Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / ΜΑΓΝΗΣΙΑ / Ένα φορτηγό παιχνίδια από το Δήμο Βόλου στα παιδιά που τα έχουν ανάγκη
Ένα φορτηγό παιχνίδια από το Δήμο Βόλου στα παιδιά που τα έχουν ανάγκη

Ένα φορτηγό παιχνίδια από το Δήμο Βόλου στα παιδιά που τα έχουν ανάγκη

Ένα φορτηγό παιχνίδια ξεκίνησε χθες Κυριακή το ταξίδι του από το Δημαρχείο Βόλου με προορισμό μικρούς συμπολίτες που σε διαφορετική περίπτωση δεν θα μπορούσαν να γευτούν την χαρά ενός χριστουγεννιάτικου δώρου.

Το προηγούμενο χρονικό διάστημα στο πλαίσιο της δράσης “Παιχνίδια Αγάπης” που υλοποίησε ο φέτος με αντικείμενο την συγκέντρωση παιχνιδιών τα οποία και αποδόθηκαν σε παιδιά που τα είχαν ανάγκη συγκεντρώθηκαν περισσότερα από 2.500 παιχνίδια από παιδιά που τα προσέφεραν είτε οργανωμένα, μέσω των σχολείων τους, είτε μεμονωμένα με πρωτοβουλία της οικογένειας τους.

Χθες Κυριακή από τις 11.00 το πρωί η κεντρική είσοδος του Δημαρχείου άνοιξε για τους μικρούς οι οποίοι και συμμετείχαν στην διαδικασία αμπαλαρίσματος των δώρων γεμίζοντας χαρούμενες φωνούλες, αγάπη και αισιοδοξία!

Το αμπαλάρισμα ακολούθησε μια μικρή γιορτή με εδέσματα και καλλιτεχνικό πρόγραμμα από λιλιπούτειες χορεύτριες.

Στην συνέχεια τα παιχνίδια “αναχώρησαν” για τον προορισμό τους ενώ πρέπει να σημειωθεί ότι παιχνίδια θα μοιραστούν και τις επόμενες ημέρες καθώς συνεχίζεται η προσέλευση παιδιών που διαθέτουν τα παιχνίδια τους σε άλλα παιδάκια που τα έχουν ανάγκη.

Τα παιχνίδιαπαραδόθηκαν στα στελέχη της Διεύθυνσης Κοινωνικής Προστασίας, της υπηρεσίας που θεσμικά στηρίζει τις αδύναμες οικογένειες της πόλης, προκειμένου να διανεμηθούν τα προσφερόμενα είδη με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Με τη δράση “Παιχνίδια Αγάπης” ο προσπάθησε όχι μόνο να φτάσει στο στόχο της συλλογής παιχνιδιών για τις οικονομικά αδύναμες οικογένειες, αλλά και να δώσει την ευκαιρία στα υπόλοιπα παιδιά να μάθουν να προσφέρουν, να χαίρονται από τη δράση προσφοράς και να συμβάλλουν στον εθελοντισμό.

Το Δημαρχείο επισκέφθηκαν για να καταθέσουν δώρα 600 και πλέον μαθητές σχολείων, τα οποία ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Δήμου, προσήλθαν ομαδικά και τοποθέτησαν τα παιχνίδια κάτω από το στολισμένο .

Οι μαθητές που συμμετείχαν στις ομαδικές αποστολές, ελάμβαναν ως δώρο τη συμμετοχή τους σε ένα διαδραστικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα τοπικής ιστορίας το οποίο παρουσιάστηκε από τη δημοσιογράφο – υπάλληλο του Δήμου Βόλου Ροσσάνα Πώποτα, τα μέλη της θεατρικής ομάδας “” Φάνη Αλεξανδρή, Έλλη Σκοπελίτη και Ελευθερία Σαββάκη, ενώ το πρόγραμμα της τελικής γιορτής ανέλαβαν οι της Σχολής Χορού Chorus Line με τη δασκάλα τους Βάσω Τηλιοπούλου.

Άπαντες οι συντελεστές συμμετείχαν εθελοντικά, προκειμένου να συμβάλλουν με το δικό τους τρόπο στην προσπάθεια, ενώ πολύτιμη υπήρξε η συμμετοχή των Διευθυντών των Σχολείων και των Εκπαιδευτικών που ανταποκρίθηκαν και στους οποίους ανήκει το μεγαλύτερο ποσοστό για την του εγχειρήματος.

Σημειώνεται πως στην χθεσινή εκδήλωση παραβρέθηκαν ο εκλεγείς, αλλά τελών σε δήμαρχος Αχιλλέας Μπέος, ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Μέριμνας Αναστάσιος Μπατζιάκας καθώς και η αντιπρόεδρος της -ΔΙΕΚ Σοφία Χάλαρη.

gifts 3gifts 2

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • #ξυλοδαρμός Πακιστανού στα Κανάλια #ξυλοδαρμός - https://t.co/qJU2pYVhT3 -

  • Έργα οδικής ασφάλειας σε περιοχές του Βόλου #έργαοδικήςασφάλειας - https://t.co/NKSIuVxnTo -

  • Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας αποκτά ο Δήμος Αλοννήσου #ΔήμοςΑλοννήσου - https://t.co/jor6ECiQtV -

"Αλιεύοντας" την είδηση