Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Εν μέσω γιούχας διακόπηκε πριν αρχίσει η συνεδρίαση του ΔΣ Βόλου
Εν μέσω γιούχας διακόπηκε πριν αρχίσει η συνεδρίαση του ΔΣ Βόλου

Εν μέσω γιούχας διακόπηκε πριν αρχίσει η συνεδρίαση του ΔΣ Βόλου

Διακόπηκε πριν καν αρχίσει η σημερινή   του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου, αφού η ομάδα πλειεοψηφίας δεν δέχθηκε να συνεχίσει εάν δεκάδες συγκετρωμένοι που ήταν στην αίθουσα προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για το νερό και τον Βιολογικό  καθαρισμό δεν κατέβαζαν ένα  πανό που είχαν αναρτήσει.

Ο πρόεδρος του  Σώματος ζήτησε  να κατέβει το πανό  και προειδοποίησε αν δεν το κατεβάσουν ότι θα αποχωρήσουν , όπως και έπραξαν.

Οι συγκεντρωμένοι γιουχάρισαν  και φώναζαν “κάτω τα χέρια από το νερό”. Ο εκπρόσωπος   των πολιτών  Αρ. Φραγκουδάκης είπε: “ήρθαμε σαν απλοί πολίτες να συμβάλουμε ώστε να λειτουργήσει ο Βιολογικός Καθαρισμός  και το καλοκαίρι να μην κολυμπάμε στα σκατά. Σήμερα όπως και παλιότερα διακόπτουν  τη με πρόσχημα το πανό. Θα περιμένουμε 5 λεπτά, ζητούμε ειδική διευρυμένη συνεδρίαση για το θέμα   του Βιολογικού. Είναι ο φυσικός μας χώρος εδώ και θα κάνουμε τη συνέλευσή μας και θα αποφασίσουμε για τις περαιτέρω ενέργειές μας”.

Οι σύμβουλοι της πλειοψηφίας επέστρεψαν γύρω στις 6.17 προκειμένου να συνεχιστεί η συνεδρίαση, αλλά επειδή οι συγκεντρωμένοι δεν κατέβασαν  το πανό ξαναποχώρησαν και ξαναδέχθηκαν το έντονο γιουχάρισμα των συγκεκτρωμένων.

Το ρεπορτάζ είναι σε εξέλιξη

Για ένα τέταρτο περίπου είχε διακοπεί η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου. Έξω από το Δημαρχείο αλλά και μέσα στην αίθουσα, είχαν συγκεντρωθεί αρκετά μέλη της κίνησης «Συμμαχία για το νερό». Μάλιστα κρατούσαν και πανό.

Ο κόσμος μπήκε μέσα στην αίθουσα και ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου , ζήτησε να κατέβει το πανό για να ξεκινήσει η συνεδρίαση. Τότε έγινε δέκτης αποδοκιμασιών από τον κόσμο που είχε συγκεντρωθεί.

Η συνεδρίαση διακόπηκε, οι σύμβουλοι αποχώρησαν, ενώ ο κόσμος αποδοκίμαζε την ενέργεια αυτή. Το μέλος της κίνησης Αρ. Φραγκουδάκης, απευθυνόμενος προς τους συγκεντρωμένους είπε χαρακτηριστικά «Ήρθαμε ως απλοί πολίτες να συμβάλλουμε στο μείζον θέμα που έχει προκύψει, αλλά χάλασε τη συνάντησή μας. Εμείς θα περιμένουμε πέντε λεπτά ακόμη, να έρθουν οι σύμβουλοι να τους θέσουμε το αίτημά μας, το οποίο είναι να γίνει εντός 10 ημερών ειδική συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου παρουσία φορέων για το θέμα του βιολογικού».

Αυτή την η συνεδρίαση συνεχίζεται με την ανάγνωση επερωτήσεων και τον κόσμο να βρίσκεται συγκεντρωμένος στην αίθουσα.

Ο κ. Μουλάς βλέποντας πάλι το πανό, είπε «Θα ξαναφύγουμε και θα ξανάρθουμε όταν κατέβει».

Στη συνέχεια ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Μαργ. είπε ότι δεν έχει πρόβλημα με το πανό  αφού δεν αναγράφει κάτι υβριστικό, αλλά και με την παρουσία των πολιτών και πρόσθεσε ότι η συνεδρίαση ματαιώνεται λόγω έλειψης απαρτίας.

Ο πρόεδρος και οι σύμβουλοι της πλειοψηφίας επέστρεψαν στην αίθουσα  στις 18.38 και παρακάλεσε να κατέβει το πανό για να συνεχιστεί η συνεδρίαση κι όταν  έκανε λόγο για βίαιη συμπεριφορά των παρευρισκομένων (που δεν υπήρξε) αποδοκιμάστηκε έντονα.

Επί της διαδικασίας ζητούσαν οι σύμβουλοι Κ. Γαργάλας και Θ. Διαμαντένιας το λόγο, τονίζοντας ότι το πανό δεν έχει υβριστικό περιεχόμενο ωστόσο ο κ. Μουλάς επέμενε ότι πρέπει να κατέβει για να συνεχιστεί η διαδικασία.

Όπως είπε «Τέτοιες εξωγενείς παρεμβάσεις δεν μπορούν να γίνουν δεκτές» ενώ ο κόσμος που είχε συγκεντρωθεί φώναζε «Τον βιολογικό σας αφήσαμε να λειτουργήσετε και τα κάνατε σκατά – Σεβαστείτε το λαό».

Ο ανεξάρτητος σύμβουλος Ν. Κανελλής ζήτησε να συνεχιστεί η συνεδρίαση παρουσία των πολιτών.

Από την πλευρά του ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης “Δύναμη Βόλου” Μιχ. Μιτζικός ζήτησε να πέσουν οι τόνοι για να συνεχιστεί η συνεδρίαση και κατήγγειλε τη δημοτική αρχή που ανέβαλε τη συνεδρίαση .

Από τον κ. Γαργάλα αναγνώστηκε κείμενο  με 15 ονόματα συμβούλων της μειοψηφίας που ζητούν μέσα σε έξι ημέρες να γίνει ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για το θέμα του βιολογικού και του νερού.

Οι σύμβουλοι ζητούν μέσα σε διάστημα έξι ημερών, όπως προβλέπει ο κανονισμός,  να γίνει ειδική συνεδρίαση με αποκλειστικό θέμα το νερό και τον Βιολογικό καθαρισμό,ενώ ειδική συνεδρίαση για το θέμα έχει ζητήσει και η δημοτική παράταξη “Δύναμη Βόλου”.

Την τρίτη φορά η ομάδα πλειοψηφίας αποχώρησε από την αίθουσα με την προστασία της Αστυνομίας.

Από τα μέλη της κίνησης «Συμμαχία για το νερό» αναγνώστηκε η διακήρυξη, ενώ φώναζαν συνθήματα «Δημάρχοι και συμβούλοι ακούστε το καλά κανένας δεν αγγίζει του κόσμου τα νερά».

Από την πλευρά του ο κ. Φραγουδάκης, δήλωσε ότι ενώ έπρεπε να υπάρχει γιορτή και να αξιοποιήσει η Δημοτική Αρχή την παρουσία των πολιτών δυστυχώς δεν έγινε αυτό και δόθηκε ραντεβού για μεθαύριο Τετάρτη στις 7 το απόγευμα.

 

Τέλος αύριο Τρίτη στις 13.00  τα μέλη της κίνησης «Συμμαχία για το νερό» θα βρεθούν στη ΔΕΥΑΜΒ που συνεδριάζει και την Τετάρτη στις 7.00 το απόγυμα θα πραγματοποιήσουν νέα συνέλευση στη θόλο του Π.Θ.

Η δημοτική αρχή

Μια χούφτα γραφικών με τη συνδρομή των γνωστών – αγνώστων τραμπούκων επιχείρησαν και πέτυχαν τη ματαίωση της συνεδρίασης του Δ. Σ. Βόλου αφού απείλησαν και εγκλώβισαν μέσα στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου τους αιρετούς εκπροσώπους των πολιτών και χρειάστηκε η επέμβαση της αστυνομίας για να απελευθερωθούν.

Επειδή τα πολλά λόγια είναι φτώχεια και οι δήθεν αριστεροί πάτρωνες αυτής της άθλιας επιχείρησης μας έχουν «χορτάσει» στην πραγματική φτώχεια, παραδίδουμε στην των πολιτών του Βόλου αυτές τις αντιδημοκρατικές και απαράδεκτες ενέργειες.

Όλοι όσοι υποκινούν τέτοιες μεθοδεύσεις για να υπονομεύουν το έργο της δημοτικής αρχής θα πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι όχι απλώς δε μας κάμπτουν αλλά αντίθετα μας ενδυναμώνουν για να συνεχίσουμε να επιτελούμε το έργο μας προς όφελος των πολλών και όχι για τα ιδιοτελή, προκλητικά συμφέροντα των λίγων που χρόνια τ απομύζησαν κάθε ικμάδα της κοινωνίας και καταδίκασαν την πόλη στο τέλμα και την υπανάπτυξη.

Οι Δρόμοι Συνεργασίας Ανατροπής & Αλληλεγγύης

Στη σημερινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, μετά τον θόρυβο που προκλήθηκε στην τοπική κοινωνία από την είδηση για την πολύμηνη ρύπανση του Παγασητικού εξαιτίας της υπολειτουργίας του Βιολογικού Καθαρισμού καθώς και από την εξαγγελία ιδιωτικοποίησης του Βιολογικού εκ μέρους της δημοτικής αρχής της παράταξης του σε αργία υπόδικου, εκατοντάδες συμπολίτες πλημμύρισαν τις αίθουσες του δημαρχείου, αγωνιώντας να γίνει άμεσα συζήτηση γι'αυτά τα τόσο σοβαρά θέματα.

Ο πρόεδρος του δ.σ. Γιώργος Μουλάς, θέλοντας πάση θυσία να αποφύγει κάθε δέσμευση για συζήτηση των εν λόγω θεμάτων, χρησιμοποίησε ως πρόσχημα, για να διακόψει δύο φορές τη συνεδρίαση και εν τέλει να την ματαιώσει, το ότι στην άκρη της αίθουσας οι συμπολίτες κρατούσαν πανό ενάντια στη ρύπανση του Παγασητικού και στην ιδιωτικοποίηση του Βιολογικού.

Η μεθόδευσή τους αυτή αποσκοπούσε αποκλειστικά στο να αποφύγουν τη συζήτηση και εν τέλει την των πολιτών για τις ολέθριες προθέσεις της δημοτικής αρχής ξεπουλήματος του Βιολογικού και τις τεράστιες ευθύνες τους για τη σημερινή κατάσταση της ΔΕΥΑΜΒ. Αμήχανοι οι άνδρες της ισχυρής αστυνομικής δύναμης, που προφανώς κλήθηκαν από τη δημοτική αρχή, δεν ήταν σε θέση να δώσουν κάποια εξήγηση για την παρουσία τους.

Η δημοτική αρχή ας αντιληφθεί ότι η εξαπάτηση του βολιώτικου λαού τέλειωσε οριστικά. Καμιά για ζωτικά ζητήματα της πόλης μας δεν θα λαμβάνεται πλέον εν κρυπτώ. Οι προθέσεις της δημοτικής αρχής, είτε το θέλουν είτε όχι , θα αποκαλυφθούν.

Ο λαός του Βόλου δεν θα ανεχθεί την υποβάθμιση της θάλασσας και της υγείας του για τα συμφέροντα μιας παρεούλας. Οι μάσκες έπεσαν. Κάτω τα χέρια από τον Βιολογικό, το νερό και τις ζωές μας.

Ας καταλάβουν ότι η συζήτηση για τα τόσο σοβαρά θέματα της ΔΕΥΑΜΒ θα γίνει στο αμέσως επόμενο διάστημα με την μαζική παρουσία των συμπολιτών μας, είτε τους αρέσει είτε όχι.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση