Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / ΕΛΛΑΔΑ / Εμβολιασμός: Άνοιξε η πλατφόρμα για τους 18-24 ετών
Εμβολιασμός: Άνοιξε η πλατφόρμα για τους 18-24 ετών

Εμβολιασμός: Άνοιξε η πλατφόρμα για τους 18-24 ετών

Άνοιξε σήμερα η πλατφόρμα των για εμβολιασμό και για την ηλικιακή ομάδα από 18 έως 24 ετών, με τα της Pfizer, της Moderna και της Johnson & Johnson, σύμφωνα με όσα ανέφερε στην τελευταία για την πορεία της πανδημίας ο γενικός του υπουργείου Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους.

Ο ίδιος ανέφερε πως με αυτήν την εξέλιξη σηματοδοτείται και η ολοκλήρωση της προτεραιοποίησης για τον ενήλικο πληθυσμό.

Ο προγραμματισμός για τους 18-24 ετών με άυλη συνταγογράφηση είναι ήδη σε εξέλιξη.

Ο κ. Θεμιστοκλέους υπογράμμισε πως το τελευταίο δεκαήμερο 275.000 συμπολίτες μας από όλες τις ηλικιακές ομάδες έχουν κλείσει νέα ραντεβού για εμβολιασμό, ενώ τώρα εμβολιάζονται:

άνω των 18 ετών με Johnson & Johnson

– Πολίτες άνω των 25 ετών

– Πολίτες με υποκείμενα νοσήματα υψηλού και αυξημένου κινδύνου

– Εργαζόμενοι στο τομέα της υγείας

– Εκπαιδευτικοί γενικής εκπαίδευσης

Εμβόλιο AstraZeneca: Θετική σύσταση για τη 2η δόση

Παράλληλα, σημειώνεται ότι οι ειδικοί επιστήμονες και το υπουργείο Υγείας απευθύνουν ισχυρή σύσταση στους πολίτες που δεν εμφάνισαν σοβαρές παρενέργειες με την πρώτη δόση του εμβολίου της AstraZeneca να ολοκληρώσουν τον εμβολιασμό με το ίδιο εμβόλιο, τονίζοντας ότι οι πιθανότητες για κάποιον να εκδηλώσει σοβαρή θρόμβωση με θρομβοπενία στη δεύτερη δόση είναι απειροελάχιστες, μόλις 1,3 ανά ένα εκατομμύρια δόσεις.

Επισημαίνουν δε ότι ακόμα δεν είναι γνωστό το ανοσολογικό της μείξης διαφορετικών εμβολίων (mix and match). Όπως δήλωσε χθες ο Υγείας , «εκατομμύρια Ευρωπαίοι έχουν κάνει το εμβόλιο της AstraZeneca, εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες έχουν προστατευθεί από τη νόσο και αυτοί και οι οικογένειές τους. Πάνω από 20 ευρωπαϊκές χώρες, όπως και εμείς, συστήνουν τώρα και η δεύτερη δόση του εμβολίου της AstraZeneca να γίνει κανονικά».

Η προχθεσινή απόφαση της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών για την αλλαγή ηλικιακών ορίων σε ό,τι αφορά το εμβόλιο της AstraZeneca, από άνω των 30 ετών σε άνω των 60 ετών, προκάλεσε αναστάτωση αλλά και ανησυχία στους πολίτες και κυρίως σε όσους έχουν λάβει το συγκεκριμένο εμβόλιο, το οποίο άλλωστε για ένα σημαντικό χρονικό διάστημα ήταν και η μοναδική επιλογή για τα άτομα 30 έως 39 ετών.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Είκοσι έξι θετικά κρούσματα στα rapid test στη Θεσσαλία #θετικάκρούσματαCovid19 - https://t.co/SJSSao6dUy -

  • Υπό μερικό έλεγχο #φωτιά στη Χαλυβουργία  #φωτιά - https://t.co/JsI89fCvCp -

  • Τέσσερις στους δέκα ανεμβολίαστους θα νοσήσουν #εμβολιασμένο - https://t.co/KOkL9gp2AF -

"Αλιεύοντας" την είδηση