Αρίνα Σιμπαλένκα, ενώ στα φαβορί συγκαταλέγονται η έμπειρη Καρολίνα Πλίσκοβα αλλά και η Ελληνίδα Μαρία Σάκκαρη. Μένει να δούμε ποια θα είναι φέτος η τενίστρια που θα προσθέσει το όνομά της στο βαρύτιμο κύπελλο.

Μπορεί ο Νόβακ Τζόκοβιτς να έχει μονοπωλήσει τη δημοσιότητα εκτός αγωνιστικών χώρων, αλλά από αύριο… αρχίζουν τα ματς. Και στα μπλε κορτ της Μελβούρνης θα αναδειχθούν οι πραγματικοί πρωταγωνιστές.

ena-traymatismeno-gkran-slam2

Mε χρώμα ελληνικό

ια πρώτη φορά δύο Έλληνες αθλητές θα βρεθούν στην πρώτη δεκάδα ενός τουρνουά γκραν σλαμ. Ο (4ος στον κόσμο) και η Μαρία Σάκκαρη (6η) θα πάρουν μέρος στο Οπεν της Αυστραλίας με στόχο να βρεθούν όσο το δυνατόν πιο κοντά στο όνειρό τους. Η πρώτη που θα μπει στο αγωνιστικό κορτ θα είναι η Μαρία Σάκκαρη. Θα αντιμετωπίσει την Τατιάνα Μαρία. Η 34χρονη ερμανίδα βρίσκεται στη 285η θέση της παγκόσμιας κατάταξης, ενώ το 2017 είχε ανέβει μέχρι την 46η. Η καλύτερη θέση που έχει φτάσει είναι μέχρι τον δ΄ γύρο (2020). Ο Στέφανος Τσιτσιπάς θα αρχίσει την προσπάθειά του την Τρίτη. Απέναντί του θα βρεθεί ο φορμαρισμένος Σουηδός Μίκαελ Ιμερ. Το Οπεν της Αυστραλίας είναι από τα αγαπημένα του τενίστα και το 2019 και το 2021 είχε φτάσει μέχρι τους ημιτελικούς.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση