Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Εμβολιασμός ή άδεια άνευ αποδοχών
Εμβολιασμός ή άδεια άνευ αποδοχών

Εμβολιασμός ή άδεια άνευ αποδοχών

 Πρόστιμα έως 200.000 ευρώ στις δομές ς

Τα μέτρα που ανακοίνωσε χθες ο πρωθυπουργός για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό υγειονομικών και εργαζομένων σε μονάδες ς ηλικιωμένων εξειδίκευσε ο υπουργός Υγείας, .

Υποχρεωτικός εμβολιασμός του υγειονομικού προσωπικού 

Όπως ανέφερε, «καθίσταται υποχρεωτικός ο εμβολιασμός του υγειονομικού και διοικητικού προσωπικού των ιδιωτικών και των δημόσιων μονάδων φροντίδας, ηλικιωμένων και φροντίδας ΑμεΑ. Δηλαδή, των κέντρων απος και αποκατάστασης, των στεγών υποστηριζόμενης διαβίωσης για άτομα με ειδικές ανάγκες, των στεγών αυτόνομης διαβίωσης ατόμων με ειδικές ανάγκες, των μονάδων φροντίδας ηλικιωμένων, των θεραπευτηρίων χρονίων πασχόντων, των κλειστών δομών, των κέντρων κοινωνικής πρόνοιας, των ιδρυμάτων περίθαλψης χρονίων πασχόντων, των οικοτροφείων, ειδικών ιδρυμάτων, των κέντρων ημερήσιας φροντίδας ηλικιωμένων, των κέντρων διημέρευσης ημερήσιας φροντίδας, των κέντρων δημιουργικής απασχόλησης παιδιών και ατόμων με ».

Έως τις 16 Αυγούστου το προσωπικό θα πρέπει να έχει κάνει την πρώτη δόση. Οποιος αρνείται να εμβολιαστεί ή δεν ολοκληρώνει τον εμβολιαστικό κύκλο θα απέχει από την εργασία του άνευ αποδοχών. Στο εξής, κάθε νεοεισερχόμενος φιλοξενούμενος στις παραπάνω μονάδες θα πρέπει να είναι εμβολιασμένος υποχρεωτικά.

Πρόστιμα έως 200.000 ευρώ

Εάν παραβιαστούν οι κανόνες, σημείωσε ο υπουργός, θα επιβάλλεται  στη δομή 50.000 ευρώ και σε περίπτωση υποτροπής 200.000 ευρώ, επιφυλασσομένων τυχόν ποινικών και πειθαρχικών κυρώσεων.

Επίσης, θα είναι υποχρεωτικός ο εμβολιασμός του υγειονομικού και διοικητικού προσωπικού των ιδιωτικών και δημόσιων δομών υγείας, διαγνωστικών κέντρων, κέντρων αποκατάστασης, κλινικών, νοσοκομείων, δομών πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας κτλ. Ειδικότερα, έως την 1η Σεπτεμβρίου το σύνολο του προσωπικού των εν λόγω μονάδων θα πρέπει να έχει προβεί στην πρώτη δόση και η δεύτερη θα πρέπει να γίνει σύμφωνα με την προβλεπόμενη διαδικασία. Θα ληφθεί επίσης νομοθετική πρωτοβουλία ώστε οι δημόσιοι φορείς μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων και να προσλαμβάνουν με ταχείες διαδικασίας προσωπικό ορισμένου χρόνου σε αναπλήρωση όσων δεν εμβολιάζονται. Συστήνονται δε υγειονομικές επιτροπές ανά υγειονομική περιφέρεια που θα αξιολογούν αιτήματα απαλλαγής από τον εμβολιασμό με βάση εκτίμηση λόγων υγείας κατόπιν ειδικής λίστας εξαιρέσεων που θα προσδιορίσει αυστηρά η εθνική επιτροπή εμβολιασμών.

Ο Β. Κικίλιας τόνισε ότι μέχρι χθες είχαν γίνει 9.330.000 , πρόσθεσε ωστόσο ότι «χθες ξεπεράστηκαν οι εισαγωγές covid στα . Άρα αυτή η προσπάθεια με βάση και τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού πρέπει να ενδυναμωθεί».

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση