Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Εν αναμονή της απόφασης του Δικαστηρίου
Εν αναμονή της απόφασης του Δικαστηρίου

Εν αναμονή της απόφασης του Δικαστηρίου

Για την εκδίκαση της αίτησης αναστολής που κατέθεσε η ΔΕΥΑΜΒ κατά της απόπειρας της

Σε εξέλιξη είναι αυτή την ώρα η εκδίκαση στο Πρωτοδικείο της αίτησης αναστολής που κατέθεσε η ΔΕΥΑΜΒ κατά της απόπειρας της να εισπράξει επιταγή πληρωμής 9 εκ. ευρώ, που υπέβαλε, για εργασίες που ουδέποτε εκτέλεσε, όπως αποδεικνύεται από την πραγματογνωμοσύνη που διενήργησε το Τ.

Ο όροφος του Δικαστικού Μεγάρου είναι γεμάτος από στελέχη και εργαζόμενους της ΔΕΥΑΜΒ, μέλη της δημοτικής αρχής και συμβούλους των μειοψηφιών, όπως η Νατάσσα Οικονόμου, Μαργ. Πατσιαντάς, Αρ. Δουλόπουλος κ.ά. ενώ το παρών έδωσε και ο πρώην δήμαρχος Αλ. Βούλγαρης.

Οι συμμετέχοντες αναμένουν την απόφαση της έδρας του Δικαστηρίου, η οποία μόλις γίνει γνωστή θα δημοσιευθεί.

Τους λογαριασμούς της ΔΕΥΑΜΒ δέσμευσε η ΕΡΓΗΛ

Τους λογαριασμούς της ΔΕΥΑΜΒ δέσμευσε η εργολαβική εταιρεία ΕΡΓΗΛ και σήμερα η επιχείρηση έδωσε έναν πρώτο αγώνα στο Πρωτοδικείο Βόλου με αίτηση αναστολής που κατέθεσε κατά της απόπειρας της ΕΡΓΗΛ να εισπράξει επιταγή πληρωμής 9 εκ. ευρώ, που υπέβαλε, για εργασίες που ουδέποτε εκτέλεσε, όπως αποδεικνύεται από την πραγματογνωμοσύνη που διενήργησε το Τ. Η κατάσχεση αποφεύχθηκε και αναμένεται η απόφαση προσωρινής διαταγής.

Ο δήμαρχος Βόλου Αχ. Μπέος, δήλωσε: «Οι νομικοί κ.κ. Σινέλης Καραγιώργος, Καραγκιόζος και Στρατηγόπουλος εκπροσώπησαν δυναμικά την υπόθεση. Σήμερα δίνουμε έναν αγώνα. Ο πόλεμος αργεί ακόμη, υπέρ των πολιτών και της πόλης αυτής. Κινδυνεύει και διακυβεύεται η ΔΕΥΑΜΒ. Θέλω να πιστεύω ότι η πρόεδρος θα μπει στην ουσία, που είναι ότι το δίκιο είναι με το μέρος της ΔΕΥΑΜΒ. Αυτοί οι άνθρωποι σήμερα έκαναν δέσμευση των λογαριασμών της επιχείρησης, κινδυνεύει άμεσα η λειτουργία της. Ελπίζω ότι δεν θα επιτρέψουν σε αυτή τη συμμορία των εργολάβων να καταστραφεί μία ολόκληρη πόλη».

Ο νομικός σύμβουλος της ΔΕΥΑΜΒ είπε: «Συζητήσαμε σήμερα ενώπιον της έδρας του Μονομελούς Πρωτοδικείου Βόλου την αίτηση προσωρινής διαταγής επί της αιτήσεως αναστολής επί της ανακοπής που κατέθεσε η ΔΕΥΑΜΒ κατά της απόφασης του απογράφου και της επιταγής προς εκτέλεση της εταιρείας ΕΡΓΗΛ, με την οποία ζητάει εννέα εκατομμύρια ευρώ.

Υπενθυμίζουμε ότι την Παρασκευή συζητήσαμε αγωγή περί τα 6,5 εκ. ευρώ της ΔΕΥΑΜΒ κατά της ΕΡΓΗΛ η οποία εντόκως είναι μάλλον βέβαιον ότι θα ξεπεράσει το ποσό για το οποίο σήμερα, παρά του ότι συζητούνταν προσωρινή διαταγή, η ΕΡΓΗΛ, αδόκητα, παράνομα και καταχρηστικά προσπάθησε να κατασχέσει τα χρηματικά αποθεματικά της ΔΕΥΑΜΒ. Εμείς δηλώνουμε ότι συνεχίζουμε τον αγώνα μας , είμαστε αισιόδοξοι ότι όλα θα πάνε καλά και θα πολεμήσουμε για τα δίκαια της ΔΕΥΑΜΒ και των Βολιωτών».

Ο κ. Καραγκιόζος πρόσθεσε: «Η κατάσχεση αποφεύχθηκε, περιμένουμε απόφαση προσωρινής διαταγής και αν χρειαστεί θα καταθέσουμε και νέα ανακοπή κατά κατάσχεσης εις χείρας τρίτου και σχετική αίτηση αναστολής με τη συζήτηση προσωρινής αναστολής. Για την κανονική διαδικασία ασφαλιστικών θα οριστεί δικάσιμος» .

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων της ΔΕΥΑΜΒ Βάιος Ζεμπέογλου δήλωσε: «Εκφράζουμε για ακόμη μία φορά την έντονη ανησυχία μας και αγωνία μας για ένα τόσο κρίσιμο και σοβαρό θέμα όπως είναι αυτό της ΕΡΓΗΛ. Οφείλουμε και είναι μας όχι μόνο ως αλλά και δημότες αυτής της πόλης να ορθώσουμε εμπόδια απέναντι στις αρπακτικές διαθέσεις της κάθε ΕΡΓΗΛ.

Το Δ.Σ. του συλλόγου εργαζόμενων με ομόφωνη απόφασή του έδωσε εντολή σε νομικό, να ασκήσει κάθε νόμιμη , με κύριο στόχο τη διασφάλιση των δεκάδων θέσεων εργασίας και την προάσπιση των συμφερόντων της ΔΕΥΑΜΒ που είναι και συμφέροντα της πόλης. Ελπίζουμε το θέμα να εξεταστεί όχι μόνο καθαρά από τη νομική του πλευρά, αλλά και από την ηθική και κοινωνική του διάσταση.»

To EKB

Καμιά νομική διαφορά και κανένα «Δίκαιο», που επιχειρείται να επιλυθεί ή να αποδοθεί, καθιστώντας μια ολόκληρη πόλη και τους εργαζομένους μιας Δημοτικής Επιχείρησης Κοινής Ωφελείας (όπως η ΔΕΥΑΜΒ) «ομήρους» των (οποιωνδήποτε) οικονομικών συμφερόντων, δεν μπορεί να έχει ηθικό ή δικαστικό έρεισμα!

Πόσο μάλλον όταν αδίστακτα αποτολμάται η «σφράγιση» των οικονομικών «κρουνών» μιας ζωτικής για την πόλη Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης,, με στόχο την «μετάγγιση» ζείδωρων πόρων από τα ταμεία της, με την …επίκληση της διεκδίκησης οφειλομένων.

Το ΕΚΒ, δίχως να μπαίνει στην ουσία της διαδικαστικής κόντρας ΔΕΥΑΜΒ-ΕΡΓΗΛ θεωρεί απαράδεκτη και καταδικάζει την κίνηση της κατασκευαστικής Εταιρίας να επιβάλει στην εμφανιζόμενη ως οφειλέτιδα ΔΕΥΑΜΒ ταμειακή «στρόφιγγα», με αποτέλεσμα την «αποστράγγιση» των διαθεσίμων της για την μισθοδοσία των εργαζόμενων και για την εκτέλεση βασικών έργων για το δίκτυό της στην πόλη.

Με κοινωνικά αγαθά, όπως το νερό, το , η Υγεία δεν μπορεί να παίζει κανείς. Και αυτό είναι και της Δικαιοσύνης να μην το επιτρέψει.

"Αλιεύοντας" την είδηση