Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Εν αναμονή του πορίσματος της ΕΔΕ για το έλλειμμα του Δήμου Βόλου
Εν αναμονή του πορίσματος της ΕΔΕ για το έλλειμμα του Δήμου Βόλου

Εν αναμονή του πορίσματος της ΕΔΕ για το έλλειμμα του Δήμου Βόλου

 

 

Την ερχόμενη εβδομάδ ναμένεται να εκδοθεί το  της που διενεργείται στον Δήμο Βόλου, για το έλλειμμα ύψους 270.000 περίπου που διαπιστώθηκε στο δημοτικό ταμείο.

Η  έχει ολοκληρωθεί και πλέον αναμένεται να ανακοινωθεί το πόρισμα για τον καταλογισμό ευθυνών.

Το έλλειμμα είχε  διαπιστωθεί κατά τη διάρκεια ελέγχου που έγινε τον προηγούμενο μήνα από ορκωτούς λογιστές, το πόρισμα των οποίων έχει κατατεθεί μαζί με σχετική αναφορά στην  Βόλου από τη Δημοτική Αρχή Βόλου.

 Mε βάση το πόρισμα των ορκωτών λογιστών ο πρώην ταμίας του Δήμου Βόλου φέρεται να έχει υπεξαιρέσει το συνολικό ποσό των 230.000 , ενώ το ποσό των 40.000 ευρώ φέρεται να έχει υπεξαιρέσει υπάλληλος του Τμήματος Εμπορίου, ο οποίος έκανε τις στις λαϊκές αγορές για λογαριασμό του Δήμου, αλλά δεν τις απέδιδε στο ταμείο.

Με βάση το ίδιο πόρισμα, φέρεται να έχει διαπιστωθεί ότι το έλλειμμα περιορίζεται στα ταμεία του Δήμου Βόλου και όχι σε τραπεζικούς λογαριασμούς.

 

Αποπληρωμή ληξιπρόθεσμων οφειλών σε τρίτους

 

Εν τω μεταξύ το χρώμα του χρήματος  αναμένεται να δουν  προμηθευτές του Δήμου Βόλου με την  εξόφληση ληξιπρόθεσμων οφειλών το επόμενο χρονικό διάστημα, καθώς με εγκύκλιο του υπουργείου Εσωτερικών ζητήθηκε από την Οικονομική Υπηρεσία να προχωρήσει στην καταγραφή του συνολικού ποσού και να αιτηθεί σχετικής επιχορήγησης από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Οι   ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δήμου Βόλου σε τρίτους μέχρι και τις 30 Απριλίου ανέρχονται στο ποσό των 4 έως 5εκ. ευρώ περίπου.

Η επιχορήγηση από τον κρατικό προϋπολογισμό αφορά αποκλειστικά και μόνο για την εξόφληση ληξιπρόθεσμων οφειλών προς τρίτους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην Οικονομική Υπηρεσία του Δήμου Βόλου «τρέχουν» προκειμένου να γίνει πλήρης καταγραφή του συνόλου των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς τρίτους μέχρι τις 30 Απριλίου, ώστε να κατατεθεί το σχετικό αίτημα για την καταβολή επιχορήγησης εντός των προθεσμιών που έχουν τεθεί.

 

Το συνολικό ποσό εκτιμάται πως θα ανέλθει στα 4 έως 5 εκ. ευρώ και από τη στιγμή που ο Δήμος Βόλου επιχορηγηθεί από του υπουργείο Εσωτερικών, εκατοντάδες προμηθευτές του θα «ανασάνουν» οικονομικά.

 

 

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
"Αλιεύοντας" την είδηση