Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / ΕΛΛΑΔΑ / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Εμπλοκή στο Brussels Group
Εμπλοκή στο Brussels Group

Εμπλοκή στο Brussels Group

Προβληματισμό στην κυβέρνηση φαίνεται να προκαλεί η στάση των δανειστών και ειδικά του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου κατά τη διάρκεια των διαβουλέυσεων στο Brussels Group, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες επιμένουν να θέτουν θέμα ομαδικών απολύσεων και παγώματος του νομοσχεδίου για την επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων.

Μάλιστα, υπήρξε εμπλοκή στο θέμα της περικοπής των συντάξεων μέσω της ρήτρας του μηδενικού ελλείμματος, καθώς και στα ζητήματα του κατώτερου μισθού, των συλλογικών συμβάσεων εργασίας και των ομαδικών απολύσεων, με κυβερνητικές πηγές να μιλούν για ακατανόητη εμμονή του .

Υπενθυμίζεται πως η ελληνική πλευρά, διά μέσου αξιωματούχου που συμμετέχει σε συζητήσεις στις Βρυξέλλες, έλεγε ότι στόχος της είναι να επέλθει επί των ώριμων θεμάτων, εκεί δηλαδή όπου υπάρχουν ήδη σημεία σύγκλισης, ώστε να πραγματοποιηθεί έκτακτο τη Δευτέρα 4 Μαΐου, που θα εκδώσει μια θετική δήλωση για την πορεία των διαπραγματεύσεων, επιτρέποντας στην να άρει το όριο έκδοσης εντόκων και να λυθεί προσωρινά το πιεστικό πρόβλημα της ρευστότητας στην .

Αυτό όμως το σενάριο δεν υιοθετείται από μία σειρά Ευρωπαίων αξιωματούχων, με τους οποίους επικοινώνησε η «Κ», καθώς είναι ιδιαίτερα αισιόδοξο. Σύμφωνα με υψηλόβαθμο Ευρωπαίο αξιωματούχο, οι δύο πλευρές θα πρέπει να φτάσουν σε σε τεχνικό επίπεδο (staff level agreement) ή πολύ κοντά σε αυτήν, για να μπορέσει η να άρει το όριο των εντόκων γραμματίων και όχι σε ορισμένα σημεία σύγκλισης, όπως ευελπιστεί η ελληνική πλευρά.

Οι διαβουλεύσεις στο Brussels Group αναμένεται να συνεχιστούν εντατικά και την .

πηγή:kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Αλ. Τσίπρας στη ΔΕΘ: Νέα αρχή στην διακυβέρνηση της χώρας #ΑλΤσίπρας - https://t.co/kht46p6yBF -

  • Μνήμη Αγίων Μικρασίας #ΑγίουΧρυσοστόμουΣμύρνης - https://t.co/pwyAXlZs1Y -

  • Πτώση αλλοδαπής στη Σκόπελο και διακομιδή στο Νοσοκομείο Βόλου #ΑχιλλοπούλειοΝοσοκομείοΒόλου - https://t.co/C5FESbAEg3 -

"Αλιεύοντας" την είδηση