Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Εμπόλεμη ζώνη το κέντρο του Βόλου
Εμπόλεμη ζώνη  το κέντρο του Βόλου

Εμπόλεμη ζώνη το κέντρο του Βόλου

Σκηνικό πολέμου μεταξύ αντιεξουσιαστών- αστυνομίας

Σε εμπόλεμη ζώνη μετατράπηκε το κέντρο του Βόλου από την οδό Φιλελλήνων έως την Όγλ και από την Ιάσωνος μέχρι την Ερμού, όπου μετά τις 9.12 το βράδυ επικρατεί σκηνικό πολέμου μεταξύ αστυνομίας και αντιεξουσιαστών.

Οι  αντεξουσιαστές «θαλαμωμένοι» στο θόλο του Πανεπιστημίου έβγαιναν κατά ομάδες και έριχνα βόμβες μολότοφ και πέτρες στις διμοιρίες των ΜΑΤ που ήταν ακροβολισμένες και απαντούσαν με κρότου λάμψης, ενώ μέχρι αυτή την ώρα παίζεται το παιχνίδι της γάτας με του ποντικού.

Τα επεισόδια ξεκίνησαν γύρω στις 9.12 το βράδυ, όταν ομάδα κουκουλοφόρων στην οδό Μαυροκορδάτου στο ύψος μεταξύ Δημητριάδος – Ερμού πέταξαν μολότοφ και πέτρες στους αστυνομικούς.

Οι αστυνομικοί, απάντησαν με κρότου λάμψης και οι οδομαχίες συνεχίστηκαν στην οδό και Ιάσονος μεταξύ Μαυροκορδάτου – Γαμβέτα κι Όγλ.

Μολότοφ και πέτρες έπεφταν “βροχή” ενώ οι αστυνομικοί προχώρησαν σε περιορισμένη χρήση χημικών.

Για λίγη ώρα η κατάσταση έδειχνε να εκτονώνεται. Ωστόσο λίγο μετά τις 10.00 ξεκίνησε νέος γύρος οδομαχιών.

Τα επεισόδια περιορίστηκαν αυτή τη φορά στο ύψος των οδών Φιλελλήνων- Δημητριάδος. Κουκουλοφόροι συνέχιζαν να πετούν πέτρες κι οι αστυνομικοί να απαντούν με χημικά και κρότου λάμψης.

poria2-2poria6
poria5-2poria5-1poria3poria2-1

Το ρεποστάζ είναι σε εξέλιξη και θα ανενώνεται

Σύμφωνα με πληροφορίες αυτή την ώρα εξακοκλουθεί να παίζεται το παιχνίδι της γάτας με του ποντικού και η αστυνομία έχει κάνει τέσσερις προσαγωγές.

Εν τω μεταξύ με μιάμιση ώρα καθυστέρηση ξεκίνησε η πορεία στη μνήμη του Αλέξη Γρηγορόπουλου, από αριστερές συνιστώσες, την ΑΝΤΑΡΣΥΑ και αντεξουσιαστές , κι όλο αυτό δείχνει ότι στο θόλο του Π.Θ. γίνονταν ετοιμασίες για ό,τι επακολούθησε.

Η πορεία αντί στις 6.00 που ήταν προγραμματισμένη ξεκίνησε από την οδό Ιάσονος στις 7.30 και ήταν σε τρία μπλοκ κινήθηκε στην οδό και από εκεί στην Κ. Καρτάλη και Αναλήψεως, όπου κάποιοι έσπασαν την κάμερα από το υποκατάστημα της Εθνικής τράπεζας και κατευθύνθηκε στην οδό Ιωλκού, όπου προκάλεσαν φθορές στο κατάστημα του ΟΤΕ. Όλα αυτά γινόταν υπό το διακριτικό βλέμμα ισχυρής αστυνομικής δύναμης που ήταν διάσπαρτη από την οδό Πολυμέρη –Ι. Καρτάλη έως το Δημαρχείο της πόλης.

Μάλιστα αστυνομικοί και ΜΑΤ ενίσχυσαν τρη δύναμη της Μαγνησίας, προερχόμενοι από τις υπόλοιπές Θεσσαλικές πόλεις και συγκεκριμένα από Τρίκαλα, Καρδίτσα και Κατερίνη.

Η πορεία από την οδό Ιωλκού κατευθύνθηκε στην οδό και από εκεί στην οδό Ιάσωνος όπου και οι αναρχικοί φώναζαν συνθήματα κατά του Αχ. Μπέου και στη συνέχεια προκάλεσαν φθορές στο υποκατάστημα της Eurobank, ενώ ακολούθως επιχείρησαν να σπάσουν ένα φαρμακείο χωρίς να τα καταφέρουν, ενώ έγραψαν συνθήματα στους τοίχους, πάντα υπό το διακριτικό βλέμμα της αστυνομίας.

Η πορεία κατέληξε στην αφετηρία της, στο θόλο του Π.Θ. και γύρω στις 9.12 ξεκίνησαν τα επεισόδια.

Η κατάσταση εκτονώθηκε γύρω στις 22.40 και τα επεισόδια φάνηκε πως έληξαν.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση