Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Εμβολιασμός: Άνοιξε η πλατφόρμα για τους 18-24 ετών
Εμβολιασμός: Άνοιξε η πλατφόρμα για τους 18-24 ετών

Εμβολιασμός: Άνοιξε η πλατφόρμα για τους 18-24 ετών

Άνοιξε σήμερα η των για εμβολιασμό και για την ηλικιακή ομάδα από 18 έως 24 ετών, με τα εμβόλια της Pfizer, της Moderna και της Johnson & Johnson, σύμφωνα με όσα ανέφερε στην τελευταία ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους.

Ο ίδιος ανέφερε πως με αυτήν την εξέλιξη σηματοδοτείται και η ολο της προτεραιοποίησης για τον ενήλικο πληθυσμό.

Ο προγραμματισμός για τους 18-24 ετών με άυλη συνταγογράφηση είναι ήδη σε εξέλιξη.

Ο κ. Θεμιστοκλέους υπογράμμισε πως το τελευταίο δεκαήμερο 275.000 συμ μας από όλες τις ηλικιακές ομάδες έχουν κλείσει νέα ραντεβού για εμβολιασμό, ενώ τώρα εμβολιάζονται:

– Πολίτες άνω των 18 ετών με Johnson & Johnson

– Πολίτες άνω των 25 ετών

– Πολίτες με υποκείμενα νοσήματα υψηλού και αυξημένου κινδύνου

– Εργαζόμενοι στο τομέα της υγείας

– Εκπαιδευτικοί γενικής εκπαίδευσης

Εμβόλιο AstraZeneca: Θετική σύσταση για τη 2η δόση

Παράλληλα, σημειώνεται ότι οι ειδικοί επιστήμονες και το υπουργείο Υγείας απευθύνουν ισχυρή σύσταση στους πολίτες που δεν εμφάνισαν σοβαρές παρενέργειες με την του εμβολίου της AstraZeneca να ολοκληρώσουν τον εμβολιασμό με το ίδιο εμβόλιο, τονίζοντας ότι οι πιθανότητες για κάποιον να εκδηλώσει σοβαρή θρόμβωση με θρομβοπενία στη δεύτερη δόση είναι απειροελάχιστες, μόλις 1,3 ανά ένα εκατομμύρια .

Επισημαίνουν δε ότι ακόμα δεν είναι γνωστό το ανοσολογικό αποτέλεσμα της μείξης διαφορετικών εμβολίων (mix and match). Όπως δήλωσε χθες ο υπουργός Υγείας , «εκατομμύρια Ευρωπαίοι έχουν κάνει το εμβόλιο της AstraZeneca, εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες έχουν προστατευθεί από τη νόσο και αυτοί και οι οικογένειές τους. Πάνω από 20 ευρωπαϊκές χώρες, όπως και εμείς, συστήνουν τώρα και η δεύτερη δόση του εμβολίου της AstraZeneca να γίνει κανονικά».

Η προχθεσινή απόφαση της ς Επιτροπής Εμβολιασμών για την αλλαγή ηλικιακών ορίων σε ό,τι αφορά το εμβόλιο της AstraZeneca, από άνω των 30 ετών σε άνω των 60 ετών, προκάλεσε αναστάτωση αλλά και ανησυχία στους πολίτες και κυρίως σε όσους έχουν λάβει το συγκεκριμένο εμβόλιο, το οποίο άλλωστε για ένα σημαντικό χρονικό διάστημα ήταν και η μοναδική επιλογή για τα άτομα 30 έως 39 ετών.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση